![]() |
Rozkład jazdy 2014/2015 - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html) +--- Dział: ROZKŁAD JAZDY, BILETY I TARYFY PRZEWOZOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-34.html) +--- Wątek: Rozkład jazdy 2014/2015 (/thread-4205.html) |
- DamianT - 22.08.2014 Pewnie, wytnijmy wszystko co zielone i zróbmy wszędzie Plac Biegańskiego ![]() - SCZ - 22.08.2014 DamianT napisał(a):Pewnie, wytnijmy wszystko co zielone i zróbmy wszędzie Plac BiegańskiegoPo co tak brzydko ''wytnijmy'' - można ładniej - ''pielęgnacja zieleni''. Ciąg dalszy przyłączania Stradomia do cywilizacji : Cytat:Przedmiotem zamówienia jest wykonanie robót remontowych budynku dworca Częstochowa Stradom, polegających na remoncie elewacji wraz z wymianą stolarki okiennej i drzwiowej, remoncie dachu, holu dworca, kas biletowych i modernizacji WC wraz z budową parkingu przystosowanego dla osób niepełnosprawnych. http://www.kurierkolejowy.eu/aktualnosc ... olino.html - Wiśnia - 22.08.2014 TLK UZNAM jedzie przez Ostrów Wielkopolski od nowego rozkładu ! Re: Projekt nowego rozkładu jazdy - link - Mariusz W. - 22.08.2014 masovian napisał(a):Czy ktoś zna może projekt nowego rozkładu jazdy na przyszły rok? Pytam bo są już przecieki prasowe. Chodzi o jakiś link do skanów rozkładów z ważniejszych miast jak to drzewiej bywało.Na razie nie ma czegoś takiego. Są tylko informacje prasowe o niektórych połączeniach. - DamianT - 25.08.2014 Cytat:Przedmiotem zamówienia jest wykonanie robót remontowych budynku dworca Częstochowa Stradom, polegających na remoncie elewacji wraz z wymianą stolarki okiennej i drzwiowej, remoncie dachu, holu dworca, kas biletowych i modernizacji WC wraz z budową parkingu przystosowanego dla osób niepełnosprawnych. A media donosiły, że robić nie będą. Ja w holu dworca na Stradomiu widziałem nową tablicę odjazdów. Fajnie, niech remontują, bo od grudnia będzie tam sporo pociągów. - pitagoras23 - 27.08.2014 „Słoneczny” w przyszłym roku dojedzie do Ustki Zarówno Koleje Mazowieckie, jak i Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego potwierdziły w rozmowie z „Rynkiem Kolejowym”, że osiągnięte zostało porozumienie w sprawie wjazdu w przyszłym roku pociągu KM „Słoneczny” do Ustki. http://www.rynek-kolejowy.pl/53683/to_j ... _ustki.htm Aż się prosi aby KM uruchomiły jeszcze jakieś dodatkowe połączenie w góry, na przykład do Kudowy Zdrój, Polanicy. - rustsaltz - 27.08.2014 Kiedyś padały pomysły, żeby do Krakowa jeździli. Słoneczny jest dotowany? - przewoz - 28.08.2014 Szczególnie tam, gdzie nie ma sieci ![]() Słoneczny zarabia na siebie. Ponoć bez dotacji. Ale na to wszystko (Zakopane...) nie ma składów. - DamianT - 29.08.2014 Ciekawe czy inni przewoźnicy kiedyś wpadną na pomysł uruchomienia podobnych pociągów. na przykład Koleje Śląskie, albo Wielkopolskie. - rustsaltz - 29.08.2014 Koleje Śląskie? Kurnikiem nad morze? ![]() - pitagoras23 - 29.08.2014 DamianT, Koleje Śląskie miały w planach dwa połączenia na Elfach w sezonie wakacyjnym, relacji Katowice - Świnoujście i Sosnowiec - Kołobrzeg. - Tomasz K. - 30.08.2014 pitagoras23, Było też coś do Korsz i do Tczewa (węglówką). - 19TLK94 - 06.09.2014 Ja z kilku źródeł mam pewne informacje, nie będę ich negować czy to prawda, czy bzdury wyssane z palca aczkolwiek warto zwrócić uwagę na plany PIC: - TLK Kormoran od grudnia ma 2 warianty ale w nowych relacjach, pierwszy wariant to Olsztyn-Poznań-Olsztyn, a drugi Olsztyn-Wrocław-Olsztyn, - Z Bielska Białej wylatuje TLK "Kormoran", będzie kursować TLK Warmia w relacji: Olsztyn-Katowice-Olsztyn, lecz nie wiem czy przez CMK czy przez Wiedenkę i nie wiem też, czy czasem nie kombinują