Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Parowozjada 2012 - czym jedziemy? - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html)
+--- Dział: IMPREZY KOLEJOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-10.html)
+--- Wątek: Parowozjada 2012 - czym jedziemy? (/thread-2551.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

- Adams - 23.08.2012

Ja z racji tego że pracuję na badaniu struktury biletowej w EC "Wawel"niestety do Chabówki nie będę w stanie przyjechać. Jednak z tego co widzę, większość z Was z Chabówki będzie wracać TLK "Regle", więc spodziewajcie się mnie na krótkim spotkaniu przy tym pociągu w Płaszowie ;-)

- Domio - 24.08.2012

@kebeka: Ja z kumplami jadę też wsiadam w Podhalanina w Katowicach, tyle że nie wiem czy dotrę na niego bo jadę z Wrocławia Pogórzem i tam jest 20 min na przesiadkę a wiadomo jak to bywa z punktualnością kolei w Polsce :-D

- flanker - 24.08.2012

Kilka dni mnie nie było i właśnie skończyłem czytać zaległe posty :-P Trochę się już pogubiłem...

Czy jest ktoś kto jedzie do Chabówki na całe dwa dni? Bo ja taki miałem pierwotny plan, żeby być na całej Parowozjadzie. Podróżnik już zakupiony, wsjo jest i chodzi mi o to czy jest ktoś kto tam leci na dwa dni. Jeśli wszyscy lecicie tylko na jeden dzień to może jakieś kółeczko od soboty wieczora na całą niedzielę walniemy, co? ;-) Bo mi szkoda zmarnować Podróżnika tylko na jednodniowy przejazd :-P

Co do noclegu opcja wracania na noc do Krakowa jest bez sensu. Wyższe ceny i dodatkowo trzeba się tłuc składami na noc. Nie lepiej znaleźć coś na spontanie w Chabówce i jeszcze poimprezować trochę wieczorem przed snem? 8-)

- Valcyte - 24.08.2012

Domio, większość z nas wsiada w Podhalanina w Katowicach.

- mikrobart - 24.08.2012

Adams napisał(a):Jednak z tego co widzę, większość z Was z Chabówki będzie wracać TLK "Regle", więc spodziewajcie się mnie na krótkim spotkaniu przy tym pociągu w Płaszowie
Oczywiście, reprezentacja wyjdzie na peron z pewnością ;-)

Domio, ja i flanker także jedziemy z Wrocławia Pogórzem.

Dorwałem się do hotspota i zapowiedź nie wchodzenia na Forum do Chabówki legła w gruzach. Widzę, że sporo osób poznamy w Chabówce, rewelacyjnie. Znakiem rozpoznawalnym naszej grupki będą forumowe koszulki oraz błękitne smycze na szyjach.

- flanker - 24.08.2012

Panowie zadałem wcześniej pytanie i je ponawiam - kto zostaje w Chabówce na dwa dni i co z noclegiem? Jeśli wszyscy jadą tylko na jeden dzień to czy ktoś planuje po Chabówce walnąć kółeczko żeby nie marnować Podróżnika? ;-) Proszę o odpowiedź, bo czasu do wyjazdu zostało bardzo mało, a w razie czego muszę sobie przygotować plan awaryjny, jeśli tylko jedziemy na jeden dzień :-P ( bo sam tam na cały następny dzień raczej nie zostanę, no chyba że ktoś jeszcze oprócz mnie zostaje).

- kebeka - 24.08.2012

flanker ja nie zostaję na noc, bo mi się zwyczajnie nie opłaca 8-)
A teraz informacja dla tych co wracają Reglami lub mają zamiar wrócić, jeśli chce ktoś wracać w dobrym towarzystwie :-D Reglami to moje miejsce to:
Wagon nr. 14
Miejsce 86

- Mika - 24.08.2012

Są jakieś przecieki co do konkretnej godziny zakończenia imprezy w sobotę?
Chodzi mi zwłaszcza o część wieczorną z parowozami.

Nie ukrywam, że tę część bym obejrzał, tylko te połączenia kolejowe z Chabówki...
Do Mysłowic/Katowic ostatni pociąg rusza o 20:29 (Pogórzanin) bądź Regle z przesiadką w Płaszowie na Pogórze o 20:54. Wydaje mi się, że o tej godzinie wieczorna część imprezy się dopiero rozpocznie.

- Leonardo - 27.08.2012

Dla wszystkim, którzy słyszeli historię o tabliczkach w Chabówce - oryginalna wersja. Zdjęcia z dnia 04.08
[Obrazek: uwaga.JPG]

- eCavon - 27.08.2012

Dzięki za spotkanie. Pozdrawiam i do następnego razu na stalowych szlakach.

- mikrobart - 27.08.2012

eCavon, również miło było się spotkać, serdecznie zapraszamy na zlot.

- Mika - 28.08.2012

Forumowiczów w forumowych koszulkach nie odnotowałem :-P

- przem710 - 28.08.2012

Gdzieś Ty był? Byliśmy doskonale widoczni chociażby podczas parady staliśmy przy eksponatach, ja siedziałem z aparatem u góry na parowozie.

- Leonardo - 28.08.2012

Ja chodziłem wśród ludzi w pomarańczowej koszulce FK - rzucałem się bardzo mocno w oczy

- mikrobart - 28.08.2012

Mika, miło z Twojej strony, że zechciałeś się z nami spotkać ;-)