Świadectwo maszynisty - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Świadectwo maszynisty (/thread-6500.html) |
RE: Świadectwo maszynisty - kandydat - 06.09.2020 Niby mają też szkolenia od poniedziałku do piątku. Ciekawe czy jest grupa chętnych. A nie wiecie może czy jakiś przewoźnik nie szykuje naboru na licencję ? RE: Świadectwo maszynisty - bymon - 06.09.2020 Witam. Na dniach będę miał egzamin przed rozmową kwalifikacyjną w IC na świadectwo, czego mogę się tam spodziewać, wskaźniki semafory itp? Czy że tak powiem test ten będzie bardziej złożony o instrukcje ir-9, pw-5 ir-5 itp. ? Dodam że pracowałęm na kolei 5 lat temu jako operator na zgarniarce i poźniej byłem zmuszony wyjechac za granicę i przez te 5 lat trochę z głowy wyleciało. Jakby ktoś mógł mniej wiecej powiedzieć co sobie przypomnieć RE: Świadectwo maszynisty - APodleski - 06.09.2020 Wszystkiego możesz się kolego spodziewać.. Błędem jest zakładanie,że test będzie w jednej konkretnej tematyce. Ruch to ruch,ile instrukcji tyle pytań.Nie mniej jednak życzę powodzenia. RE: Świadectwo maszynisty - kandydat - 07.09.2020 A jak to jest z miejscem pracy ? Jak jesteśmy zatrudnieni np w Warszawie to zawsze stamtąd zaczynamy pracę i kończymy ? RE: Świadectwo maszynisty - 4est - 08.09.2020 Dokładnie tak, możesz fizycznie skończyć akurat w innej miejscowości i np. powrót pasażerem do Warszawy jest oczywiście w planie wliczony w czas pracy. Mowa o przewoźniku pasażerskim RE: Świadectwo maszynisty - kandydat - 08.09.2020 A często tak się zdarza ? Domyślam się że w ic na długich trasach będzie to standard ? RE: Świadectwo maszynisty - 4est - 08.09.2020 Zależy od sekcji, od obiegów, zdarza się czasem.. Nie przewidzisz.. Zmiana rozkładu jazdy i wszystko do góry nogami RE: Świadectwo maszynisty - MarcinKatowice - 15.09.2020 Miał już ktoś info w sprawie dalszej rekrutacji w IC? RE: Świadectwo maszynisty - Boxx - 15.09.2020 Jakaś spółka planuje robić świadectwo jeszcze w tym roku? Po uzyskaniu licencji wszędzie cicho... Do IC niestety się spóźniłem. RE: Świadectwo maszynisty - Maszyniok - 15.09.2020 (15.09.2020, 08:43)MarcinKatowice napisał(a): Miał już ktoś info w sprawie dalszej rekrutacji w IC? Póki co niestety nie. Pozostaje znów cierpliwie czekać. RE: Świadectwo maszynisty - MarcinKatowice - 15.09.2020 Haha z tym czekaniem to już przeginają RE: Świadectwo maszynisty - kandydat - 16.09.2020 Na razie chyba nie planują kolejnych naborów na świadectwo ? Co myślicie o pracy rewidenta ? Warto ? Jest ogłoszenie że poszukują w Łodzi. Ale nie rozumiem ich wymagań. Ktoś mógłby rozjaśnić ? Świadectwo maszynisty - skay - 25.09.2020 Jest kurs na minerskiej w poniedziałek na swiadectwo ,wiem bo ide Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Świadectwo maszynisty - skay - 25.09.2020 kandydat@ dostajesz po licencji książeczkę i program tam są działy i jak robisz na maszynie to wypełniasz a twój szef ci podpisuje (każdy dział ma ileś godzin) Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Świadectwo maszynisty - skay - 25.09.2020 kandydat@ znam Łódź jak własną kieszeń bo chodziłem tam do technikum kolejowego ,przychodź do nas Chodakowska 65 warszawa a na rewidenta się nie pchaj przeje.,,. Robota (Oni płk sekcja warszawa) Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka |