![]() |
Koniec numerów peronów? - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: DWORCE, STACJE I PRZYSTANKI KOLEJOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-13.html) +--- Wątek: Koniec numerów peronów? (/thread-4600.html) |
- przem710 - 29.10.2014 Mariusz W. napisał(a):I to usprawiedliwia stawianie dwóch takich samych oznaczeń obok siebie? Przecież to nie ma nic wspólnego z funkcjonalnością. Tak usprawiedliwia, nie rozumiem w czym Ci to przeszkadza. Kogoś to zmyli? - Gżągal - 29.10.2014 Mariusz W. napisał(a):I to usprawiedliwia stawianie dwóch takich samych oznaczeń obok siebie? Przecież to nie ma nic wspólnego z funkcjonalnością. Kolej jest dla pasażera a nie odwrotnie. Pominę już fakt, że te nowe wyświetlacze są bardzo słabo widoczne z dalszych odległości - Afrika Bambaataa - 29.10.2014 rysiogeniusz napisał(a):Mariusz W. napisał(a):I to usprawiedliwia stawianie dwóch takich samych oznaczeń obok siebie? Przecież to nie ma nic wspólnego z funkcjonalnością. Dlatego napisałem, żeby owe tablice (czy wyświetlacze) były przy wejściu/zejściu na peron. Nie ma opcji, żeby ktoś przeszedł obok i nie mógł odczytać numeru peronu (niewidomych nie liczę). - Mariusz W. - 29.10.2014 Poznanski_mech napisał(a):Gdzie takie coś widzisz na załączonym zdjęciu? Po odjeździe pociągu wszystko na wyświetlaczu jest wygaszane, wraz z numerem toru.No jak gdzie? Numer toru masz na wyświetlaczu i na tablicy stałej. Funkcjonalności takiego rozwiązania brak i nie ma to nic wspólnego z właściwą informacją dla podróżnych. rysiogeniusz napisał(a):Kolej jest dla pasażera a nie odwrotnie.No i? Co to ma do rzeczy? Rozumiem, że nie masz nic przeciwko, by numer peronu umieszczać co 3 metry? Bo to takiego samego pokroju sytuacja. rysiogeniusz napisał(a):Pominę już fakt, że te nowe wyświetlacze są bardzo słabo widoczne z dalszych odległościNie wszystkie. Te w Warszawie Wschodniej są bardzo dobrze widoczne z dalszych odległości. - Poznanski_mech - 29.10.2014 Mariusz W. napisał(a):No jak gdzie? Numer toru masz na wyświetlaczu i na tablicy stałej.Ale przeczytaj mój post jeszcze raz. Po odjeździe pociągu wyświetlacz gaśnie, tym samym numer toru. - Mariusz W. - 30.10.2014 No to po jaką parówkę on się pojawia na wyświetlaczu? - przem710 - 30.10.2014 Cytat:Rozumiem, że nie masz nic przeciwko, by numer peronu umieszczać co 3 metry? Bo to takiego samego pokroju sytuacja. Tak właśnie powinno być, podałem Ci przykład z cywilizowanego kraju gdzie tabliczek z strzałkami jest nadmiar. Wniosek trudno się zgubić, trudno coś pomylić czy to tak trudno zrozumieć? - DamianT - 30.10.2014 KlimaT napisał(a):Przykro mi to stwierdzić, ale połowa ludzi korzystających z kolei jest tak tępa, że z papierowego rozkładu nie potrafią odczytać peronu, nie wspominając już o myleniu TLK z regionalnymi, bo to wyższa szkoła jazdy. Ale co się dziwić, jak ludzie w telewizji ciągle słyszą PKP? I nie rozumieją tego, że nie ma już jednego przewoźnika. A tłumaczenie, że jakoś PKS od MPK umieją rozróżnić nic nie daje. - pitagoras23 - 30.10.2014 A co do tego ma telewizja. Każdy z nas posiada jakieś IQ. Nie wolno zwalać wszystko na "czwartą władzę". - Poznanski_mech - 30.10.2014 Mariusz W. napisał(a):No to po jaką parówkę on się pojawia na wyświetlaczu?Ano po taką parówę że peron nie ma 10 metrów. Wyświetlaczów na peron jest kilka , kilkadziesiąt metrów dalej niekoniecznie będzie widać ta stałą tabliczkę i wejściu na peron. - Mariusz W. - 30.10.2014 Poznanski_mech napisał(a):Ano po taką parówę że peron nie ma 10 metrów. Wyświetlaczów na peron jest kilka , kilkadziesiąt metrów dalej niekoniecznie będzie widać ta stałą tabliczkę i wejściu na peron.W Szczecinie dało się zamontować wyświetlacze o różnym układzie, w zależności od miejsca ustawienia. W Warszawie Wschodniej się nie dało? - DamianT - 31.10.2014 pitagoras23 napisał(a):A co do tego ma telewizja. Każdy z nas posiada jakieś IQ. Zdziwiłbyś się, gdybyś wiedział jaki wpływ mają media na kreowanie naszego świata. - pitagoras23 - 31.10.2014 Ogólnie się zgodzę, że tak. Ale to, że dziennikarze nie potrafią / nie chcą odróżniać przewoźników, tylko wszystko pakują do jednego worka zwanego PKP, nie zwalnia ludzi z inteligencji. - DamianT - 03.11.2014 pitagoras23, cóż ja mogę powiedzieć... Rację masz całkowitą, ale niestety ludźmi manipulować się da w łatwy sposób. A media opanowały to do perfekcji. - Afrika Bambaataa - 03.11.2014 pitagoras23 napisał(a):Ogólnie się zgodzę, że tak. Ale to, że dziennikarze nie potrafią / nie chcą odróżniać przewoźników, tylko wszystko pakują do jednego worka zwanego PKP, nie zwalnia ludzi z inteligencji. Nie zapomnę jak dawno, dawno temu (ok. 4-5 lat temu) na TVP1 w wiadomościach był materiał o polskiej kolei. Na pewno chodziło o kolej pasażerską (najprawdopodobniej w kontekście spadających przewozów). To były czasy, gdy w Wiadomościach prowadzący robił wstęp do materiału, a obok niego była plansza nawiązująca do tematu (nie oglądam teraz TV, więc nie wiem, czy nadal tak jest). W każdym razie - materiał o kolei pasażerskiej, a na grafice piękny, zielony, pasażerski ;-) elektrowóz serii... ET42 :lol: |