Rzeszów - Lwów? - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html) +--- Dział: ROZKŁAD JAZDY, BILETY I TARYFY PRZEWOZOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-34.html) +--- Wątek: Rzeszów - Lwów? (/thread-4295.html) |
- Barciur - 12.01.2015 kazio napisał(a):Zdajesz sobie sprawe, że obecny rozkład jest ważny tylko do (z grubsza) połowy marca? No więc zbieranie informacji ma sens, ale nie ma gwarancji że będą one aktualne w lecie.Tak, niestety znam tę przykrą sposobność w Polsce, ale ten pociąg bardzo się raczej nie zmieniał, w końcu jest międzynarodowy i nie spodziewam się zmian w korektach. Oczywiście sytuacje będę monitorował, teraz się orientuję mniej więcej po prostu. Re: do Lvova - Poznanski_mech - 12.01.2015 wlodek1956 napisał(a):Dłużej stoją polskie wagony WLAB10ou, WLAB10ouz które nie są wyposażone w SUW2000.Poznanski_mech napisał(a):Barciur, już nie aż tak. Wtedy jeździły 306Ab które były wyposażone oprócz klimatyzacji w gniazdka, odtwarzacz DVD, prysznic, obecnie są one rezerwą jeżeli padnie któreś z ukraińskich pudeł. Barciur, przy okazji zapomniałem Ci napisać o cenach: przedział 3-osobowy - 42€ przedział 2-osobowy - 51€ Oczywiście w Polsce płatność w PLN a przeliczeniem na kurs z dnia zakupu. - Barciur - 12.01.2015 Dzięki za info cenowe. Czy to już jest po uwzględnieniu tych 20%? I w ogóle czy jak pójdę do kasy, np. w Lublinie, to nie będę miał problemu z dostaniem biletu wraz z tą ulgą, czy będę musiał jakoś specjalnie o to prosić? - kazio - 12.01.2015 Barciur napisał(a):czy jak pójdę do kasy, np. w Lublinie, to nie będę miał problemu z dostaniem biletu wraz z tą ulgą, czy będę musiał jakoś specjalnie o to prosić?IMHO poproszenie o ulgę nigdy nikomu nie zaszkodziło... Powiedz że chcesz bilet wg taryfy Specjal UZ-PKP - Barciur - 29.01.2015 A jeszcze mam takie pytanie, aczkolwiek bardizej techniczne niż taryfowe, ale skoro to ten wątek to zapytam tu - gdzie następuje zmiana rozstawu? W Przemyślu i jedzie torem szerokim czy dopiero na granicy/za granicą gdzieś po stronie ukraińskiej? Wydawałoby mi się, że w Przemyślu, bo to tam jest ta różnica godziny w wagonach ukraińskich i polskich. - Mariusz W. - 29.01.2015 Z tego co widziałem, to w Przemyślu jest stanowisko przestawcze i tam to się odbywa. Dalej ciągnie ukraiński jamniczek już po szerokich torach. Ale pewny nie jestem, niech ktoś potwierdzi. - Poznanski_mech - 30.01.2015 Barciur napisał(a):gdzie następuje zmiana rozstawu?W Przemyślu jest zmiana rozstawu. Mariusz W. napisał(a):Dalej ciągnie ukraiński jamniczek już po szerokich torach.Pociąg 35/36 prowadzi EU07 do Mościsk zaś 51/52 od Przemyśla jedzie na ukraińskim WL10. - Barciur - 08.12.2015 Według najnowszych warunków oferty UZ Specjal zniżka od taryfy międzynarodowej na pociągi do Lwowa wyniesie 30% a nie jak do tej pory 20%. Pytanie tylko, jak to będzie wyglądać w wagonie z Warszawy.. Ciekawi mnie, ile będzie właśnie kosztować przy 30% przejazd z Wawy do Lwowa i czy będzie ten wagon popularny. - Barciur - 16.02.2016 Dzięki dużej ilości wariantów podróży, jakie wymyślałem, przez parę miesięcy męczyłem Informacje PKP o ceny tego połączenia w obecnym RJ. Pomyślałem więc, że dla ewentualnego zainteresowanego wrzucę to, co wiem tutaj, da dość sporo orientacyjnych cen, skoro nie są one ogólnodostępne. RZESZÓW - LWÓW Całkowita cena w trzyosobowym: €29,10 Całkowita cena w dwuosobowym: €37,10 KRAKÓW - LWÓW Całkowita cena w trzyosobowym: €41,20 Całkowita cena w dwuosobowym: €49,50 (€27,5 bilet 2 kl + dopłata za dwuosobowy sypialny €22) Całkowita cena w jednoosobowym: €85,30 (€41,30 za bilet 1 kl + dopłata jednosobowy sypialny €44) WARSZAWA - LWÓW Całkowita cena w trzyosobowym: €55,40 Całkowita cena w dwuosobowym: €67,40 Jako bonus: LUBLIN - KIJÓW w trzyosobowym: €71,10 - Barciur - 13.06.2016 W dniach 2-3 lipca dwa dni pod rząd ma jechać wagon z klimatyzacją i według rozkładu plakatowego, wyjazd o 3:56 z Przemyśla i przyjazd 6:03 we Lwowie. Jest to spowodowane ZKA na trasie z Dębicy. Wie ktoś może, jak to będzie się odbywać? Wg sitkolu jest to wahadło Przemyśl-Lwów, ale wg sitkolu o 7:15 będzie na miejscu, a PLK po 6. Jest szansa na polskie wagony z SUW2000 te nowoczesne? - kazio - 13.06.2016 Barciur napisał(a):Jest szansa na polskie wagony z SUW2000 te nowoczesne?To takowe są w ogóle w użyciu? - Gżągal - 15.06.2016 Wydaje mi się, że na polskim obiegu do Lwowa czasami takowe śmigają - vulcan - 15.06.2016 rysiogeniusz napisał(a):Wydaje mi się, że na polskim obiegu do Lwowa czasami takowe śmigają Dokładnie w III dekadzie maja widziałem taki wagon bezpośredni. WWO - Lwów w EIC Modrzejewska. |