Wzrok na badaniach - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Wzrok na badaniach (/thread-4494.html) |
- rustsaltz - 07.09.2014 Okolo 14 dni sie regeneruje wzrok, wiec mam watpliwosci, czy sie uda. Okulista zobaczy efekt zabiegu na pewno, zwlaszcza, ze odrzucenie zarejestrowano w papierach, ktore ma RE: Wzrok na badaniach - reactor - 07.09.2014 ech wiem, ze będzie o tym wiedzieć, bo tak jak pisałeś ta lekarka ma to w dokumentacji... Mam nadzieje, że nie będzie robić problemu, bo to przez nią muszę wydać 5tyś, których nie mam i brać kredyt (bezrobotny) W każdym bądź razie skalpel jej w oko! - rustsaltz - 07.09.2014 Raczej ja bym publicznie wiadomych osob nie krytykowal. Nie ma co narzekac, lekarz ma procedury i instrukcje, ktorych musi sie trzymac, nie wszystko da sie zwalic na karb upierdliwosci. RE: Wzrok na badaniach - Son. - 07.09.2014 reactor napisał(a):ech wiem, ze będzie o tym wiedzieć, bo tak jak pisałeś ta lekarka ma to w dokumentacji... Mam nadzieje, że nie będzie robić problemu, bo to przez nią muszę wydać 5tyś, których nie mam i brać kredyt (bezrobotny) W każdym bądź razie skalpel jej w oko! Licz się, dzidziuś, ze słowami. Co mnie obchodzi twój kredyt? Z choinki się urwałeś? Nie wiedziałeś wcześniej, jakie są wymagania do wykonywania zawodu? Płać za swoją ignorancję. To na nią bierzesz kredyt, a nie dlatego, że ktoś wykonuje uczciwie swoją pracę. Aha, życzę ci by kiedyś od niej zależało, czy będziesz widzieć. - mixer - 07.09.2014 A nie można zrobić w innej medycynie pracy tych badań? RE: Wzrok na badaniach - reactor - 07.09.2014 Son. - Niestety, bardzo mi przykro, ale owa okulista to tylko zwykły konował z gabinetu PRYWATNEGO, która (uczciwie zapewne Twoim zdaniem) liczyła na kopertę gdyż w kolejowym ośrodku medycyny w Katowicach przeszedłem, a u prywaciarza już nie co dziwne. W związku z tym nigdy nie będzie od niej zależało czy będę widział, bo to nie ta placówka, ani specjalizacja Mixer - niestety nie można zrobić w innej medycynie, bo to skierowanie mam od pracodawcy do danego ośrodka. Wiadomo, ma on podpisaną umowę z nimi i nie ma takiej możliwości. Już pytałem - Son. - 07.09.2014 O działaniu specjalistycznych ośrodków medycyny pracy mam z dawna zdanie jak najgorsze i zupełnie mnie nie dziwi, że cię przepuścili, choć nie powinni. Gdybyś był ślepy, głuchy, sparaliżowany, prawdopodobnie też byś dostał zgodę na podjęcie pracy. Bo z dyskwalifikującą wadą wzroku i niepełnosprytnego przepuścili, jak widać. To prywatne gabinety zwykle się bardziej przykładają i oczywiście najłatwiej posądzić lekarzy cz nich o chęć wzięcia łapówki - zwłaszcza jak się sądzi po sobie, co? Aha, nie ty mnie na forum zaprosiłeś i nie ty mnie stąd możesz wypraszać. Znaj proporcją, mocium panie. - reactor - 07.09.2014 No to pierwsze słyszę, aby w publicznych, państwowych placówkach wyznaczonych przepisami podchodzili do tego olewczo, kiedy za swoje podpisy i pieczątki biorą odpowiedzialność, nawet KARNĄ! - Son. - 07.09.2014 Ludzie, którzy przyjmują prywatnie praktycznie zawsze mają również praktykę w ZOZach publicznych. Wyciągnij z tego wnioski, jeśli jesteś w stanie. Koperty z wkładem są znacznie starsze, niż popularność prywatnych gabinetów. Starsze również zapewne od ciebie, a na pewno od tego jak daleko sięgasz pamięcią. - reactor - 07.09.2014 Wniosek jest oczywisty... W prywatnych łatwiej wyciągnąć, otrzymać kopertę niż w publicznych. Ciekawe gdzie ty byś poszedł, gdyby jakaś sytuacja zmusiła Cię do otrzymania lewizny Owszem kiedyś było inaczej, ale dziś już się to zmieniło i to dawno, bo się boją! Teraz wszystko w większość odbywa się prywatnie, bo tam jest bezpieczniej! W końcu u siebie w swoich czterech ścianach. - Son. - 07.09.2014 Wniosek jest błędny. Ale nie mam zamiaru ci tego tłumaczyć dalej. Szkoda czasu. - rustsaltz - 08.09.2014 reactor napisał(a):Son. - Niestety, bardzo mi przykro, ale owa okulista to tylko zwykły konował z gabinetu PRYWATNEGO, która (uczciwie zapewne Twoim zdaniem) liczyła na kopertę gdyż w kolejowym ośrodku medycyny w Katowicach przeszedłem, a u prywaciarza już nie co dziwne.Który prywatny ośrodek ma uprawnienia kolejowe? Cytat:No to pierwsze słyszę, aby w publicznych, państwowych placówkach wyznaczonych przepisami podchodzili do tego olewczo, kiedy za swoje podpisy i pieczątki biorą odpowiedzialność, nawet KARNĄ!Jakbyś się przewrócił na progu gabinetu i umarł to może by komuś udowodnili winę... RE: Wzrok na badaniach - DriverPl - 31.05.2020 Wiem że temat stary, ale dziś na stacji w Przemyślu w TLK widziałem młodego maszynistę ze szkłami na nosie. RE: Wzrok na badaniach - CounterSpace838 - 31.05.2020 Na badaniach okresowych wymagania co do wzroku są dużo mniejsze niż na wstępnych, także nie wiem skąd te zdziwienie że maszynista pracuje w okularach RE: Wzrok na badaniach - katarzynka - 02.07.2021 podbijam temat. Jesli w rozporzadzeniu jest tak 2.1.1.1 w przypadku osób, które nie były dotychczas zatrudnione na danym stanowisku kolejowym: 2.1.1.1.1. bez korekcji 0,8/0,8 – w odniesieniu do stanowisk: manewrowy, ustawiacz, prowadzący pociągi lub pojazdy kolejowe oraz pomocnik maszynisty pojazdów trakcyjnych, 2.1.1.1.2. z korekcją 0,8/0,6 (korekcja ±3,0 Dsph), bez korekcji 0,4/0,2 – w odniesieniu do stanowisk: kierownik pociągu, rewident taboru, dyżurny ruchu, nastawniczy, toromistrz, dróżnik przejazdowy oraz automatyk, robiąc badania na kierownika pociągu musze odczytać na tablicy bez korekcji 0,4/0,2 czyli czwaarty i drugi rzad? a z ewentualna korekcja rzad 0,8? Na rozmowie mowili ze jesli chodzi o wzrok ma być pierwswza kategoria, czy orientuje sie ktoś czy z wada -0,75 da sie przejsc? |