Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Koleje Śląskie - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html)
+--- Dział: KOLEJ REGIONALNA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-30.html)
+--- Wątek: Koleje Śląskie (/thread-7835.html)

- rustsaltz - 23.10.2011

Patryk180 napisał(a):pseudo spółeczka która nawet nie ma podstawowych rzeczy u siebie
A gdzie myją jednostki?

- Tomasz K. - 23.10.2011

Cytat:A gdzie myją jednostki?
Pewnie w Łazach na bocznicy :lol:

- Maciej - 23.10.2011

Właśnie, co się dziwicie, wąż do ręki, Ludwik i go! :lol:

- kaktus - 23.10.2011

MK_ŚLĄSK napisał(a):No to koniec interREGIO.... :-|
Brak jednostek do obsługi pociągów REGIO, ale na IR zawsze się znajdują. Ostatnio jechałem IR z Białegostoku do WC i frekwencja w kiblu ok. 150% i podróż do najprzyjemniejszych nie należała. Kolejny przykład podróż na odcinku Krzeszowice - Jaworzno Szczakowa, bilet na IR na tym odcinku kosztował więcej niż na pustawą TLK, no chyba że to jakiś przypadek.

- Patryk180 - 23.10.2011

kaktus napisał(a):podróż na odcinku Krzeszowice - Jaworzno Szczakowa, bilet na IR na tym odcinku kosztował więcej niż na pustawą TLK, no chyba że to jakiś przypadek.
Ale kto z Jaworzna jedzie IR/TLK do Krzeszowic.?

kaktus napisał(a):Ostatnio jechałem IR z Białegostoku do WC i frekwencja w kiblu ok. 150% i podróż do najprzyjemniejszych nie należała.
Ojejku i co z tego ? Lepiej jak ludzie stali po 12godzin w sezonie bo PKP IC nie radzi sobie co rok z tymi pąłączeniami nad morze np.

- Adams - 23.10.2011

Panowie, mówię wprost, po tym co napisał Patryk to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Przecież to jest jawne szastanie publicznymi pieniędzmi (także i moimi, gdyż jestem zameldowany w woj. Śląskim i tam płacę podatki). Podsył pustych wagonów co tydzień do Bohumina kosztuje. Trzeba zapłacić za dostęp do PLK, wynajem loka i wszystko jedynie po to żeby wjechać na myjkę. W skali roku są to ogromne publiczne pieniądze wywalone w błoto. Z całym szacunkiem, ale jak ktoś powie że KŚ są ekonomiczne, to faktycznie należy mu się skierowanie do psychiatry.
Za te bezsensownie wydane przez Pana marszałka publicznie pieniądze można by wykonać wiele pożytecznych inwestycji w regionie. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale uważam że tą sprawą powinien się zainteresować prokurator.

- Virakocha - 23.10.2011

Być może w UMWŚ zapomnieli o przetargu na mycie składów wagonowych :?: Swoją drogą w Łazach jest sporo miejsca do mycia tych składów. Może chodzi o coś innego, np przeglądy okresowe tych wagonów. :?

- Tomasz K. - 23.10.2011

Cytat:Swoją drogą w Łazach jest sporo miejsca do mycia tych składów.
@Virakocha
Tylko składy wagonowe nie "nocują" w Łazach ;-) .

- Adams - 23.10.2011

Virakocha, bez względu na o co chodzi, ja zdania nie zmienie. Ta spółeczka jest g****o warta i dla wszystkich byłoby lepiej żeby jak najszybciej znikła z powierzchni ziemi, albo wogóle nie powstawała.

- Virakocha - 23.10.2011

Nie, nie jest gówno warta tylko jest źle zarządzana. Wystarczyłaby zmiana prezesa na kogoś pokroju Moraczewskiego czy Strapagiela i po jakimś czasie zmieniłbyś zdanie o spółce :-)

- Adams - 23.10.2011

Cytat:i po jakimś czasie zmieniłbyś zdanie o spółce

Oj Maćku mogłoby być z tym ciężko. Ja nawet o KM nie mam najlepszego zdania, mimo że jest to najbardziej trafiona spółka samorządowa ;-)

- Tomasz K. - 23.10.2011

Cytat:Wystarczyłaby zmiana prezesa na kogoś pokroju Moraczewskiego
Pan Moraczewski mógłby wrócić do Przewozów, ale nie dziwie się, że odszedł. Wszak ileż można użerać się z anty PR-owskim betonem, który był przeciwny IR.
Co do Kolei Śląskich to może rozpocząć od dogadania się z PR w sprawie honorowania miesięcznych strefówek, ale tylko tych gdy. ktoś jeździ PR+KŚ (np. Tychy-Gliwice)

- Adams - 23.10.2011

MK_ŚLĄSK, mnie nawet już nie chodzi o honorowanie biletów (chociaż to też jest ważne), jak o publiczne pieniądze które się moim zdaniem trwoni powołując do życia takie spółeczki.

- Tomasz K. - 23.10.2011

Adams, No to swoją drogą, ale skoro spółka ta już powstała to jest paranoją, żeby nie dogadać się z PR w sprawie honorowania miesięcznych strefówek. A KŚ na co dzień obsługuje aż jedną linię (nie liczę weekendowych 2 składów do Wisły). Jak już się coś powołuje to według mnie ma to być dla dobra pasażera, a nie dla dotacji i zabawy w kolej.
Po 3 tygodniach mój stosunek do KŚ jest negatywny.

- Adams - 23.10.2011

Nie dość że nie honorują biletów miesięcznych strefówek, to dodatkowo brak jest także wspólnego biletu miesięcznego z KZK GOP. Więc bardzo łatwo obliczyć jak wzrosły koszty dojazdów w GOPie dla osób które dojeżdżają do pracy pociągiem + tramwajem/autobusem KZK GOP.