Matura 2011 - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: BOCZNE TORY (https://www.forumkolejowe.pl/forum-97.html) +--- Dział: O WSZYSTKIM I NICZYM (https://www.forumkolejowe.pl/forum-9.html) +--- Wątek: Matura 2011 (/thread-916.html) |
- Mika - 15.05.2011 A słyszeli Państwo że w przyszłym roku ma inaczej wyglądać np. ustny polski ? - mikrobart - 15.05.2011 Polski też? Słyszałem o zmianach w ustnym angielskim - nie będzie rozróżnionych poziomów, każdy będzie miał od opisu obrazek, scenki do odegrania i uwaga - obowiązkowa prezentacja na zadany temat. - Mika - 15.05.2011 A polski ma docelowo wyglądać tak że nie będzie prezentacji tylko trzy pytania z obowiązkowych lektur szkolnych. - mikrobart - 15.05.2011 I to już w przyszłym roku? - Mika - 15.05.2011 Teraz tak myślę że to niemożliwe bo podobno przebieg egzaminu ma być znany od czasu rozpoczęcia nauki w szkole, ale coś takiego słyszałem. W sumie jestem za bo każdy będzie miał takie same szanse, na początku się ucieszyłem bo (trochę prywaty) gdybym nie zdał to w przyszłym roku byłoby mi łatwiej, ale teraz jak już zdałem to mam mieszane uczucia. Wieje mi to trochę PRL-em bo każe to każdemu uczniowi szkoły średniej znać każdą lekturę. A że jestem przeciw rzeczom które coś/ktoś mi coś każe to chyba jestem przeciw :-P A o tym pomyśle dowiedziałem się od kumpla który w tym roku skończył edukację w szkole średniej. - mikrobart - 15.05.2011 O polskim nic nie słyszałem, ale w sumie mało mnie to obchodzi. Jutro o godz. 10:31 (planowo) powinienem być już po! - Mika - 15.05.2011 No to w takim razie życzę powodzenia. Ja mam już za sobą i szczerze mówiąc wszystkie stresy i emocje były nie potrzebne O dziwo zdałem, ale stresu że: nie będę miał co mówić, że komisja będzie się śmiać, i w ogóle że będzie okropnie, prawie wylądowałem na intensywnej terapii. Ale było git :-D - rustsaltz - 15.05.2011 Już nam świnię z obcym podłożyli, a co tam, z polskim też można :/. Akurat mnie to zwisa, bo lektury znam, z polskiego jestem dobry, ale bezsensem było w tym momencie przygotowanie do matury na obecnych zasadach. - mikrobart - 16.05.2011 Ustny polski 20/20, kompletny brak stresu i spokojne podejście do problemu pomogły ;-) Środa - ustny angielski i waaaakacje. - Tomasz Smukała - 16.05.2011 Ja juz po ustnym angielskim. 16/20 - czyli 80 procent. mikrobart, Gratulacje! - mikrobart - 16.05.2011 Tomasz Smukała, zobaczymy jak będzie w środę. Gratuluję, z języka obcego to dobry wynik! ;-) - ET40 - 16.05.2011 Ustny polski 14/20 8-) Wszedłem, powiedziałem co trzeba było, wyszedłem. :-) - Tomasz Smukała - 16.05.2011 mikrobart, Wszystko będzie dobrze. Stres zawsze jest - więc bez sensu byłoby mówić "nie stresuj się". Więc powiem, że trzeba powiedzieć swoje, tak jak się wie i jest elegancko. Ważne żeby zdać. Najlepszy może mieć jedynie 30 procent. Zależy wszystko od tematu. Podpadnie zły temat i można się wyłożyć. - mikrobart - 16.05.2011 Tomasz Smukała, tym bardziej, że egzaminy ustne nie są brane pod uwagę przy rekrutacjach, trzeba wyznawać zasadę "oby zdać". - ET40 - 16.05.2011 Po to tematów jest cała lista, żeby sobie można było wybrać jeden i żeby nie był on zły :-) |