Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Bilety wszystkich przewoźników - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html)
+--- Dział: DZIAŁ KOLEKCJONERA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-12.html)
+--- Wątek: Bilety wszystkich przewoźników (/thread-231.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- Tomasz K. - 22.03.2011

Tak więc wybieram się ;-) . O ile można?

- mikrobart - 22.03.2011

Każdy forumowicz jest mile widziany - w takim razie obowiązkowo każdy bierze swoją kolekcję biletów ;-)

- Tomasz K. - 22.03.2011

W takim razie piszę się ;-)
Przeglądałem swoje albumy i natrafiłem na kilkanaście podwójnych biletów np.
-Zielona Góra-Bytom Odrzański (poc.R ,blankiet PR)
-Bytom Odrzański-Zielona Góra (jak wyżej)
-Głogów-Zielona Góra (jak wyżej)
-Zielona Góra-Głogów (jak wyżej)
Bilet kombinowany Gliwice-Wrocław IR Wrocław-Zielona Góra R PRZEZTongueyskowice (blankiet PR kub PKP IC)
-Bilet kombinowany Zielona Góra-Wrocław R Wrocław-Gliwice IR zarówno przez Pyskowice ,jak i Kędzierzyn Koźle (blankiet PR)
-Chorzów Miasto-Katowice (obecnie kasa jest już zamknięta, blankiet PKP PR)
-Bilet kombinowany Katowice-Wrocław P , Wrocław-Zielona Góra O (blankiet PKP PR)
-Zielona Góra-Bydgoszcz (poc.D, blankiet PR lub PKP IC )
-Zielona Góra-Kostrzyn ,i z powrotem (pocO lub R blankiet PKP PR,PR lub PKP IC)
Jeśli jest ktoś zainteresowany ,to proszę pisać kto i jakie bilety to sobie zapiszę.
Kolejna partia podwójnych:
-Olesno Śląskie-Chorzów Batory
-Zielona Góra-Katowice
-Chorzów Batory-Gliwice-Chorzów Batory
-Laskowice Pomorskie -Zielona Góra
-Chorzów Batory-Kędzierzyn Koźle-Chorzów Batory
-strefówki z aglomeracji śląskiej
-Bydgoszcz-Zielona Góra
-Chorzów Batory-Katowice/Sosnowiec Gł/Zawiercie-Chorzów Batory

//edit by Obleśny Szczur
Posty scaliłem.

- psim - 01.04.2011

Dziesiąty Ogólnopolski Zjazd Kolekcjonerów Biletów

Dnia 2 kwietnia 2011 roku w murach Muzeum Komunikacji Miejskiej [w Łodzi] odbędzie się Ogólnopolski Zjazd Kolekcjonerów Biletów. Kolekcjonerzy z Łodzi i całej Polski spotkają się już po raz dziesiąty w ogóle, a po raz dziewiąty w naszym mieście. Zjazdowi, organizowanemu we współpracy z Klubem Miłośników Starych Tramwajów, towarzyszyć będzie giełda, podczas której będzie można kupić lub sprzedać bilety jednorazowe lub okresowe z rozmaitych miast i różnych epok.

http://www.kmst.mpk.lodz.pl/zkb11.htm

(informacja za konkurencją)

- Obleśny Szczur - 16.04.2011

Gdyby kto¶ by³ zainteresowany to dosta³em trochê biletów imiennych miesiêcznych T/P Skierniewice - £ód¼ Fabryczna na TLK z lat 2009-2011. Na zlocie w Wolsztynie chêtni bêd± mogli je otrzymaæ za dziêkujê ;-)

- Tomasz K. - 17.04.2011

Ja jestem chętny ;-)

- przem710 - 18.04.2011

Tu można nabyć dość tanio bilety kolejowe.

http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... tegory=316

Mi udało się zakupić trzy kartonowe bilety ze Tczewa z roku 1987 za 2,99 zł, jak dotrą do mnie wrzucę skan do galerii.

- Bartek - 20.04.2011

W końcu znalazłem czas i udało mi się zrobić liste rzeczy których mam więcej niż jeden egzemplarz i są one do oddania\wymiany. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać na PW bądź GG.
Co do wymiany to najlepiej ,,dorwać" mnie na którymś z wyjazdów (plany kółeczek zamieszczam w dziale ,,Kolejowe wyjazdy i kółeczka") badź też najprawdopodobniej na Paradzie Parowozów).

ROZKŁADY JAZDY:

Czeski SRJP 2009/10
Kieszonkowy RJ województwo śląskie 2008\09

Liniowe rozkłady jazdy 2009\10:
-Kraków Główny - Kraków Airport - Kraków Główny (wraz z małym planem Krakowa)
-Kraków Główny - Tarnów \ Kraków Airport - Kraków Główny (wraz z małym planem Krakowa)
-Tarnowskie Góry - Fosowskie (Opole Główne) - Tarnowskie Góry
-Zawiercie - Częstochowa
-Częstochowa - Zawiercie
-Katowice - Lubliniec (Kluczbork) - Katowice [x3]
-Gliwice - Bytom - Gliwice
-Gliwice - Katowice
-Katowice - Gliwice

Koleje Dolnośląskie Legnica - Wrocław - Legnica \ Wrocław - Trzebnica - Wrocław (ważny od 01.03.2010)
Rozkład pokładowy z pociągu ICE 1555 Frankfurt (Main) - Dresden (ważny 1.03-10.04.2011) [x2]
Rozkład pokładowy z pociągu Ex\EC 144 DETVAN Zvolen Os. St. - Ostrava - Praha HL.N. (ważny do 11.12.2010)
Rozkład pociągów PENFOLINO 2009\10 + podstawowe informacje o pociągach (folder 50 stron)

Liniowe rozkłady jazdy 2010\11 (wszystkie są w dwie strony):
-Wurzburg - Steinach (b.Rot) (-Treuchtlingen) (ważny do 10.12.2011) [x2]
-Dresden - Bischofswerda - Bautzen - Gorlitz - Wrocław (ważny do 11.06.2011)
-Dresden - Riesa - Leipzig (ważny do 11.06.2011)
-Nurnberg - Pegnitz - Bayreuth - Hof/Marktredwitz - Cheb/Hof (ważny do 11.06.2011)

Plakatowy rozkład jazdy stacji Opole Główne (osobno odjazdy i przyjazdy) (ważny do 12.12.2009)

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAKUPU KIESZONKOWEGO ROZKŁADU JAZDY DLA WOJEWÓDZTWA OPOLSKIEGO (3PLN) I ŚLĄSKIEGO (1,50 PLN) Z OBECNEGO ROZKŁADU JAZDY

BILETY:

Nysa - Opole Główne (z kasy) [x8]
Opole Główne - Nysa (z automatu) [x8]
Langenprozelten - Gemunden (Main)
Gemunden (Main) - Langenprozelten
MZK Nysa U (1,20) [zbiory cały czas się powiększają]
MZK Żywiec (1,55) [x2]
MZK Żywiec (1,50)
Poznań (1,00) z automatu
MZK Opole (1,40) po kontroli
MZK Opole (1,40) nieużywany

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAKUPU BILETÓW MZK NYSA:
miejskie:
U: 1,20 PLN
N: 2,40 PLN

pozamiejskie:
UI: 1,40 PLN
NI: 2,80 PLN

Bilety z kasy fiskalnej zakupione u kierowcy + 0,20 PLN

GAZETY:
CD Pro VAS (11\2010)
Mobil (DB Bahn) (4\2011)

ULOTKI:
PR:
-Oferty taryfowe [x2]
-Na bliższe i dalsze podróże [x2]
-Profil spółki [x3]
- Ty i raz, dwa, trzy
-Bilet na 5, szczęsliwa 13
-Cennik IR Wrocław - Przemyśl