coś z łączeniem części katowickiej z krakowską w Warszawie Wschodniej, - Likwidacja wszystkich krajowych wagonowych EIC ze Śląska to żadna nowość (poza dwoma, nie licząc międzynarodowych EIC), - Będzie EIC Klimczok w relacji: Bielsko Biała-Gdynia-Bielsko Biała, - Nowy wagonowy EIC rel. Gliwice-Warszawa-Gliwice, - Wydłużenie EIC Sobieski do Gdyni, - Likwidacja EIC Varsovia, - Przywrócenie EIC Praha, - TLK Hetman, Zefir i Bryza skrócone do Katowic, - IR "Giewont" do Zakopanego przez Wadowice, - Likwidacja wszystkich połączeń z Warszawy do Białegostoku (chyba, że IC kombinuje coś z objazdami), - Likwidacja wszystkich IR kursujących przez CMK, - TLK Barbakan relacji: Kraków-Szczecin-Kraków, prawdopodobnie przez Częstochowę, - TLK Lubomirski wydłużony do Wrocławia w zamian za TLK Ślązak, - TLK Karkonosze od grudnia przez Katowice, - Podobno TLK Doker rel. Katowice-Gdynia-Katowice ma kursować od grudnia nie przez Łódź ale przez Zduńską Wolę Karsznice i Inowrocław - nie wiem czy to prawda, doszły mnie takie słuchy. To tyle. Tak jak napisałem, nie wiem czy to prawda czy nie ale takie mam informacje z pewnych źródeł (m.in. z RK). Ciekawi mnie sprawa TLK "Pojezierze" w związku z zamknięciem trasy Warszawa-Białystok, czy ten pociąg zostanie zlikwidowany na całej trasie czy tylko zmienią mu trasę przejazdu. W sumie optymalnym rozwiązaniem byłoby skierowanie go z Warszawy na Iławę, według mnie, ale zobaczymy jakie plany ma wobec niego IC. - Adams - 07.09.2014 19TLK94 napisał(a):Likwidacja wszystkich krajowych wagonowych EIC ze Śląska to żadna nowość (poza dwoma, nie licząc międzynarodowych EIC), 19TLK94 napisał(a):Nowy wagonowy EIC rel. Gliwice-Warszawa-GliwiceJedno wyklucza drugie :-D 19TLK94 napisał(a):TLK Hetman, Zefir i Bryza skrócone do Katowic 19TLK94 napisał(a):- TLK Barbakan relacji: Kraków-Szczecin-Kraków, prawdopodobnie przez Częstochowę,To było do przewidzenia. Z moich informacji wynika że między Krakowem a Katowicami z TLK pojedzie tylko "Uznam" i Przemyślanin" i to przez Spytkowice. Przez Trzebinię tylko regio. 19TLK94 napisał(a):Podobno TLK Doker rel. Katowice-Gdynia-Katowice ma kursować od grudnia nie przez Łódź ale przez Zduńską Wolę Karsznice i InowrocławMało prawdopodobne, ale jakby się sprawdziło to byłby to super rozwiązanie. Czas przejazdu ze Śląska na Pomorze bezkonkurencyjny, zbliżony do Pendolino przez Warszawę ;-D 19TLK94 napisał(a):IR "Giewont" do Zakopanego przez Wadowice 19TLK94 napisał(a):Likwidacja wszystkich IR kursujących przez CMKCzyli PLK dopina swego. Dożynanie do reszty linii Sucha Beskidzka - Żywiec w pierwszym przypadku i monopol PIC-u na CMK w drugim. 19TLK94 napisał(a):Likwidacja wszystkich połączeń z Warszawy do Białegostoku (chyba, że IC kombinuje coś z objazdami)A którędy niby te objazdy miałyby być prowadzone? PIC stawia na swoje IC busy i tym będzie jeździło do Białegostoku. Ciekawe co będzie z "Hańczą". Czyżby nowy rewelacyjny TLK relacji Białystok - Suwałki? ;-D 19TLK94 napisał(a):Ciekawi mnie sprawa TLK "Pojezierze" w związku z zamknięciem trasy Warszawa-Białystok, czy ten pociąg zostanie zlikwidowany na całej trasie czy tylko zmienią mu trasę przejazduJa stawiam na podzielenie relacji na Katowice - Warszawa i Białystok - Gdynia. - KlimaT - 07.09.2014 19TLK94 napisał(a):- Podobno TLK Doker rel. Katowice-Gdynia-Katowice ma kursować od grudnia nie przez Łódź ale przez Zduńską Wolę Karsznice i Inowrocław - nie wiem czy to prawda, doszły mnie takie słuchy. Cóż, jeszcze jakiś rok temu jeździł przez Inowrocław, ale komuś się to nie spodobało i ponownie przetrasowali go na Toruń. Czemu mieliby więc ponownie trasować go przez Inowrocław? |