Premiera Pendolino - błędy, wpadki, usterki - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html) +--- Dział: KOLEJ DALEKOBIEŻNA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-5.html) +--- Wątek: Premiera Pendolino - błędy, wpadki, usterki (/thread-4674.html) |
- DamianT - 23.02.2015 W pendolino chyba są dwa rodzaje kabin WC, prawda? - rustsaltz - 23.02.2015 przewoz napisał(a):A skąd wiesz, jakie te osoby miały faktyczne miejscówki? Bo ja przy takich luzach to siadam tam, gdzie mi się podoba, najlepiej w 2/3 wagonu Nie wiem jak zapatrywaliby się na to konduktorzy. Ale problem może być głębszy, bo kiedyś jechałem w EIC, gdzie było w wagonie dwóch podróżnych. Oczywiście w jednym przedziale naprzeciwko siebie . Cytat:Toalety są małe, to fakt. Jako rosły mężczyzna miałem trochę problemów, drzwi przesuwane byłyby rozsądniejszeJak dobrze sobie przypominam to w niemieckim ICE też wiele więcej miejsca nie ma. Ale punkty podawania wody, mydła i ciepłego powietrza są zdecydowanie za blisko siebie. Cytat:W pendolino chyba są dwa rodzaje kabin WC, prawda?Jedna dla niepełnosprawnych, pozostałe wszystkie takie same. - Mariusz W. - 23.02.2015 rustsaltz napisał(a):Ale punkty podawania wody, mydła i ciepłego powietrza są zdecydowanie za blisko siebie.Korzystałem z tej dla niepełnosprawnych i nie zauważyłem tej niedogodności. Czujniki są podświetlone, więc wiemy dokładnie w którym miejscu trzymać dłonie aby woda leciała dalej. - rustsaltz - 23.02.2015 Toaleta dla niepełnosprawnych jest inna. Raz z niej korzystałem, ale nie pamiętam układu, bo w głowie zostało mi jedynie "otworzyć" i "zamknąć". Polska język trudną być. - DamianT - 24.02.2015 rustsaltz napisał(a):Jedna dla niepełnosprawnych, pozostałe wszystkie takie same. Więc korzystałem z tej pozostałej. Faktycznie miejsca w niej niewiele, ale wszystko co potrzeba zrobić, mozna bez problemu - rustsaltz - 10.03.2015 http://www.kurierkolejowy.eu/aktualnosc ... iczym.html Czyżby kolej stanęła wreszcie na wysokości zadania? - Poznanski_mech - 10.03.2015 Główną zasługą jest oczywiście SuperPromo. Ten wynik prawdopodobnie będzie się powiększać na korzyść kolei, od marca weszły przepisy antyterrorystyczne na lotniskach które wydłużają odprawę - pitagoras23 - 11.03.2015 Byle tylko Intercity się nie zachłysnęło sukcesem i nie zaczęli podnosić cen oraz ograniczać biletów promocyjnych, bo wówczas ludzie znów wrócą do samolotów. Jeśli tendencja się utrzyma to wówczas faktycznie Pendolino okaże się sukcesem. - DamianT - 11.03.2015 Poznanski_mech napisał(a):od marca weszły przepisy antyterrorystyczne na lotniskach które wydłużają odprawę Do tego doliczyć dojazd na lotnisko, z lotniska do centrum... cas się wydłuża, mimo że lot trwa tylko 40 minut. - przewoz - 16.03.2015 Co nieco o wypadkach Pendolino w Polsce: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... obani.html z nieco lekkim tytułem "Zadziobani"... - rustsaltz - 16.03.2015 Jakie wykształcenie ma ten, co wypisuje te artykuły? Jakaś nowomowa, zero (prawie zero) faktów, nie chwaląc się w gimnazjum zdarzało się lepsze teksty słyszeć. Naprawdę podoba mi się pomysł z sygnałem słyszalnym z kilometra. Tylko niech okoliczni mieszkańcy szyby sobie taśmą pozaklejają. - masovian - 16.03.2015 Poznanski_mech napisał(a):Główną zasługą jest oczywiście SuperPromo. Ten wynik prawdopodobnie będzie się powiększać na korzyść kolei, od marca weszły przepisy antyterrorystyczne na lotniskach które wydłużają odprawę Na to bym nie liczył. Nawet o pięć minut dłuższa odprawa (a sama ona trwa z 5 min.), nie robi wielkiej różnicy. Po prostu, od 3 godz. w dół jazdy pociągiem, nie opłaca się latać samolotem. No chyba, że się trafi coś za 19 zł... pitagoras23 napisał(a):Byle tylko Intercity się nie zachłysnęło sukcesem i nie zaczęli podnosić cen oraz ograniczać biletów promocyjnych, bo wówczas ludzie znów wrócą do samolotów. Tylko o jakim sukcesie mowa? Ostatnie wieści o frekwencji mówiły 40-50%... - Poznanski_mech - 16.03.2015 masovian napisał(a):Na to bym nie liczył. Nawet o pięć minut dłuższa odprawa (a sama ona trwa z 5 min.), nie robi wielkiej różnicy. Po prostu, od 3 godz. w dół jazdy pociągiem, nie opłaca się latać samolotem. No chyba, że się trafi coś za 19 zł... Ale to nie jest kwestia 5 minut a nawet do 30 i to już jest różnica na i tak długich odprawach. masovian napisał(a):Ostatnie wieści o frekwencji mówiły 40-50%...Zapomniałeś dodać że frekwencje 40-50% mówią wyłącznie "jedyne słuszne media" i (nie)zalezne - masovian - 16.03.2015 Poznanski_mech napisał(a):Ale to nie jest kwestia 5 minut a nawet do 30 i to już jest różnica na i tak długich odprawach. No jednak, nie. Nowe przepisy dotyczą tego, żeby wyciagać z bagażu weszelkie urządzenia elektryczne. To nie powoduje drastycznego spowolnienia "screeningu". Odprawa to trochę co innego. Odprawa polega na wydaniu karty pokładowej na podstawie biletu i nadanie bagażu niepodręcznego. Poznanski_mech napisał(a):Zapomniałeś dodać że frekwencje 40-50% mówią wyłącznie "jedyne słuszne media" i (nie)zalezne "Rynek Kolejowy" do nich należy? Bo z tego co mi wiadomo to tylko "Rynek Kolejowy" bada rzetelnie frekwencję EIP i takie ma wyniki badań... - przewoz - 16.03.2015 Nie przypominam sobie liczenia frekwencji przez dziennikarzy RK |