Parowozjada 2012 - czym jedziemy? - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: IMPREZY KOLEJOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-10.html) +--- Wątek: Parowozjada 2012 - czym jedziemy? (/thread-2551.html) |
- mikrobart - 05.08.2012 syrenka napisał(a):W razie czego razem będziemy walczyć...W razie czego uprosimy jakiegoś starego górala o wikt i opierunek, chyba nie będzie źle ;-) - flanker - 05.08.2012 Ja chyba będę reflektować opcję nocowania na skansenie, 30zł za nocleg to rześka opcja - reflektuje ktoś jeszcze? :-D Poza tym nie ma nic piękniejszego niż gwizdawka parowozu robiąca za budzik o poranku ( szczególnie Tekatki! - <3 ) ;-D - Adams - 05.08.2012 flanker, tylko jeśli planujesz nocleg w skansenie to będziesz musiał go sobie wcześniej zarezerwować, bo wątpię że w dniu parowozjady będą jeszcze miejsca :-P Och, jak ja żałuję że wtedy wraz z Kubą będziemy w pracy i wpadniemy do Was jedynie "na chwilę" :-( - flanker - 06.08.2012 Adams dlatego pytam już teraz, bo jeszcze w tym tygodniu rezerwuję tam nocleg :-) Jadę na dwa dni na Chabówkę, bo na jeden dzień kompletnie mi by się to nie opłacało. Spać gdzieś trzeba, a nie mam zamiaru biegać po całym mieście i szukać czegokolwiek po nocach. Opcja spania na skansenie jest tania, bardzo wygodna no i klimatyczna :-D BTW dzięki za linka z tym noclegiem ;-) Ludziska! Reflektuje ktoś nocowanko na skansenie? To tylko 3 dyszki, dawajcie znać jak najszybciej ;-) Trzeba rezerwować już teraz w tym tygodniu, bo później wszystko będzie pozajmowane. - Valcyte - 06.08.2012 flanker, zrobiłem wywiad jeśli chodzi o nocleg są tylko w Rabce wolne miejsca cena od 60 złotych za dobę. Na terenie Skansenu jest hotel ale w dniach imprez nie ma możliwości rezerwacji gdyż jest on zamknięty. - flanker - 06.08.2012 Valcyte o kurde, ale lipa :-( W Rabce widzę, że ceny "europejskie". To nawet koło rynku we Wrocławiu teraz w sezonie dy rydy zamotać nocleg za 30zł i to nawet kilka opcji jest. Trzeba wykombinować coś innego. Może na jakiejś wiosce kawałek dalej i po prostu dojazd pierwszym porannym składem na skansen? Na jakimś zadupiu, żeby cena była niska. Bo wiadomo, że w takiej Rabce która żyje z turystyki latem ceny są wysokie. - Valcyte - 06.08.2012 flanker, ja myślałem o tym żeby nic nie planować z noclegiem tylko taki spontan zawsze gdzieś u jakiegoś bacy się coś znajdzie za drobną opłatą. Wiadomo że większość pokoi do wynajęcia nie reklamuje się w necie więc na miejscu pomyślimy - flanker - 06.08.2012 Valcyte w sumie racja :-) Chociaż szkoda tej opcji noclegu na skansenie, bo była dobra. No i jaka rewelacyjna forma pobudki z rana :-D Wiem, że jakieś zawody Strong Manów, koncerty itp. pierdoły będą tam też organizowane, ale jako że to moja pierwsza parowozowa impreza na której będę ( jako mikol dopiero raczkuję :-P ) to za punkt honoru sobie postawiłem żeby jak najwięcej korzystać z tamtejszych kolejowych atrakcji :-) - Valcyte - 06.08.2012 flanker, nie tylko Twoja moja też pierwsza tego typu impreza ale nocny klimat skansenu zapewne jest przepiękny. Rano wychylasz się przez okno nie dość że piękne krajobrazy to jeszcze piękniejsze parowozy ja myślałem by na chwilkę też skoczyć do Zakopanego. - pitagoras23 - 07.08.2012 Kupiłem już bilety na Podhalanina na 24.08. Dla osób zainteresowanych podróżą ze mną w przedziale od Poznania lub innego miasta po drodze podaje dane, gdzie będę. WAGON NR 12 PRZEDZIAŁ 001 MIEJSCE 16 OKNO - mikrobart - 07.08.2012 Ja postaram się to zrobić w tym tygodniu, jeśli nie uda się w tym samym przedziale to chociaż spróbuję w tym samym wagonie. - flanker - 08.08.2012 Ludziska! Czym jedziemy to jedna sprawa, ale druga znacznie poważniejsza to kwestia noclegu. Z tego co jeden kolega wcześniej wspominał to na skansenie nie ma opcji nocowania. Myślę, że spora część z nas jedzie na dwa dni więc warto już teraz załatwić sobie kojo żeby móc ze spokojem się wyspać i umyć, nie martwiąc się że będzie trzeba kimać pod chmurką, czy łazić gdzieś po ludziach w nocy i szukać noclegu po całym mieście. Znalazłem takie cuś, sporo różnych opcji do wyboru. http://www.eholiday.pl/tanio-chabowka-5087.html Skoro jedziemy jako grupa to może też jako grupa zanocujmy w jednym pensjonacie, co wy na to? ;-) Wybierzmy jeden jak najtańszy nocleg teraz razem i zarezerwujmy sobie tam opcję nocowania na Parowozjadę, taka jest moja propozycja :-) - REGIOchłopak - 08.08.2012 Jeśli pojadę to będę jechał iR Giewont(tam i nazad). Dzisiaj wieczorem napiszę czy jadę czy nie. Muszę poprosić o wolne w pracy ) - Valcyte - 08.08.2012 flanker, ja z miła chęcią jestem za bo tak po jednym dniu wracać to lipton a jako grupa wbić się na nocleg można trzeba zwracać uwagę gdzie pensjonat się mieści żeby z buta nie lecieć 4 - 8 km ;/ - kebeka - 08.08.2012 flanker prawdopodobnie ja także się przyłącze ;-) I napisz mi jeszcze jakim pociągiem będziesz jechał, bilety muszę kupic. :-P |