![]() |
Obrotnica do kolei podwieszanej (monorail) - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: INFRASTRUKTURA I RUCH KOLEJOWY (https://www.forumkolejowe.pl/forum-66.html) +---- Dział: INFRASTRUKTURA KOLEJOWA, MODERNIZACJE, REMONTY (https://www.forumkolejowe.pl/forum-89.html) +---- Wątek: Obrotnica do kolei podwieszanej (monorail) (/thread-3690.html) Strony:
1
2
|
- ferras - 10.08.2013 rustsaltz napisał(a):Ja mam wątpliwości co do tej szybkości, ale poczekam na szczegóły. wg specyfikacji są to następujące dane: - prędkość max 80-100 km/h - prędkość średnia na trasie 56-60 km/h oczywiście trzeba pamiętać o tym, że są to dane pochodzące z lat 60tych XXw - obecnie myślę, że można rozważać większe wielkości... czekam jeszcze na dane nowych silników produkowanych przez ALSTHOM (ALSTOM) i wtedy będzie można spojrzeć na to inaczej... rustsaltz napisał(a):No właśnie, MAGLEV wyklucza tarcie mechaniczne, więc może jest lepszy? (na pewno cichszy i oszczędniejszy, w dodatku uzwojenie zużywa się wolniej niż łożysko) to prawda - jednak biorąc pod uwagę konstrukcję podstawy szyny MAGLEV czy innego tego typu kolei trzeba pamiętać, że jest ona bardziej "zagęszczona" jeśli idzie o podpory a więc i trudniejsza do wykonania w rejonach wyżynno-górskich... podpory (słupy) trzymające strukturę (szynę) w której porusza się napęd kojejki w systemie SAFEGE są rozmieszczane co 30m w linii prostej i co 15-20 w przypadku łuków... jeśli chodzi o sprawę wyciszenia to tutaj jest z pewnością przewaga systemu MAGLEV - sprawdzę dokładnie jaka to jest różnica. Pamiętajmy, że systemy MAGLEV i pochodne (a więc naszynowe a nie podwieszane) są droższe. rustsaltz napisał(a):No ale trzeba mieć na uwadze, że wynalezienie żarówki znacząco ograniczyło wykorzystanie świeczek do oświetlenia argument trafny - niemniej jednak pozostanę przy swoim zboczeniu i zafascynowaniu technologią SAFEGE. ![]() - rustsaltz - 10.08.2013 ferras napisał(a):wg specyfikacji są to następujące dane:Czyli przegrywa z koleją na większe odległości dość znacznie. Cytat:Pamiętajmy, że systemy MAGLEV i pochodne (a więc naszynowe a nie podwieszane) są droższe.Jak duże są to różnice? - ferras - 10.08.2013 rustsaltz napisał(a):Czyli przegrywa z koleją na większe odległości dość znacznie. nie rozpatrujemy tego ogólnie tylko w odniesieniu do obszaru gdzie to ma być wykonane (teoretycznie). W rejonach wyżynno / górskich kolej tradycyjna nie pojedzie szybciej niż 80km/h - podwieszana będzie jednak szybsza. rustsaltz napisał(a):Jak duże są to różnice? Koszt jednego km systemu MAGLEV jest w obecnych cenach około 1,5x droższe od systemu SAFEGE. Gdyby nie koszty szyny w której porusza się motor napędzający kolejkę w systemie SAFEGE (oryginalna jest metalowa) to różnica byłaby większa - znalazłem opracowania dotyczące wykonanie takowej szyny ze specjalnego betonu. - rustsaltz - 10.08.2013 ferras napisał(a):W rejonach wyżynno / górskich kolej tradycyjna nie pojedzie szybciej niż 80km/h - podwieszana będzie jednak szybsza.A jeżeli zastosujemy wychylne pudło pozwalające pokonywać łuki z większą prędkością? Cytat:Koszt jednego km systemu MAGLEV jest w obecnych cenach około 1,5x droższe od systemu SAFEGEA różnica w prędkości? - ferras - 10.08.2013 rustsaltz napisał(a):A jeżeli zastosujemy wychylne pudło pozwalające pokonywać łuki z większą prędkością? aby o tym polemizować muszę więcej poczytać o tym rozwiązaniu w kolei klasycznej... rustsaltz napisał(a):A różnica w prędkości? tutaj też jest problem w precyzyjnej odpowiedzi - wg specyfikacji technicznej prędkości MAGLEV zawierają się między 30-120 mph (czyli 49 - 190km/h) ale oczywiście znowu to dane na prostej (max prędkość)... w rozpatrywanych okolicznościach prędkości MAGLEV będą wg mnie +/- 10-20% większe niż SAFEGE... [ Dodano: 2013-08-10, 21:29 ] oczywiście pisząc o prędkościach 30-12 mph myślimy o prędkościach operacyjnych - docelowo system MAGLEV moze rozwijać prędkość do 300mph ![]() - rustsaltz - 10.08.2013 ferras napisał(a):aby o tym polemizować muszę więcej poczytać o tym rozwiązaniu w kolei klasycznej...Ach, to trzeba by dla konkretnej linii liczyć ![]() Cytat: w rozpatrywanych