Kolejozagadka - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: GRY, ZABAWY, KONKURSY (https://www.forumkolejowe.pl/forum-107.html) +--- Wątek: Kolejozagadka (/thread-2389.html) |
- RysiekChaszcz - 26.06.2013 No dobrze napisałem SM31 jest pochodną / kopią SM42 - cała lokomotywa w temacie silnika posiada tai sam układ jak SM42 a w układzie podwozia SP45 a więc dwa trójosiowe wózki takie jak w SP45. Co do malowania EU07-001 Patrząc od góry: Od dachu do listwy - jasno zielony 1/3 ciemno zielony i od listwy chromowanej z wysokości reflektorów w dół znowu jasnozielony :-) P.S. Co do zadawania pytań dotyczących parowozów - one nie są dziwne sam mogę zadać setki pytań ale patrz na innych forumowiczów którzy widzieli parowóz albo na zdjęciu albo przez przypadek w Wolsztynie. A gdyby mieli je (łone) w robocie przez 12 godzin służby (leje się woda, płomieniówki przeciekają a trzeba 3200 Ton węgla podstawić do EC w Gorzowie o 4 rano) te kochane maszyny to by inaczej gadali :-) - sarna - 26.06.2013 Jeśli można to niech ktoś jeszcze opisze jak przebiega typowy start SM31 bo szczerze to myślałem że standardowo tak samo jak w SM42 właśnie ze względu na podobieństwo konstrukcyjne.. - rustsaltz - 27.06.2013 Tak samo jak w dwójce, tylko trumna za diabła zimna nie zapali (w dwójce podpierasz PT i kręcisz). Czyli: -włączasz wisa -włączasz pompy oleju i paliwa -jak dobije ciśnienia naciskasz START -maszyna gra. A propos zagadki, proszę o zadanie z wolnej ręki, bo się zator robi. - dring - 27.06.2013 moze ja mam nadzieje ze niezbyt proste dla kogos chociaż podobno czasami sprawiało problemy Jaki rozkaz na pominięcie semafora jadąc po torze lewym przez posterunek odstępowy ? Pzdr - rustsaltz - 27.06.2013 N. - dring - 27.06.2013 na posterunku odstepowym jezeli jest semafor rozkaz pisemny S jezeli nie ma semafora i przejezdzamy przez posterunek na sygnaly reczne gdzie stoi tarcza D1 do wtedy N - RysiekChaszcz - 08.07.2013 Panie i Panowie proszę o zapytanie ;P a jeżeli nie ma to ja zapodam ciekawe pytanie :-) - MichałŁ - 08.07.2013 Zapodawaj. Tylko może żeby umożliwić odpowiedź szerszemu gronu uczestników a nie tylko tym mega zaawansowanym to proponuje zadawać pytanie na które odpowiedź można znaleźć w internecie, nie mówię że odpowiedź ma być w pierwszym linkiem w google może niech wymaga trochę szukania ale nie wszyscy maja dostęp do jakiś fachowych źródeł co blokuje konkurs. - RysiekChaszcz - 08.07.2013 To w związku z tym ja zapodam zapytanie. Są w Polsce stacje/mijanki na których semafory wjazdowe i wyjazdowe są tylko dwukomorowe a ich maszty są malowane na biało tak jak przy SBL. Przed sygnalizatorem wjazdomym znajdują się sygnały informujące (Nie są to tarcze ostrzegawcze) które są jednokomorowe ze światłem pomarańczowym. Semafory wjazdowe i wyjazdowe posiadają tylko 2 komory: 1. czerwona 2. pomarańczowa Zapytanie - jaka to linia kolejowa. P.S. Bardzo łatwo znaleźć - system sterowania KAPSCH i blisko Bałtyku :-) - Bartek - 09.07.2013 Linia kolejowa nr 405 (Piła - Szczecinek - Słupsk - Ustka)? - RysiekChaszcz - 09.07.2013 Bartek napisał(a):Linia kolejowa nr 405 (Piła - Szczecinek - Słupsk - Ustka)? Zapodajesz pytanko :-) - MichałŁ - 11.07.2013 Rysiek zadawaj następne pytanie bo kolega od dwóch dni nie może się zebrać. - RysiekChaszcz - 11.07.2013 W przypadku stosowania rozjazdów krzyżowych w torach głównych zasadniczych jaki może być podany sygnał na semaforze osłaniającym drogę przebiegu z tym rozjazdem i jakie są warunki do wyświetlenia odpowiedniego sygnału. - mixer - 11.07.2013 do 100, do 60 i do 40km/h. Sr3, S6, S7, S8, S9, S10, S10a, S11, S11a, S12, S12a, S13, S13a, Sz, - RysiekChaszcz - 11.07.2013 mixer napisał(a):do 100, do 60 i do 40km/h. Nie chodziło mi o to żeby były wymienione wszystkie sygnały włacznie z SZ. Zapodam dokładnie: 1. Linia kolejowa z prędkością maksymalną do 100 km/h włacznie 2. Linia kolejowa z prędkością dopuszczalną powyżej 100 km/h. Jazda na wprost po torze głównym zasadniczym - czym się różnią sygnały. Proszę podać w kolorach wyświetlanych sygnałów :-) |