Pociągi nadzwyczajne tzw. "kibic" - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html) +--- Dział: ROZKŁAD JAZDY, BILETY I TARYFY PRZEWOZOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-34.html) +--- Wątek: Pociągi nadzwyczajne tzw. "kibic" (/thread-2030.html) |
- pitagoras23 - 30.09.2012 A na stacji początkowej wydawali się tacy spokojni. Ale wiadomo zawsze znajdzie się jakiś prowodyr, który zainicjuje burdę i reszta pójdzie za nim. Ciekawe teraz, jakie będą straty wynikające z tej burdy. W ogóle zaskoczony jestem tym, że w tego typu składach w ogóle nie kursują SOKiści. - Gżągal - 30.09.2012 Z tego co się orientuje zawsze w pociągach dla kibiców są przygotowane dwa przedziały dla policji. - pitagoras23 - 30.09.2012 Przygotowane przedziały mogą być, ale pytanie czy ktoś w takich składach jedzie. Zresztą, co ma zrobić kilku policjantów przy grupie kilkuset osób? - KlimaT - 30.09.2012 PODOBNO, podkreślam podobno były trzy wagony policji, w co szczerze wątpię. - pitagoras23 - 24.02.2013 Kibice Lecha Poznań jadą na mecz do Chorzowa: Poznań Główny: 09:01 Środa Wielkopolska 09:31 - 09:33 Jarocin 10:09 - 10:11 Ostrów Wielkopolski 10:47 - 10:59 Kępno PO 11:29 - 11:31 Łęka Opatowska 11:40 - 11:48 Kluczbork KB1 NW 12:19 - 12:20 Lubliniec 13:18 - 13:20 Chorzów Batory 15:00 - kolejfan - 24.02.2013 Ojej....O ile skład świetny, o tyle zapowiedź pociągu.... beznadziejna. I jeszcze to Chorzowa Batorego. Ktoś, to wpisał to do systemu powinien się nad tym troszke zastanowić - Tomasz K. - 26.02.2013 Akurat bardzo dobrze, że do Batorego. Bo na Mieście obecnie nie ma gdzie go odstawić, a Stary jest trochę na uboczu. Poza tym z Batorego najbliżej na stadiom. - kolejfan - 26.02.2013 Ale nie chodziło mi oto, gdzie ma dojeżdżać Chodziło mi o zapowiedź: do stacji Chorzowa Batorego. To że tak powiem, nie "po polskiemu". - pitagoras23 - 26.02.2013 Bo cały ten system, ta cała je**(walnięta) Ivona jest do bani. Po co komu było likwidować Franka i żywe zapowiedzi na rzecz głupiego automatu. - Tomasz K. - 27.02.2013 pitagoras23, 100% racji, - pitagoras23 - 27.02.2013 Gdyby jeszcze zrezygnowano z dodawania "do stacji" wówczas ta i inne zapowiedzi jeszcze by może jakoś brzmiały. Dziwi mnie tylko fakt, że we Wrocławiu jakoś te automatyczne zapowiedzi brzmią lepiej. W Poznaniu mieli nad tym pracować, żeby to udoskonalić, a widać, że im się odechcialo. - Mariusz W. - 28.02.2013 „Do stacji”, „przez stacje” i „ze stacji” dodano przed Mistrzostwami Europy 2012, chyba aby ułatwić obcokrojowcom orientację, bo jest im łatwiej zrozumieć nazwę podawaną w mianowniku. - Ostrowianin - 28.02.2013 Mnie osobiście nie przeszkadzają takie detale jak ,,do stacji". Fajnie to brzmi pociąg TLK Gwarek do stacji Katowice. Pamiętajmy o turystach. Na pewno łatwiej jest im się wsłuchać w taką zapowiedź. Z jednej strony rozumiem, że zapowiedzi wygłasza komputer, bo jak słyszę zapowiedzi na niektórych stacjach to po prostu szkoda słów. - pitagoras23 - 28.02.2013 Ale Euro się skończyło i jak widać automaty nie dają sobie rady. Żywe zapowiedzi są ok, ale te automatyczne już dawno powinny zmienić. - Ostrowianin - 28.02.2013 A czy tylko podczas euro z polskiej kolei korzystali obcokrajowcy, chyba nie. Jestem za zapowiedziami wygłaszanymi przez osoby pod warunkiem, że będą to osoby, które faktycznie mają dykcje, a nie seplenią i mówią niewyraźnie. Prawda jest taka, że gro z tych osób to Ci, którym brakuje kilku lat do emerytury, albo sami dyżurni ruchu. |