Rozkład jazdy 2015/2016 - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html) +--- Dział: ROZKŁAD JAZDY, BILETY I TARYFY PRZEWOZOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-34.html) +--- Wątek: Rozkład jazdy 2015/2016 (/thread-4881.html) |
- Gżągal - 14.11.2015 Już jest - ET40 - 15.11.2015 Nareszcie! - Adams - 15.11.2015 Tylko za bardzo się nie sugerujcie tym co pokazuje Sitkol, bo jest tam mnóstwo błędów. Sprawdzałem na razie jedynie rozkład jazdy pociągów które mnie interesują i godziny odjazdów różnią się między Sitkolem a wyszukiwarką PLK. Teraz nie wiem które są prawdziwsze. - Gżągal - 15.11.2015 Poza tym jest więcej błędów, nie pokazuje przykładowo całorocznych połączeń weekendowych - mg - 15.11.2015 Na sitkolu podaje, że od grudnia startuje bezpośrednie połączenie Moskwa-Warszawa-Budapeszt-Belgrad-Sofia, a raczej wagony z Poloneza doczepiane do Varsovii i później dalej do nocnego Budapeszt-Sofia. Czas jazdy z Warszawy do Sofii 33 godziny. Ciekawe czy bilety do Belgradu i Sofii będą w promocji Spar Night za 29/39 Euro, czy będzie to raczej odpowiednik pociągów do Paryża i Nicei droższych od samolotów. - wlodek1956 - 16.11.2015 wlodek1956 napisał(a):pasqudek napisał(a):Nie krakajcie, nie krakajcie Bo jeszcze usłyszą i zrobią większy bałagan.witam, czytam informację jak to IC poprawiło skomunikowanie tylu ... pociągów w roku 2016 a ja widzę odwrotną tendencję - przykład z Wrocławia mam ochotę wybrać się do Zakopanego i nie w sobotę a w środę i co .... w 2016 roku mam jedyny skomunikowany ( IC-IC ) pociąg 0 1,0 rano do Krakowa i 7,.. z Krakowa do Zakopanego a potem ciemność widzę ciemność ]-> w tym roku miałem choć z Ostrowa nocny a za przesiadkę na Regio dziękuję czas jazdy dla masochistów. No ale IC nie chce moich pieniędzy. Witam, przeglądam rozkłady plakatowe stacyjne i nie mogę się nadziwić jeżeli ekspres Tatry nie pominięto przy " oterminowaniu " to jest to jedyny pociąg jadący w tygodniu do Zakopanego o normalnej porze czyli w dzień :-O ]-> ( pomijam IR ) no ładnie, czyli dla IC Zakopane przyjmuje gości tylko w soboty i niedziele. A co na to P burmistrz Zakopanego ? a firma ....bus zaciera ręce. Pogratulować. - masovian - 16.11.2015 A nad czym tu zacierać ręce? Po prostu, pociągi do Zakopanego, poza sezonem, w dni robocze to wożą powietrze... Akurat na trasie Kraków - Zakopane to PolskiBus jest mniejszościowym przewoxnikiem. Tam szaleje dwóch busiarzy. Na szczęście dzoszli juz do ery autobusów. - wlodek1956 - 16.11.2015 masovian napisał(a):A nad czym tu zacierać ręce? Po prostu, pociągi do Zakopanego, poza sezonem, w dni robocze to wożą powietrze... Akurat na trasie Kraków - Zakopane to PolskiBus jest mniejszościowym przewoxnikiem. Tam szaleje dwóch busiarzy. Na szczęście dzoszli juz do ery autobusów. Jeżeli styczeń , luty to nie sezon dla Zakopanego ... to pewnie dla Łeby i Ustki .... :-P - masovian - 16.11.2015 Tu sezon jest zależny od ferii. I wtedy trzeba by było uruchamiać pociąg tam skąd akurat są ferie. A i tak akurat większość ludzi i tak pojedzie w weekend na zmianę turnusu. Dosyć racjonalne to podejście akurat w tej kwestii. - Gżągal - 16.11.2015 Niestety, analiza rozkładu jazdy pokazuje, że od grudnia zawieszony zostanie ruch pociągów na trasie do Ustki. Pozostaną jedynie sezonowe kursy - erap2 - 16.11.2015 A wiadomo co z 83100? Na plakacie w jedną IC, a w drugą TLK, lecz na Sitkolu w obie to TLK. Czyżbym się jednak nie doczekał nowych/zmodernizowanych wagonów w Gorzowie w 2016? - masovian - 19.11.2015 http://www.rynek-kolejowy.pl/60234/kole ... rakowa.htm Koleje Mazowieckie zamierzają uruchomić pociągi całoroczne weekendowe do Trójmiasta i Krakowa. Trójmiasto to nie nowość, bo tak jeździ "Słoneczny" latem, ale Kraków to juz tak. Wygląda na to, że wraca zmora PICu. IRy wracają w innej formie. :-) Ciekawe czy jakieś inne spółeczki regionalne się za to nie zabiorą. ŁKA już zapowiada pociągi do W-wy. Ktoś jeszcze? :-) - kebeka - 19.11.2015 Koleje śląskie zapowiadały kiedyś sezonowce nad morze ale na zapowiedziach się skończyło. - Tomasz K. - 19.11.2015 kebeka, Bo niczym KŚ miały to obsługiwać? Bykami, EU06/7 od Cargo i wagonami z IC/ĆD ;-D ? - Treeboor - 19.11.2015 kebeka napisał(a):Koleje śląskie zapowiadały kiedyś sezonowce nad morze ale na zapowiedziach się skończyło.Ba, nawet miały być na Mazury |