![]() |
Nietypowa prośba o pomoc - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: BOCZNE TORY (https://www.forumkolejowe.pl/forum-97.html) +--- Dział: O WSZYSTKIM I NICZYM (https://www.forumkolejowe.pl/forum-9.html) +--- Wątek: Nietypowa prośba o pomoc (/thread-1115.html) |
- zdesperowana - 14.06.2011 Nie mam w zwyczaju robić zdjęć konduktorom zwłaszcza gdy wstydzę się do nich zagadać;p (więc co tu mówić o jego zdjęciu ![]() Tak sobie myślę, że nawet jeśli uda się istotę odnaleźć to i tak uzna mnie za totalną wariatkę;p Takich rzeczy jeszcze nie robiłam - szukanie kolesia przez forum (coś jak szukanie igły w stogu siana:>) - ET40 - 14.06.2011 Czy ja wiem, czy w stogu siana...Z tego co piszesz, osoba, której szukasz jest dość charakterystyczna, a w kujawsko-pomorskich Przewozach Regionalnych tak wielu konduktorów znowu nie ma, sporą część ruchu obsługuje Arriva, więc już masz ułatwione "zadanie". - psim - 14.06.2011 zdesperowana napisał(a):i tak uzna mnie za totalną wariatkę;p E, to może być akurat atut. Szukaj w pociągach i jak już się zaprzyjaźnisz, to koniecznie zaproś na forum. - zdesperowana - 14.06.2011 na pewno zaproszę ![]() - rustsaltz - 14.06.2011 Powiem szczerze, że w życiu nie wpadł bym na taką metodę poszukiwania ludzi ![]() ![]() Cytat:Nie mam w zwyczaju robić zdjęć konduktoromI dobrze, bo jeszcze Ci który proces wytoczy ![]() Cytat:(coś jak szukanie igły w stogu siana:>)Świat kolejowy jest mały ![]() - zdesperowana - 14.06.2011 rustsaltz Ja jeszcze parę dni temu nawet nie pomyślała bym by szukać osobę, z którą wymieniłam jedynie kilka zdań i grzecznościowe uśmiechy;p Podobno do odważnych świat należy, więc chyba wystarczy bycia nieśmiałą;p W czwartek będę jechać pociągiem w kierunku Torunia. Trzymajcie kciuki by dopisało mi szczęście;p - psim - 14.06.2011 rustsaltz napisał(a):jeszcze Ci który proces wytoczy Focić wolno. Publikować bez zgody nie wolno. zdesperowana napisał(a):Trzymajcie kciuki Całe forum trzyma! :-D - ET40 - 14.06.2011 zdesperowana napisał(a):rustsaltz Ja jeszcze parę dni temu nawet nie pomyślała bym by szukać osobę, z którą wymieniłam jedynie kilka zdań i grzecznościowe uśmiechy;p Podobno do odważnych świat należy, więc chyba wystarczy bycia nieśmiałą;pBędę trzymał :-) Jak już pisałem - zadanie masz wbrew pozorom całkiem ułatwione (dzięki Arrivie :lol ![]() - pospieszny - 14.06.2011 psim napisał(a):Focić wolno. Publikować bez zgody nie wolno. Zgoda nie dotyczy tej profesji, no chyba że na NK :-) - psim - 15.06.2011 Twierdzisz że fotki konduktorów wolno publikować bez ich zgody? Bo nie jestem pewien czy dobrze rozumiem. - Mika - 15.06.2011 Raczej dobrze. Ale widzę że się gorący temat zrobił. Takie forum matrymonialne dotyczące ludzi z kręgu kolejowego :-) - zdesperowana - 15.06.2011 Dlaczego matrymonialne? ![]() ![]() - rustsaltz - 15.06.2011 psim napisał(a):Twierdzisz że fotki konduktorów wolno publikować bez ich zgody? Bo nie jestem pewien czy dobrze rozumiem.Jeżeli są funkcjonariuszami na służbie (nie wiem jak jest z kierownikiem pociągu) to wolno, pod warunkiem, że są umundurowani (dotyczy to także policjantów, sokistów itd.). - psim - 15.06.2011 A to nie jest tak, że właśnie policjanci mogą podlegać jakiejś szczególniejszej ochronie? Kolejarze nie stracili parę lat temu statusu funkcjonariusza publicznego, razem z orzełkiem z czapki? - rustsaltz - 15.06.2011 psim napisał(a):A to nie jest tak, że właśnie policjanci mogą podlegać jakiejś szczególniejszej ochronie?Owszem podlegają (ściganie zniewag z urzędu itd), ale zdjęcia robić wolno. Cytat:Kolejarze nie stracili parę lat temu statusu funkcjonariusza publicznego, razem z orzełkiem z czapki?Ale mogą mieć ten status jako kontrolerzy biletów. ![]() |