Busy kontra kolej - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: KOMUNIKACJA MIEJSKA I AUTOBUSOWA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-23.html) +--- Wątek: Busy kontra kolej (/thread-844.html) |
- mikrobart - 14.06.2012 macko123, możesz rozwinąć, co miałeś na myśli mówiąc o tym worku kartofli? - macko123 - 14.06.2012 Ludzie dosłownie leżeli jeden na drugim, a oni jeszcze dopychali następnych. Nieważne dla nich były przepisy, czy bezpieczeństwo. Jeśli drzwi mozna było zamknąć to oznaczało, że pasażerów nie było zbyt dużo. [ Dodano: 2012-06-14, 18:59 ] Normy były przekroczone chyba dziesięciokrotnie. - Obleśny Szczur - 14.06.2012 .. - macko123 - 14.06.2012 PRZEPRASZAM, TO NIE BYŁ POLSKI BUS. Z POLSKIEGO BUSA KORZYSTAŁEM PÓŹNIEJ I JESTEM ZADOWOLONY. Pomyliłem się, to była firma z Katowic, nazywała się Bus Brothers. Jeśli chodzi o Polski Bus to sytuacja była zupełnie inna. - rustsaltz - 14.06.2012 macko123 napisał(a):Najlepiej zgłaszać to "krokodylom" (Inspekcja Transportu Drogowego):Widząc zagrożenie na drodze dzwonię pod 112 tak, jak uczyli na kursie . Inspektor ITD może zrobić nalot na firmę, a policjant bezpośrednio uniemożliwi kontynuowanie kursu (bo przyjedzie po prostu szybko) - Mika - 16.06.2012 rustsaltz napisał(a):a policjant bezpośrednio uniemożliwi kontynuowanie kursu (bo przyjedzie po prostu szybko)W cuda wierzysz? Szybkie porównanie (pozwoliłem sobie sporządzić wymowny 'wykres' ). Trasa Mysłowice - Oświęcim, 28 km trasy (z rozkładu PKP), zniżka uczniowska. .................... Pociąg Regio .........Bus zwykły prywatny Czas jazdy:........46 min.........................51 min Koszt:.................4,28 zł.........................5,00 zł Dodatkowe:...na siedząco................na stojąco ....................ciepło, ubikacja.............upalnie, radio ... Jedyną przesłanką, że skorzystałem z busa był fakt, że następny pociąg za 8,5 godziny... - rustsaltz - 16.06.2012 Mika napisał(a):W cuda wierzysz?Ile razy byłem zmuszony korzystać z pomocy służb publicznych, tylekroć ta pomoc była szybko i na wysokim poziomie. Cytat:Szybkie porównanie (pozwoliłem sobie sporządzić wymowny 'wykres' ).Czegoś Ty tam szukał? - Mika - 16.06.2012 Cytat:Ile razy byłem zmuszony korzystać z pomocy służb publicznych, tylekroć ta pomoc była szybko i na wysokim poziomie.Nie piszę o służbach publicznych tylko o szybkim policjancie który leci (pewnie helikopterem) za busem po zadzwonieniu na 112. Cytat:Czegoś Ty tam szukał?Nudy - rustsaltz - 17.06.2012 Mika napisał(a):Nie piszę o służbach publicznych tylko o szybkim policjancie który leci (pewnie helikopterem) za busem po zadzwonieniu na 112.Są patrole, komisariaty itd. Cytat:NudyCiekawy sposób na zabicie nudy - Mika - 17.06.2012 rustsaltz napisał(a):Nie przeczę. Jednak teoria którą Ty przytaczasz dla mnie to dalej utopiaMika napisał(a):Nie piszę o służbach publicznych tylko o szybkim policjancie który leci (pewnie helikopterem) za busem po zadzwonieniu na 112.Są patrole, komisariaty itd. - Adams - 12.08.2012 Niemal pół tysiąca mandatów i ponad 80 zatrzymanych dowodów rejestracyjnych - oto wyniki kontroli akcji "Bus" w Łódzkiem. W jej ramach policjanci i inspektorzy Transportu Drogowego sprawdzili prawie tysiąc kierowców. Więcej: RMF24 - hutterdm - 12.08.2012 Wydawało mi się, że w EN57 bez klimatyzacji jest źle, ale to co przeżyłem w busie do Wisły w poniedziałek to już tragedia, ciasno i choć pojazd niby klimatyzowany, to po niecałych 2 godzinach jazdy wysiadłem mokry i się lepiłem tak, jakbym coś słodkiego na siebie wylał, nigdy mi się tak nie zdarzyło jeszcze w pociągu bez klimatyzacji... - Adams - 12.08.2012 hutterdm, to co opisałeś to jest cały urok jazdy busem. I tak Cię podziwiam że dałeś radę 2 godziny. Ja ma rodzinę w miejscu gdzie nic innego od busów nie jeździ i po półgodzinnej podróży tym czymś mam serdecznie dość. Przy ładnej pogodzie zamiast jazdy busem wolę iść na piechotę. Zdrowsze, wygodniejsze i bezpieczniejsze :-D - DamianT - 13.08.2012 Adams napisał(a):Niemal pół tysiąca mandatów i ponad 80 zatrzymanych dowodów rejestracyjnych - oto wyniki kontroli akcji "Bus" w Łódzkiem. W jej ramach policjanci i inspektorzy Transportu Drogowego sprawdzili prawie tysiąc kierowców. No i brawo. Karać bez wyjątków. Cwaniaki ryzykują życie swoich pasażerów, bo o nich to się nie martwię, sami sobie taki los sprawują. - Mika - 13.03.2013 Na trasie Katowice-Kraków (Unibus i Interbus) kursują już co 15 minut. Za 14 złotych się da. |