Sobótka 2013, pociągiem do podnóża Ślęży! - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: IMPREZY KOLEJOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-10.html) +--- Wątek: Sobótka 2013, pociągiem do podnóża Ślęży! (/thread-3531.html) |
- flanker - 04.07.2013 Też miałem komplikacje, jednak zadzwoniłem do Turkolu (trzeba próbować i się nie poddawać, czasem za pierwszym razem się udaje), bardzo miła i ogarnięta (bądź bardziej poprawnie kompetentna :-D ) pani z ich infolinii mi pomogła, wszystko objaśniła i wytłumaczyła, komplikację naprawiliśmy i gra gitara. PLK tory podobno naprawiła i pociąg pojedzie, więc pozostaje nam tylko trzymać kciuki za pogodę i oby nic nie nawaliło ;-) - Leśny Dziadek - 04.07.2013 No to do zobaczenia w pociągu - mikrobart - 04.07.2013 Leśny Dziadek i inni uczestnicy przejazdu - spotkam się z Wami na Głównym o ile zdążę dojechać (łapię skład na szlakach). Mam nadzieję, że uda nam się spotkać na moment. - flanker - 04.07.2013 Mikrobart zrób przysługę towarzyszowi obywatelowi Flankerowi i złap skład na Wrocław Partynice - dosłownie spod dworca masz 612 którym wysiadasz dokładnie tuż przy tym przystanku kolejowym ;-) Ustawię się ładnie do zdjęcia w oknie i postawię coś dobrego pochodzącego z czeskiego Trutnova za foty :-D - pitagoras23 - 04.07.2013 Ja się chętnie dołączę do Bartka i chciałbym też ten skład złapać w jakimś ciekawym miejscu, ale że ja Wrocławia poza dworcem Głównym nie znam, to liczę na admina, że mnie przygarnie. - mikrobart - 04.07.2013 flanker napisał(a):Ustawię się ładnie do zdjęcia w oknieWolałbym, żeby nikt głowy nie wychylał, wtedy zdjęcie ma sens :-D pitagoras23, się wie, pojedziemy na Klecinę ;-) - flanker - 04.07.2013 pitagoras23 we Wrocławiu i okolicy jeśli chcecie złapać skład będziecie mogli na przystankach linii 285 odchodzącej od Głównego, czyli: Wrocław Wojszyce Wrocław Partynice Wrocław Klecina Bielany Wrocławskie Do wszystkich przystanków dostaniecie się bezpośrednio linią 612, która jeździ spod Wrocka Głównego. Wyjątkiem jest Wrocław Klecina - tutaj trzeba jechać linią 113 i kawałek ( może z 1km) z buta dojść. 113 można również dojechać do Wrocław Wojszyce i Wrocław Partynice, tylko trzeba kawałeczek dojść. 113 odjeżdża też z dworca z tego samego przystanku co 612. Czytajcie uważnie rozkład jazdy, mapa (nawigacja, google maps etc) w telefonie odpalone i traficie na bank ;-) [ Dodano: 2013-07-04, 16:19 ] mikrobart to zrób jedno mniej profesjonalne, nie poleci na galerię, ilostan itp., a jedno profesjonalne, jak się schowam :-D - mikrobart - 04.07.2013 Spokojnie, trafię. Raczej będę chciał fotografować na szlaku a nie na stacjach Zobaczymy jak nam się z Łukaszem uda wyrobić czasowo. - loony - 04.07.2013 Okej, udało mi się poukładać mój plan tygodnia. Chociaż napięty, to raczej dam radę się przejechać. Zrobiłem przelew, wysłałem potwierdzenie. Mam nadzieje, że do zobaczenia na dworcu - Mark - 05.07.2013 @flanker - Ja będę kolejno nagrywał wjazd "Krasnala" na dworcu Głównym, potem szybko 113 na dawny po. Wrocław Partynice gdzie nagram przejazd "Sobótki". Następnie wieczorem na Głównym przyjazd "Sobótki" i odjazd "Krasnala". Tak w skrócie wyglądać będzie mój dzień we Wrocławiu A przy okazji jeszcze rano przejażdżka nowymi wagonami na TLK "Morcinek".. Ciężki dzień dla Miłośnika Kolei Powrót do Katowic zakładam TLK "Karkonosze", czy znajdzie się ktoś kto dotrzyma towarzystwa podczas powrotu? - pitagoras23 - 05.07.2013 Jest już pierwszy szczegółowy rozkład dla pociągu Krasnal: http://infopasazer.intercity.pl/index_p ... d=35186979 - mikrobart - 05.07.2013 pitagoras23, o której będziesz we Wrocławiu? - pitagoras23 - 05.07.2013 Liczę, że zdążę na Kossaka i będę o 11:15. Jeżeli jednak nie zdążę to przyjadę Pomorzaninem o 12:20. - mikrobart - 05.07.2013 Ja będę we Wrocławiu ok. 11, więc skoczę do domu po kilka rzeczy i mogę się stawić w umówionym miejscu. Wyjedziemy na szlak i potem szybko na południe Wrocławia łapać Sobótkę. Prawdopodobnie nie będziemy łapać na Głównym bo nie starczy czasu. - pitagoras23 - 05.07.2013 Ja Ci napiszę smsa czym jadę, a Ty mi potem powiesz czy mam wysiąść na Głównym czy na Mikołajowie. Niek ukrywam, że chętnie nagrałbym Krasnala na Nadodrzu lub Sołtysowicach, ale pewnie czasowo się nie wyrobimy. Wracać chcę Przemysławem o 18:26 więc popołudniu więcej czasu. |