Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Parowozjada 2012 - czym jedziemy? - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html)
+--- Dział: IMPREZY KOLEJOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-10.html)
+--- Wątek: Parowozjada 2012 - czym jedziemy? (/thread-2551.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

- flanker - 05.08.2012

Leonie a jak ja lecę na Podróżniku to mi nie rzutuje kiedy kupię bilet, tylko jak najszybciej przydałoby się kupić miejscówkę, mam rację? ;-)

- Mika - 05.08.2012

Miejscówki bez biletu nie kupisz.

- Tomasz K. - 05.08.2012

Jak nie, jak tak. Sam byłem świadkiem, jak @przem710 kupował miejscówkę do "podróżnika" na MONCIAKA w Krakowie Płaszowa.

- Mika - 05.08.2012

Ale miał podróznika?

- Tomasz K. - 05.08.2012

Cytat:@przem710 kupował miejscówkę do "podróżnika"

- Mika - 05.08.2012

Jezu, chodzi mi o to, że bez biletu samej miejscówki nie kupisz.
A odnosiłem się do zdania flankera:
Cytat:lecę na Podróżniku to mi nie rzutuje kiedy kupię bilet, tylko jak najszybciej przydałoby się kupić miejscówkę,

- Tomasz K. - 05.08.2012

Aha, sorki za zamieszanie :-D

- flanker - 05.08.2012

Patrząc na specyfikę biletu Podróżnika jest to chore, no ale w końcu żyjemy w kraju absurdów... Mimo wszystko dzięki za info.

- Mika - 05.08.2012

Nie nie jest chore, bo bez biletu mógłbyś miejsca w całym pociągu zarezerwować. NMZC :-D

- syrenka - 05.08.2012

Na 99% będę wtedy w Chabówce, ale mam pytanie praktyczne: czy jest wtedy bardzo duży problem z noclegiem na miejscu? Chodzi o to, że ja przyjadę z drogi, nawet nie wiem, czy będę wtedy w Bieszczadach, w Rzeszowie, czy Bóg wie gdzie, i nawet nie będę miała czas dzwonić i pytać o nocleg. Wolałabym mimo wszystko nie spać na dworze :/

- Adams - 05.08.2012

syrenka, na terenie skansenu w Chabówce jest baza noclegowa, jednak myślę że w dniu parowozjady chętnych będzie wielu i pasuje taki nocleg zarezerwować wcześniej. Tutaj masz szczegóły. ;-)

- syrenka - 05.08.2012

No właśnie z tym rezerwowaniem wcześniej będzie problem - inaczej bym nie pytała, tylko rezerwowała Wink Po prostu nie mam pewności 100% że tam będę, a może się nawet zdarzyć, że ktoś mi zaocznie nocleg załatwi. Po protu pytałam o szanse na znalezienie noclegu "z marszu". W ostateczności mogę nawet do Zakopca pojechać na noc - tam pewnie nie będzie problemów...

- mikrobart - 05.08.2012

syrenka, jeśli chodzi o mnie, to na miejscu zdecyduję, czy zostaję na noc. Z tego co wiem dość łatwo znaleźć tam nocleg z marszu - w Chabówce nie zostaje na noc aż tak dużo ludzi.

- Adams - 05.08.2012

syrenka, jeśli chodzi o Zakopane to tam noclegi są zawsze. Praktycznie przy każdym przyjeżdżającym pociągu są osoby oferujące noclegi, tylko że ceny bywają zabójcze. Myślę że Rabka ma dobrą bazę noclegową. Bliżej i zapewne taniej niż w Zakopanem.

- syrenka - 05.08.2012

Ano, mikrobart - to już jest jakaś nadzieja Smile W razie czego razem będziemy walczyć...