Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Parowozjada 2012 - czym jedziemy? - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html)
+--- Dział: IMPREZY KOLEJOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-10.html)
+--- Wątek: Parowozjada 2012 - czym jedziemy? (/thread-2551.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

- pitagoras23 - 04.08.2012

Na jeden przedział raczej będzie ciężko, szczególnie w piątek, gdyż bardzo dużo osób jedzie, ale im nas więcej w jednym pociągu tym lepiej.
Ja we wtorek kupię bilet i napiszę jaki mam wagon i przedział. Później osoby, będą mogły prosić o podobne miejsca.

Bartku, a może do Ostrowa podskoczysz razem z flankerem i te kilka godzin już pojedziemy wspólnie, a w Katowicach przywitamy resztę.
Valcyte, Ty również możesz podskoczyć do Ostrowa Czechowiczem lub też do Częstochowy.

- mikrobart - 04.08.2012

pitagoras23 napisał(a):Bartku, a może do Ostrowa podskoczysz razem z flankerem
A flanker nie jedzie przypadkiem z Wrocławia Pogórzem do Katowic i tam nie czeka na Podhalanina?

[ Dodano: 2012-08-04, 16:05 ]
Ach, teraz zrozumiałem, o co Ci chodziło!

pitagoras23, a może podskoczysz do Wrocławia i pojedziemy razem Pogórzem? :lol:

Za dużo przesiadek, we Wrocławiu, Katowicach :-P Poza tym Krzychu191 śmiga tym składem, więc bym sobie z nim już od Poznania mógł pogadać.

Nie zmuszam, a proponuję ;-D

- flanker - 04.08.2012

Pitagorasie ta sama droga, tak samo możesz ty wpaść do Wrocławia ;-) Jeszcze nie wiem, w sumie jak ma być zadyma i tłumy na składzie to lepiej by było z początkowej jego stacji wystartować. Czyli z Poznania, więc można coś pomyśleć.

Bartek co o tym myślisz? Reflektujemy taką wersję, czy lecimy wg. pierwotnego planu Pogórze i przesiadka na Podhalanina w Katowicach? Masz większe doświadczenie w tego rodzaju tripach, więc zdaje się na ciebie ;-)

Ja Bartka próbuję namówić jeszcze na kolejową wycieczkę po Poznaniu przed wyjazdem.
Wiem, że droga mniej więcej ta sama, ale mam po drodze dwie przesiadki. A Podhalanin to jednak bezpośrednio. Jak się dosiądziecie w Katowicach to też wspólnie ładny kawałek drogi przejedziemy sobie.

- mikrobart - 04.08.2012

Jeśli będę w tym czasie we Wrocławiu z pewnością pojadę Pogórzem.

- flanker - 04.08.2012

Jeszcze zobaczymy. Może coś wypaść niespodziewanego (odpukać) i te plany mogą wziąć łeb. Ja i tak śmigam na Podróżniku, więc jak nie Podhalanin to mam w rezerwie Pogórze do samego końca, przesiadka na regio i 10 25 jakoś melduje się w Chabówce.

Myślę raczej, że bez względu gdzie się dosiądziemy to spikniemy się w Podhalaninie tak czy siak ;-)

- mikrobart - 04.08.2012

flanker napisał(a):Pogórze do samego końca
Od Mysłowic do Krakowa będzie KKZ.

- Tomasz K. - 04.08.2012

mikrobart, A nie śmiga on czasem przez Oświęcim?
Mnie niestety zabraknie, bo będę ankieterem na PRZEMYŚLAKU na odcinki Kraków-Przemyśl-Kraków.

- Valcyte - 04.08.2012

Ja jednak 24 z rana ruszam do Katowic załatwię parę spraw i w nocy melduję się na Podhalanina Smile

- mikrobart - 04.08.2012

MK_ŚLĄSK, hm, z tego, co wiem, to leci KKZ, ale proszę mnie poprawić jak się mylę ;-)

Valcyte, świetnie, w takim razie spotkamy się na peronie.

- Adams - 04.08.2012

mikrobart, KKZ jeździ od Mysłowic do Krakowa Głównego z obsługą stacji Jaworzno Szczakowa, Trzebinia i Krzeszowice, a pociąg TLK "Pogórze" jedzie przez Imielin - Skawinę do Krakowa Płaszowa.

- mikrobart - 04.08.2012

Adams, dziękuję za wyjaśnienia ;-)

- kebeka - 04.08.2012

Adams muszę cie poprawić bo KKZ jedzie do Kraków Płaszów :-P

- Leonardo - 05.08.2012

Panie i Panowie
Podhalanin w Poznaniu w piątek miał frekwencję bliską 100%, proszę kupować bilety jak najszybciej!

Spotkamy się na peronie w Chabówce (ja jak już wspominałem mam kuszetkę)
Tam możemy zobaczyć manewry składu, zjeść kabanosy i ruszamy całą ekipą na skansen.

Chciałem Wam zaproponować jeden wspólny punkt zbiórek w skansenie, ale skoro większość jedzie Podhalem to spotkajmy się na stacjiSmile

[off topic]
Jestem pod wrażeniem ilości zbiorów tego skansenu, gdyby nie jeden z punktów regulaminu wyraziłbym to w 2 słowach, z czego pierwsze to "o".
[/off topic]