IC:
-Bilet fioletowy Wrocław - Przemyśl - Wrocław

CD:
-Slevy pro skupiny
-Vlakem na vylet

DB:
-Mobil mit Habdicap (206 stron)
-Freie Bahn fur Ihr Urlaubsgluck (52 strony)
-Raus aus dem Alltag rein ins Wintererlebnis (Bayern-Ticket) [x4]
-Unterwegs in Franken, auf Tour mit der Bahn [x3]
-Gunstig unterwegs in Bayern (ulotka w czterech językach: niemiekim, angielskim, francuskim i tureckim)
-Grenzenlos gut: gunstig ins Venedig Polens
-Ameropla (ulotka z ofertami wczasowymi)
-Bahnland Bayern (ulotka z miejscami które łatwo odwiedzić + schemat linii kolejowych na Bawarii z każdą stacją)

MZK Nysa dotycząca zakupu nowych autobusów [narazie jedna sztuka, cały czas istnieje możliwość ,,spotkania" ich w autobusie]

FOLDERY:
-PKP CARGO LOGISTICS (naturalnie z nami)
-CTL Udostępnianie sieci kolejowej
- PESA: SWING (po angielsku)
-PESA: ELF [x2]
-PESA: ulotka o zakładach [x2]

Jeżeli ktoś jest zainteresowany jak wygląda dana rzecz istnieje możliwość wysłania zdjęcia bądź też zeskanowania.

- Jarysz - 30.05.2011

Cześć Kuba :-) Potrzebujesz bilety z konkretnych relacji czy ogólnie międzywojenne? Coś pewnie znajdę w moich zasobach i mogę zeskanować...

bilety z miedzywojnia do ksiazki - pytajacy - 30.05.2011

Dzięki Jarysz!

Bardzo super. Myślę, że mogą być dowolne. Chomętowska jeździła od północy na południe - całkiem dużo. Może coś w tym temacie, ale przyjmę wszystko z wdzięcznością Smile !

Możesz podesłać na adres: <!-- e --><a href="mailto:lotrec@tlen.pl">lotrec@tlen.pl</a><!-- e -->

Z góry dzięki!

Kuba

- Jarysz - 30.05.2011

Drobiażdżek :-)
Odszukałem 4 bilety kartonikowe z lat 1930-tych. Po obiadku zeskanuję i podeślę na podany adres e-mail.
Pozdrawiam
Rysiek

- mikrobart - 30.05.2011

Jarysz, wrzuć je także na:
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.galeria.forumkolejowe.pl">www.galeria.forumkolejowe.pl</a><!-- w -->

Jest tam dział dotyczący biletów.

- Jarysz - 30.05.2011

@mikro, Dębica i Pszczyna już tam są od marca (Bilety historyczne). Kilka ciekawszych jeszcze dodam.

- pawlosMK - 30.12.2011

Oj Biletów to ja mogę mieć od groma co roku. Big Grin Cały prawie internat jeździ pociągami, więc biletów jest od groma, jak coś dam wam znać co da się zrobić w sprawie zbitki biletów.

A tak w ogóle mam bilet Blankietowy na dopłatę, bilet kurs90 relacji Wrocław-Żagań (rok2006). Dopłatę do poc. objętego dopłatą, bilet PR ale pociąg IC + bilet przejazd tam Wrocław-Kraków, tylko te bilety jakieś inne Smile (miejscówka), kolejna miejscówka z EC "WAWEL" wypisana u konduktora,

- DamianT - 02.03.2012

Dziś w moje ręce wpadły 34 bilety TGV z trasy Paryż - Rennes - Paryż. Chętnie rozdam przy jakichś spotkaniach, kółeczkach itp. Dla kolegi MK_Śląsk rezerwować? Wink