Kolekcja "Lokomotywy Świata" - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: DZIAŁ KOLEKCJONERA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-12.html) +--- Wątek: Kolekcja "Lokomotywy Świata" (/thread-544.html) |
- Gżągal - 01.09.2011 przem710, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie, nie mogę znaleźć żadnego nowego numeru, facet w empiku mi dziś powiedział, że podobno zawiesili serię, ale mi się nie wydaję... Na stronie Amercomu też cisza - nadal jest pokazany poprzedni numer, a o nowym jest króciutka wzmianka - że wyjdzie 31 sierpnia. Masz ten numer? - przem710 - 01.09.2011 Wiesz ja jestem trochę w tyle, bo ostatnio kupiłem dopiero numer 17. W sobotę zobaczę jak wygląda sytuacja u mnie. Aczkolwiek numer 17 dostarczyli z opóźnieniem trzech dni. - Gżągal - 01.09.2011 U mnie numer 17 był bez opóźnienia. Pozostaje czekać, i ew. zweryfikować słowa faceta z empiku. Napisałem do nich maila czekam na odpowiedź - przem710 - 01.09.2011 Myślę że to po prostu kolejne opóźnienie, może tym razem nawet duże. Oby nie zrezygnowali. - Gżągal - 02.09.2011 Dostałem dziś odpowiedź, z której wynika, że rzeczywiście mają opóźnienie i od jutra powinno trafić do sprzedaży ;-) - przem710 - 03.09.2011 Byłem dziś rano, numer 19 jest w sprzedaży o wczorajszego poranka. - Gżągal - 04.09.2011 Dokładnie, nowy numer już jest. Jak na razie w porównaniu do wszystkich modeli typuje go jako najlepszego - DamianT - 05.09.2011 Co Wy na to, by wydawcę tego tytułu zbombardować e-mailami, że przydałaby się taka sama seria, ale z polskimi (i jezdżącymi po Polsce) lokomotywami wraz z ewentualną pomocą wyboru modeli? - przem710 - 05.09.2011 Fajnie by było, ale obawiam się ze to nie takie proste. Wszystkie obecne modele zostały przygotowane pod sprzedaż w całej europie tak aby było jak najtaniej, zatem przygotowanie Polskich modeli to mogą być spore koszta. Chociaż zainteresowanie nową serią mogło by zdecydowanie wzrosnąć, co mogło by pokryć dodatkowe koszty. - Gżągal - 08.10.2011 Przem masz najnowszy model? Jeżeli tak, to czy ty też dostałeś niesamowite gó*no, czy mi się pechowo trafiło? - przem710 - 09.10.2011 Model zakupiony przez mnie oceniam na 3, daleko mu do doskonałości. Ale i tak jest lepszy niż kilka wcześniejszych. Mnie udało się dogadać z Paniami z kiosku i mogę dokładnie obejrzeć co kupuje. - przem710 - 23.11.2011 Tak informacja dla zainteresowanych, do dziś w sprzedaży jest numer 25 "Lokomotywy Świata". Z tym numerem będzie model Taurusa, w prawdzie nie polskiego, lecz Węgierskiego ale to zawsze coś. - Gżągal - 24.11.2011 Pozwolę sobie sprostować, że numer będzie dostępny dopiero od jutra. Ciekaw jestem czy wyjdzie coś ciekawego czy kolejne gó*no na szynach EDIT. Przem masz już ten model? Jak wykonanie? - przem710 - 25.11.2011 Mam, wykonanie nie zachwyca, a opis w gazetce dosłownie powala na kolana. Największe wady to: -model nie stoi na szynach ;-) Tylko na tych śmiesznych plastikowych klockach, dziś je wymontuje. -Jeden zaganiacz jest wyraźnie dłuższy od drugiego :-O. Poza tym model za szybą ładnie się prezentuje. - Gżągal - 04.12.2011 I dziś na mój blat trafił Taurus w węgierskim malowaniu. Ogólnie wykonanie oceniam na dobre, gdyby nie fakt, że lokomotywa nie stała na "torach" Natomiast co do zaganiczy u mnie wszystko jest ok. Ciekaw jestem czy to ja dobrze trafłem czy ty pechowo ;-) EDIT. Ma ktoś z forumowiczów do sprzedania Pt47 od Deagostini? W razie czego kontakt na PW lub w tym temacie ;-) |