Nabor na swiadectwo w IC - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Nabor na swiadectwo w IC (/thread-7663.html) |
RE: Nabor na swiadectwo w IC - SILENCEISGOLDEN - 14.03.2022 Dziękujemy za zainteresowanie pracą w firmie „PKP Intercity” S.A. W pełni doceniamy Pana zaangażowanie w proces rekrutacyjny na stanowisko Szkolenie na Świadectwo Maszynisty - Zakład #########. Spotkanie pozwoliło nam poznać Pana dotychczasowe doświadczenie zawodowe, osiągnięcia oraz kompetencje. Po wnikliwej analizie Pana kandydatury oraz naszych potrzeb rekrutacyjnych informujemy, że aktualnie nie możemy zaoferować Panu ww. stanowiska w PKP Intercity. Powyższa decyzja nie wyklucza możliwości nawiązania z Panem współpracy w przyszłości. Serdecznie zachęcamy do śledzenia na bieżąco naszych aktualnych ofert pracy! Zapomnieli dopisać,że: W pierwszej kolejności wybieramy kandydatów z warsztatu a w drugiej z zewnątrz. Należą się brawa. RE: Nabor na swiadectwo w IC - Lorek09 - 14.03.2022 Kiedy Ci to napisali ? Po rozmowie czy kiedy ?? RE: Nabor na swiadectwo w IC - SILENCEISGOLDEN - 14.03.2022 Dwa tygodnie po rozmowie rekrutacyjnej, czyli dziś. RE: Nabor na swiadectwo w IC - Lorek09 - 14.03.2022 Głową do góry spróbuj gdzie indzie albo poczekaj na następną rekrutację. Oby Ci się powiodło. Gdybyś miał chęć i chwilkę to odezwij się na mejla chciałbym z Tobą pogadać. lolekadam12@gmail.com Pozdrawiam RE: Nabor na swiadectwo w IC - SILENCEISGOLDEN - 14.03.2022 Jeśli w IC płacą psie pieniądze, to ja mam dobijać się do nich w imię prestiżu czy jak? W TV pierdzielą że brakuje na kolei maszynistów, a w rzeczywistości przebierają sobie kandydatów jak kartofle na targowisku. RE: Nabor na swiadectwo w IC - Lorek09 - 14.03.2022 Dostałem w e-mailu jakiś nr telefonu. To Twój kolego czy jak ? RE: Nabor na swiadectwo w IC - CounterSpace838 - 14.03.2022 To że maszynistów brakuje to jest mit i propaganda przewoźników kolejowych oraz firm szkoleniowych by naganiać sobie ludzi do pracy oraz na kursy na licencję. Tutaj gdzie pracuje obecnie maszynistow jest aż za dużo i ciężko o jakiekolwiek nadgodziny. Przez ostatnie kilka lat było tyle naborów że wakaty się zapchały a jest masa ludzi którzy czekają z własną licencją na zatrudnienie gdziekolwiek. To że przewoźnicy biorą w pierwszej kolejności pracowników z warsztatów itp to też prawda i nie ma się co dziwić ze tak robią. Taki pracownik bardzo dobrze zna budowę taboru i łatwiej go przeszkolić niż kogoś kto przychodzi z ulicy. RE: Nabor na swiadectwo w IC - SILENCEISGOLDEN - 14.03.2022 (14.03.2022, 20:26)Lorek09 napisał(a): Dostałem w e-mailu jakiś nr telefonu. To Twój kolego czy jak ? tak ode mnie. RE: Nabor na swiadectwo w IC - Kamilnexia - 14.03.2022 Chyba fulla to maja IC I cargo bo sa spolki gdzie brakuje w ciul ludzi RE: Nabor na swiadectwo w IC - 4est - 15.03.2022 (14.03.2022, 20:16)SILENCEISGOLDEN napisał(a): Jeśli w IC płacą psie pieniądze, to ja mam dobijać się do nich w imię prestiżu czy jak? Niestety wszędzie tak jest z pracą że jak dużo chętnych to pracodawca sobie robi castingi i wybiera najlepsze sztuki, na kolei zwłaszcza. Tutaj nie ma możliwości żeby wziąć każdego jak popadnie z ulicy i przeszkolić w dzień czy dwa jak na kasę fiskalną w Biedronce. To że akurat nie przyjęli w IC żadna strata , próbuj dalej u innych przewoźników RE: Nabor na swiadectwo w IC - Kamilnexia - 15.03.2022 Spokojnie dajcie pare lat i ic tez bedzie sie prosic o ludzi. To ze teraz robia castingi to niech nie mysla ze ciagle bedzie takie eldorado trwalo, RE: Nabor na swiadectwo w IC - Manio - 16.03.2022 W grudniu egzaminy były przez trzy dni i po trzy razy dziennie . Daje to sumę około + - 150osób ? Przyjęto tylko 9 osób z zewnątrz i 10 z wewnątrz . RE: Nabor na swiadectwo w IC - Kamilnexia - 17.03.2022 Nooo i ludzie tym pierdolną ta licencja pojda pracowac gdzie indziej. Plus ci co ujebia sie na swiadectwie plus na badaniach inni przewala semafor lub stacje i bedzie taka rotacja jak w żabce RE: Nabor na swiadectwo w IC - SILENCEISGOLDEN - 23.03.2022 Następny nabór w ICC, tym razem licencja + świadectwo https://skk.erecruiter.pl/Offer.aspx?oid=3616159&cfg=4e06ddc9de494e2584181c6587259d37&fromSkk=1648049091501&ejoId=125599&ejorId=164787&comId=20015607&fbclid=IwAR1yKFbjTEsCbwtuAA1jy0ueV6xpUYRqTYk_-DQGjW6D1PvftWPQJdFtQyY RE: Nabor na swiadectwo w IC - Manio - 23.03.2022 (17.03.2022, 15:54)Kamilnexia napisał(a): ujebia sie na swiadectwie plus na badaniach inni przewala semafor lub stacje i bedzie taka rotacja jak w żabce Zdziwił bym się gdybyś Ty przeszedł te badania . |