![]() |
Świadectwo maszynisty - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Świadectwo maszynisty (/thread-6500.html) |
RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - CounterSpace838 - 13.10.2017 Tak, tylko że Polacy to robią za dużo większe pieniądze. RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - CounterSpace838 - 19.10.2017 Rozpoznałem trochę rynek pracy i potwierdza się moja teoria, bez dodatkowych(lub przynajmniej szczerej chęci ich zdobycia)uprawnień aktualnie ciężko jest gdzieś się załapać na świadectwo. RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - CounterSpace838 - 19.10.2017 Ano trzeba ? RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - Ptrrk - 19.10.2017 Albo zle CV napisane albo Panowie zle miejsca wybieracie. I tyle w tym temacie. Tu nie ma co pisac takich rzeczy bo wciaz duzo ludzi znajduje prace i jakos daja rade. A zniechecacie innych takim pisaniem. I robicie zamet. IC ma robic nast nabor na swiadectwo dla 180 osob. Nwm czy z licencja czy bez licencji. RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - CounterSpace838 - 19.10.2017 To gdzie niby jest tak dobrze? Mi w tym momencie zależy już tylko na tym aby gdziekolwiek się załapać. Nawet kosztem dodatkowych uprawnień. Za 3 tygodnie mam egzamin na licencje i nie zamierzam długo czekać na pracę. Inter City to niestety pierwszy wybór wielu ludzi i łatwo nie jest się dostać, trzeba uderzać do mniejszych firm. RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - nakama - 19.10.2017 (19.10.2017, 20:26)Ptrrk napisał(a): IC ma robic nast nabor na swiadectwo dla 180 osob. Nwm czy z licencja czy bez licencji. A kiedy ma być ten nabór ? RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - Ptrrk - 20.10.2017 Moge sie sprobowac cos dowiedziec. Jak bede cos wiedzial to napisze tutaj na dniach. Konrad ja myslalem ze Ty juz po licencji. ;P jak Ty chcesz szukac pracy jak Ty jeszcze licencji nie zdales ? Troche sie to mija z celem nie sadzisz ? RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - 14D40-1 - 20.10.2017 Orientuje się ktoś może czy na rozmowie kwalifikacyjnej na świadectwo w IC, mając licencję zrobioną poza spółką, to czy robią jakieś testy/egzaminy wstępne w celu weryfikacji poziomu wiedzy? RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - CounterSpace838 - 20.10.2017 Tak robią, i sporo osób je oblewa. RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - pershing1899 - 21.10.2017 Potwierdzam, robią test wiedzy, 50 pytań. RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - Lokermat - 21.10.2017 Z tego co wiem do tej pory było tak że IC zapraszało najpierw na test w którym główny nacisk był na sygnalizacje i ruch kolejowy, a później wybranych na typową rozmowę kwalifikacyjną na której również odpada sporo osób. RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - 14D40-1 - 21.10.2017 Jak będę po to opowiem jak było ![]() RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - CounterSpace838 - 21.10.2017 Do tego masz jeszcze jakiś psychotest w postaci kwadracików z ogonkami do skreślania. Na rozmowie najlepiej być szczerym i nie kozaczyc. Jak czegoś nie wiesz to wal prosto z mostu. RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - pershing1899 - 21.10.2017 Żadnego testu psychologicznego nie było. Był normalny test z IE1 i IR1 oraz rozmowa kwalifikacyjna. RE: Kursy na świadectwo maszynisty - gdzie aktualnie? - Ptrrk - 21.10.2017 Jak Ty chcesz byc szczery na 100% podczas rozmowy kwalifikacyjnej to nie wroze Ci sukcesow Konrad. |