Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Parowozjada 2012 - czym jedziemy? - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html)
+--- Dział: IMPREZY KOLEJOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-10.html)
+--- Wątek: Parowozjada 2012 - czym jedziemy? (/thread-2551.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

- mikrobart - 08.08.2012

kebeka, z Katowic jedziemy TLK Podhalanin ;-)

- kebeka - 08.08.2012

No to jeszcze dzisiaj albo jutro sobie kupie bilecik, dołączę do was Jaworzno Szczakowa a jaki macie wagon bo jak coś to sobie wezmę miejsce na korytarzu :-P

- flanker - 08.08.2012

kebeka lecimy Pogórzem do Katowic i tu przesiadka na Podhalanina :-) Mamy dokładnie 26 minut na przesiadkę, więc w razie (odpukać) ewentualnych opóźnień i rozkomunikowania składów, mamy jeszcze opcję awaryjną - lecimy do Krakowa i przesiadamy się na regio którym o 10:24 się zameldujemy w Chabówce ;-) Jak już mówiłem to regio to opcja awaryjna tak na wszelki wypadek ^^

- kebeka - 08.08.2012

To muszę popatrzec na jakieś regio z Jaworzna bo sobie pomyliłem pociągi i myślałem że Podhalanin jedzie przez Jaworzno :-O

[ Dodano: 2012-08-08, 16:40 ]
Szczerze mówiąc nie za ciekawie mam bo prawie 1.5 h czekania w Katowicach i jeszcze KKA z Jaworzna do Mysłowic bo będę jechał pogórzem :-|

- pitagoras23 - 08.08.2012

No i niestety mam przykrą informację.

Nie będzie mnie na zlocie w Chabówce. Dostałem propozycję pracy jako ankieter na trasie Kołobrzeg - Lublin.

- flanker - 08.08.2012

kebeka no jest trochę lipton z tymi połączeniami, ale jak nie dasz rady na Podhalanina to nacieraj na Kraków i tam przesiadka na to regio o 8 :-) o 10:24 będziesz nim w Chabówce. Ewentualnie jeszcze coś innego jak dy rydy.

- kebeka - 08.08.2012

Nie nie flanker spoko jadę tak jak pisałem ;-)
Panowie i Panie jest bardzo dobry pomysł do Podhalanina a mianowicie żeby zając cały przedział(wiem pisaliście o tym wcześniej) jak tylko będę miał od was odpowiedzi do tego to od razu kupuję bilet i podam wam dane mojego miejsca(przedział i wagon) i wtedy wy najlepiej jak byście kupowali przez internet, tam jest taka opcja "miejsce obok miejsca już zajętego" i tam się wpisuje przedział i wagon. Jeżeli ktoś ma już bilet niech poda dane a reszta najlepiej żeby się do niego przystosowała :-D

- pitagoras23 - 08.08.2012

Ja mogę sprzedać, odstąpić swój bilet pod warunkiem, że ktoś ma 80% zniżki dla rodziny pracownika. Ewentualnie w grę wchodzi sama miejscówka.
Ktoś z Poznania jedzie. No chyba, że jakoś Lutek wpadłby na Główny wcześniej to jemu przekazałbym miejscówkę.

Ktoś chętny na takie rozwiązanie?

- Adams - 08.08.2012

Cytat:No chyba, że jakoś Lutek wpadłby na Główny wcześniej to jemu przekazałbym miejscówkę.

Z tego co się orientuję to Lutek jest z okolic Bydgoszczy ;-D

- przem710 - 09.08.2012

Być może ja przed Chabówką odwiedzę Poznań a następnie Podhalaninem do Chabówki.

- pitagoras23 - 09.08.2012

Przemku jeśli tak, to ja mogę Ci swoją miejscówkę na odc. Poznań - Chabówka odstąpić, bo biletu nie da rady z wiadomych względów.

- przem710 - 09.08.2012

Tak też zrobimy bo zapewne będziemy się widzieć w Poznaniu. Czyli odkupuję miejscówkę od Ciebie. W Poznaniu będę od rana w Piątek (24.08), cel to oczywiście łapanie EURO loków które mi brakują ;-)

- pitagoras23 - 09.08.2012

Z tym, że ja niestety pracę zaczynam 23.08 w pociągu TLK Posejdon rel. Kołobrzeg- Lublin. I też niestety nie będę mógł być Twoim przewodnikiem po Poznaniu.

Jedyne, co możemy w takiej sytuacji zrobic, choć to bardzo późno to podam Ci tę miejscówkę w Tczewie bo będę tam przejeżdżał. Posejdon jest tam o 00:48.

- Scotty - 09.08.2012

Ja z Adamsem robimy ankiety na Reglach 24/25.08 Toruń Gł. 20:19 - Zakopane 09:16, więc będzie kontrola forumowiczów.

- mikrobart - 09.08.2012

Scotty napisał(a):więc będzie kontrola forumowiczów.
Tylko spróbuj :-D