![]() |
[KŚ] Tabor Kolei Śląskich - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html) +--- Dział: KOLEJ REGIONALNA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-30.html) +--- Wątek: [KŚ] Tabor Kolei Śląskich (/thread-1431.html) |
- przewoz - 02.02.2012 DamianT napisał(a):Na przyspieszonych? No brawo. To Elfy, bądź Flirty nie są lepsze do tych połączeń? Pod jakim względem są lepsze do tych połączeń? Prędkości takie same... Bo tak na dobrą sprawę, to ELFy i Flirty są pod każdym względem lepsze do każdych połączen od tych modernizacji ![]() - Lolek - 02.02.2012 ![]() Oni myją je czasem? A może mu się coś stało, że on taki "czysty"? Bo inne jak widzę to może nie grzeszą czystością ale nie aż tak jak ten... - Maciej - 02.02.2012 :-O Co to, on robił za wózek w kopalni? Już kible PRów są czystsze... - lxd2bartek - 02.02.2012 Przetargi były że do końca marca mają być Traxxy ale prawdopodobnie do końca lutego mają tylko jeździć.Później mają to przejąć AKM.Niepamiętam dokładnie ich obiegów ale jak będe pamiętał to spr i wam napisze.Co do tego brudnego elfa to kto myje auto w takie mrozy??Pewno spod pantografu mu sie iskrzyło i tak został ubrudzony ![]() ![]() ![]() - DamianT - 03.02.2012 Czyli mam rozumieć, że zbliża się koniec składów wagonowych w KŚ... Lolek, widziałem go jakoś ostatnio. Wygląda to naprawdę paskudni. Wychodzi białe malowanie. - lxd2bartek - 03.02.2012 Dziś go kilka razy widziałem po drodze do Częstochowy i spowrotem a na wieczór obejrzałem go dokładnie są i zdjęcia ale niestety nie moge ich dodać brak kompa ![]() DamianT, Tak dobrze rozumiesz zbliża się koniec składó wagonowch w KŚ. - Tomasz K. - 03.02.2012 Składy wagonowe w KŚ pojeżdżą najdłużej do końca Marca chyba, że EN57 jeszcze nie dotrą. - DamianT - 05.02.2012 Wczoraj pierwszy raz miałem okazję zobaczyć kibla z KŚ. Na zewnątrz i w środku wygląda całkiem sympatycznie. Zauważyłem gniazdka 230V przy każdym podwójnym siedzeniu. Gdzieś widziałem, że układ siedzeń będzie jak w autobusach, a tu zaskoczenie... zostawili po staremu ![]() ![]() Na temat jazdy się nie wypowiadam, bo nie jechałem tym. Są tacy co mieli okazję tym jechać? Jest jakaś różnica między "normalnym" kiblem, a tym? - Lolek - 05.02.2012 Dzisiaj na Częstochowa - Gliwice 40625 też EN57-1178. ![]() - kolejooorz - 11.03.2012 Mam takie pytanie. Czy wie ktoś może dlaczego ED72 w malowaniu KŚ, jeździ każdej niedzieli o 15:37 (o innych dniach ani porach nie mam pojęcia akurat) jako pociąg Regio Katowice-Zwardoń ? - Tomasz K. - 11.03.2012 kolejooorz, To nie jest malowanie KŚ tylko malowanie niemal identyczne, tyle że bez loga KŚ. - przem710 - 15.05.2012 Cytat:EN57- 2 120 810 może ktoś wie jakie oznaczenie ta jednostka posiadała wcześniej? Ten kibel został zmodernizowany ze sprowadzonej jednostki ze Słowenii. Oznaczenia 94 51 2 120 808-2 PL-KSL - ra 94 51 2 120 809-0 PL-KSL -s 94 51 2 120 810-8 PL-KSL -rb Brakująca jednostka w twoim zestawieniu to EN57-1563. - DamianT - 15.05.2012 Czy te 15 składów pozwoli na wystartowanie w przetargu na obsługę następnych linii w województwie Śląskim? - rustsaltz - 15.05.2012 Nie sądzę. Łykną Wisłę, ewentualnie Tychy miasto, obstawiam jeszcze Zwardoń. - przewoz - 15.05.2012 ^^ przy dobrym układzie do końca roku mieliby zmodernizowane te kible, ale przetargi musiałyby się odbyć bez żadnej zwłoki, od razu. Bo czasu mało. A tak na prawdę na dobrą modernizację potrzeba więcej czasu i jak taką chcą mieć KŚ, to do nowego RJ kibli wielu nie będzie. |