Wolontariat Przewozów Regionalnych - Woodstock 2013 - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Wolontariat Przewozów Regionalnych - Woodstock 2013 (/thread-3656.html) |
- rustsaltz - 08.08.2013 Mariusz W. napisał(a):Równie dobrze możesz podejrzewać o to kolejarzy czy f-szy SOK.Tylko że maszynista czy sokista złapany na kradzieży traci pracę momentalnie, a jak ukarzesz mikola? - Mariusz W. - 08.08.2013 rustsaltz napisał(a):Tylko że maszynista czy sokista złapany na kradzieży traci pracę momentalnie, a jak ukarzesz mikola?Normalnie, tak jak każdego innego złodzieja. - flanker - 08.08.2013 Jezu napinacie się jakby nie wiadomo co się działo i o co wielkiego chodziło :-> Myślałem, że wszyscy wolontariusze dostają takie przepustki i że fajnie by było z takiej później móc skorzystać (z raz czy dwa razy). Skoro wydawali ją na całą sieć PLK i na cały rok tzn. że albo w jakimś konkretnym celu albo po prostu było to straszne niedopatrzenie SOKu i wina leży po ich stronie, a nie wolontariuszy. Czy ja gdzieś pisałem żeby biegać z tym po czynnych szlakach, dzień w dzień i to nadużywać? NIE. Czy powiedziałem by korzystać z tego na grupie, lokomotywowni itp. bez wiedzy jakiegoś z kolejarzy? NIE. Mając taki papierek zawsze łatwiej się dogadać z jakimiś kolejarzami z wejściem na teren lokomotywowni czy torów bocznych by coś pofocić, obejrzeć itd. Można się podeprzeć takim papierem, powiedzieć że się odbyło szkolenie z poruszania po torach itp. Prędzej ktoś z SOKu wpuści kogoś z taką przepustką kto umiejętnie zagada niż kogoś "z ulicy". Wiadomo że nie można sobie od tak na pełnym spontanie łazić po torach, to logiczne. Zluzujcie wreszcie w tym temacie ;-) - Mariusz W. - 08.08.2013 flanker napisał(a):Mając taki papierek zawsze łatwiej się dogadać z jakimiś kolejarzami z wejściem na teren lokomotywowni czy torów bocznych by coś pofocić, obejrzeć itd.Lokomotywownie czy tory odstawcze zazwyczaj i tak nie wchodzą w skład sieci PKP PLK, tylko są własnością poszczególnych przewoźników. - mikrobart - 08.08.2013 flanker napisał(a):Czy ja gdzieś pisałem żeby biegać z tym po czynnych szlakach, dzień w dzień i to nadużywać? NIE. Czy powiedziałem by korzystać z tego na grupie, lokomotywowni itp. bez wiedzy jakiegoś z kolejarzy? NIE.Nie, nie powiedziałeś i dobrze wiem, że Ty byś tego nie nadużywał. Ja również. Ale wyobrażasz sobie ilu miłośników by latało dzięki temu po torach? - Mariusz W. - 08.08.2013 Taka przepustka jest wydawana gdzieś od 10 lat. Jak dotąd nikt nie latał. Żeby być w Pokojowym Patrolu trzeba mieć skończone 18 lat. Poza tym przez tydzień trzeba za darmo pracować na dworcu w Kostrzynie i obstawiać niemal wszystkie przyjeżdżające pociągi, również te w środku nocy. No i trzeba mieć nerwy na niektóre zachowania specyficznej młodzieży. - flanker - 08.08.2013 mikrobart tak, ale jak wyżej Mariusz wspominał selekcja do tego patrolu jest ostra, więc znikome prawdopodobieństwo by taka przepustka wpadła w łapy 14-16letniego nawiedzonego mikola który od razu po PW pogna na CMK albo E20 robić foty, a przepustkę zawiesi sobie ostentacyjnie na szyi. Niemniej jednak SOK powinien ją wydać tylko na Kostrzyn i tylko na czas Woodstocku. - Pendolino - 21.07.2014 Wiadomo czy będzie podobna praca w tym roku? Ostatnio spodobało mi się :-D - Mariusz W. - 21.07.2014 No właśnie na razie nic nie wiadomo. Sytuacji nie ułatwia fakt, że zmieniły się główne osoby zajmujące się organizacją przewozów. - Pendolino - 21.07.2014 Właśnie staram się wyżebrać od Przewozów Regionalnych kontakt do osób zajmujących się organizacją przewozów. Może mi lub komuś innemu się uda. |