okolicznościach prędkości MAGLEV będą wg mnie +/- 10-20% większe niż SAFEGE...No to 6 do 12 minut na każdą godzinę. Cytat:oczywiście pisząc o prędkościach 30-12 mph myślimy o prędkościach operacyjnych - docelowo system MAGLEV moze rozwijać prędkość do 300mphCzym ograniczona jest prędkość MAGLEVu? - ferras - 10.08.2013 rustsaltz napisał(a):Ach, to trzeba by dla konkretnej linii liczyć voila - jak mawiają Żabojady ![]() rustsaltz napisał(a):No to 6 do 12 minut na każdą godzinę. tak - to jest napewno przewaga systemów magnetycznych czyli m.in. MAGLEV... w moich obliczeniach strata systemu SAFEGE będzie ok 10-15min na całej długości trasy... rustsaltz napisał(a):Czym ograniczona jest prędkość MAGLEVu? myślisz o tym ograniczeniu "30-120mph"?? wydaje mi się, że krzywiznami toru jazdy i ilością stacji- system ten był opracowywany do miast (i tam też powstał)... w badaniach na prostej prędkości do 300mph są oczywiście możliwe. - rustsaltz - 10.08.2013 ferras napisał(a):tak - to jest napewno przewaga systemów magnetycznych czyli m.in. MAGLEV... w moich obliczeniach strata systemu SAFEGE będzie ok 10-15min na całej długości trasy...Na godzinę, dwie to dość dużo. Cytat:w badaniach na prostej prędkości do 300mph są oczywiście możliwe.Właśnie o te 300 mil mi chodzi. Gdzie tkwi ograniczenie? - ferras - 10.08.2013 rustsaltz napisał(a):Na godzinę, dwie to dość dużo. fakt, przyznaję... rustsaltz napisał(a):Właśnie o te 300 mil mi chodzi. Gdzie tkwi ograniczenie? Ograniczenia wynikają z użytej technologii i ustawień systemów magnetycznych. Z tego co pamiętam system ten został opracowany docelowo do tych prędkości ok 300mph po to aby później łatwiej go adaptować do miast i obszarów podmiejskich gdzie rozwija prędkość nawet do 150mph. Jeśli jesteś zainteresowany tym systemem prześlę Ci opracowania na jego temat (język angielski więc bardziej przyswajalny niż mój ukochany francuski ![]() - rustsaltz - 10.08.2013 ferras napisał(a):Ograniczenia wynikają z użytej technologii i ustawień systemów magnetycznych.No dobra, a ile z MAGLEVu można wyciągnąć w ogóle? Cytat:Jeśli jesteś zainteresowany tym systemem prześlę Ci opracowania na jego temat (język angielski więc bardziej przyswajalny niż mój ukochany francuskiJakbym znał język inny niż polski to bym już dawno olał ten piękny kraj (no dobra, dziewczyna teraz mnie trzyma ![]() - ferras - 10.08.2013 rustsaltz napisał(a):No dobra, a ile z MAGLEVu można wyciągnąć w ogóle? na dzień dzisiejszy najnowsza generacja tego systemu osiąga do 380mph co dla kolei jednoszynowej jest całkiem nieźle... pamiętaj, że to mile a nie km ![]() rustsaltz napisał(a):Jakbym znał język inny niż polski to bym już dawno olał ten piękny kraj (no dobra, dziewczyna teraz mnie trzyma udajmy, że tego nie czytałem :-) mieszkałem ponad 20lat we Francji - teraz od kilku lat znowu jestem w Polsce... ale raz na rok muszę pojechać na chwilkę do Fr bo inaczej wariuję ![]() - rustsaltz - 11.08.2013 ferras napisał(a):na dzień dzisiejszy najnowsza generacja tego systemu osiąga do 380mph co dla kolei jednoszynowej jest całkiem nieźle... pamiętaj, że to mile a nie kmJak przedstawia się koszt utrzymania i wozokilometra (w sumie chyba takiej jednostki trzeba używać, bo rozumiem, że działają składy zespolone) obu systemów? No i jak te koszta zmieniają się wraz z prędkościami? Cytat:udajmy, że tego nie czytałem :-) mieszkałem ponad 20lat we Francji - teraz od kilku lat znowu jestem w Polsce...No to pewnie mnie rozumiesz, ale to poza tematem ![]() - ferras - 11.08.2013 rustsaltz napisał(a):Jak przedstawia się koszt utrzymania i wozokilometra (w sumie chyba takiej jednostki trzeba używać, bo rozumiem, że działają składy zespolone) obu systemów? No i jak te koszta zmieniają się wraz z prędkościami? jeśli chodzi o MAGLEV to postaram się dowiedzieć dokładnych danych na t/t i dam odpowiedź. jeśli chodzi o SAFEGE to mam tylko dane we FF (frankach francuskich z lat 60tych XXw) więc chyba niewiele to nam powie - doczytam dokładnie i podam to co jest. z tego co pamiętam pobieżnie przeglądając ten rozdział to jest tam podany koszt produkcji i przewozu pasażera ale sprawdzę dokładniej i dam znać. |