![]() |
Jakość usług Poczty Polskiej - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: BOCZNE TORY (https://www.forumkolejowe.pl/forum-97.html) +--- Dział: O WSZYSTKIM I NICZYM (https://www.forumkolejowe.pl/forum-9.html) +--- Wątek: Jakość usług Poczty Polskiej (/thread-4199.html) Strony:
1
2
|
- DamianT - 23.04.2014 Mariusz W. napisał(a):Spora część przesyłek to koperty. Musiałby otwierać losowo. I akurat trafiło na dwa kalendarze forumowe. Przypadek? Wystarczy - napiszę kolokwialnie - wymacać ![]() Mariusz W. napisał(a):Swoją drogą, ostatnio przy rodzinnym śniadaniu wywiązała się ciekawa dyskusja nt. adresowania. Okazało się, że większość osób nie wie, że po kodzie pocztowym piszemy nazwę miejscowości docelowej, a nie miejscowość w której znajduje się urząd pocztowy. hmmm czyli: ul. Ulicowa 12-345 Wieś zamiast: ul. Ulicowa Wieś 12-345 Wieś/Miasto z pocztą? - Mariusz W. - 23.04.2014 Dokładnie, pierwszy sposób jest prawidłowy. Też o tym nie wiedziałem, dopiero po zajrzeniu do regulaminu usług powszechnych zczaiłem. - DamianT - 24.04.2014 czego to się człowiek nie nauczy zaglądając tutaj ![]() Z tym, że na poczcie pewnie wielkiej różnicy im to nie robi, bo pewnie są przyzwyczajeni do tego drugiego (nieprawidłowego) sposobu. Wielu pewnie się dziwi jak piszą poprawnie ![]() RE: - DamianT - 26.01.2017 Ostatni raz korzystam z usług PP. List polecony wysłany 18go stycznia z Katowic, do dziś (26.01) jeszcze nie dotarł. Na nogach bym sobie go przyniósł już ze dwa razy. Dno dna. RE: Jakość usług Poczty Polskiej - masovian - 26.01.2017 W InPost szybciej to nie działa. Zresztą listy tak w tym kraju chodzą. Jedynym sposobem to dopłaceniem im (Priorytet, Pocztex). RE: Jakość usług Poczty Polskiej - dak - 26.01.2017 InPost to już jako konkurent Poczty Polskiej to już wogóle nie działa, zostały im głównie paczkomaty. Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka RE: Jakość usług Poczty Polskiej - masovian - 27.01.2017 To pytanie brzmi czy kiedykolwiek działał? ![]() RE: Jakość usług Poczty Polskiej - DamianT - 27.01.2017 Dodam tylko, że była to książka/broszura. Na drugi raz dopłacę kilka złotych i poproszę o opcję wysyłki kurierem. Szanowna PP odpisała mi, że takowy list powinien zostać dostarczony w przeciągu 3 dni. Szedł 9. Ktoś wie jak to działa w innych krajach? RE: Jakość usług Poczty Polskiej - masovian - 28.01.2017 (27.01.2017, 10:03)DamianT napisał(a): Ktoś wie jak to działa w innych krajach? Szału nie ma. List z kraju UE (kontynentalnego, a nie np z jakiejś Gujany Francuskiej) szedł mi ponad 2 tygodnie. A może nawet i 3 tygodnie. RE: Jakość usług Poczty Polskiej - DamianT - 29.01.2017 Szedł do Polski mam rozumieć. Mnie chodziło o wewnętrzne przesyłki. RE: Jakość usług Poczty Polskiej - masovian - 30.01.2017 Domyślam się. Ale długośź przesyłek mędzy krajami pokazuje, że wewnątrz tych krajów szału raczej nie ma. RE: Jakość usług Poczty Polskiej - DamianT - 31.01.2017 Nie wiem, być może. Choć z drugiej strony trzeba by zobaczyć ile dana paczka idzie do Polski, a ile już w naszym kraju do odbiorcy. RE: Jakość usług Poczty Polskiej - Kolejarz - 02.02.2017 Ceny poszły w górę a jakość rażąco spada w dół! ![]() RE: Jakość usług Poczty Polskiej - DamianT - 03.02.2017 Nowe ceny zachęcają do stania w kolejkach ![]() No ale cóż... wszystko drożeje ![]() |