Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Parada Parowozów 2012 - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html)
+--- Dział: IMPREZY KOLEJOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-10.html)
+--- Wątek: Parada Parowozów 2012 (/thread-1847.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

- psim - 12.04.2012

Scotty, Turystyczny! Turystyczny! :-D

Ja przyjadę wąskotorówką z Bytomia. Po drodze będziemy układali sobie szlak, więc może nam trochę dłużej zejść i się deczko spóźnimy...

- krzychuPKP - 13.04.2012

TO Czerwone COŚ można zobaczyć też na tej fotce: http://parowozy.net/album/wolsztyn-2009-161 , oczywiście w swoim znaku rozpoznawczym, czyli w czerwonej koszulce ;-D

- Katarzyna - 13.04.2012

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, o co chodzi z tym KIMŚ w czerwonym? 8-)

- mikrobart - 13.04.2012

Kasiu, odpisałem to w skrócie pod zdjęciem w Galerii, cytuję:
Cytat:Jest i ona. 30 kwietnia 2011 r., ranek. Osoba w czerwonym budzi się i myśli: "Ha, to dzisiaj jest ten dzień! Dzień psucia zdjęć ponad stu osobom.". Je szybkie śniadanie (co do menu nie jesteśmy pewni, z kolegami MK z górki nie doszliśmy do porozumienia) i biegnie na mniejsze górki. Po czym siada i wali po obiektywach swoją czerwienią. Krzyki łagodne kolegów nie pomagają. Nie pomagają krzyki głośniejsze. Jeden z kolegów rusza, wtórują mu oklaski, ale... obiekt w czerwonym nadal na górce. Jest w fazie skrajnego wyczerpania, w końcu zwyciężamy - obiekt ucieka w kierunku torów. Staje między szynami, krzyczymy "Stój!". Tak też robi. Nie jest to jednak dobry pomysł z racji nadjeżdżającej Pm36-2. Czerwony odchodzi.
;-D

- maly97 - 13.04.2012

CarnageLink napisał(a):Dzisiaj jechałem przez Leszno i Ol-ka obecnie stoi na wachlarzu zimna. Z tego co wczoraj rozmawiałem z maszynistami wolsztyńskimi to mówią, że już jest skończona i na paradę przyjedzie. Powiedzieli mi jeszcze jeszcze jedną nowinę. Ol49-7 ma być remontowana i doprowadzona do jazdy.
Jeszcze wczoraj Ola była pod parą. Ciekawe ile jest prawdy z tym remontem siódemki.

- Katarzyna - 13.04.2012

mikrobart, dziękować, przestała mnie w końcu nurtować ta tu i ówdzie wspomniana czerwień ;-)

- CarnageLink - 13.04.2012

maly97 napisał(a):
CarnageLink napisał(a):Dzisiaj jechałem przez Leszno i Ol-ka obecnie stoi na wachlarzu zimna. Z tego co wczoraj rozmawiałem z maszynistami wolsztyńskimi to mówią, że już jest skończona i na paradę przyjedzie. Powiedzieli mi jeszcze jeszcze jedną nowinę. Ol49-7 ma być remontowana i doprowadzona do jazdy.
Jeszcze wczoraj Ola była pod parą. Ciekawe ile jest prawdy z tym remontem siódemki.

@maly97 ja wczoraj o godzinie 16.40 przejeżdżałem przez Leszno i widziałem, że była na wachlarzu wygaszona. Tak to chociaż widziałbym dym, lecz nic nie było. Tak mówili maszyniści z Wolsztyna.

- Domio - 13.04.2012

W tym roku odpuszczam Wolsztyn bo zrobił się to jeden wielki piknik Big Grin

- maly97 - 13.04.2012

Ciekawy jestem dlaczego skład Hefajstosa rozdzielili na 2 części. Czyżby maja tyle pudeł, że jedna Ol49 nie dała by rady :?

A czy w Wolsztynie masz długie krawędzie peronowe??? Z tego co pamiętam to nie były aż takie fest wielkie. To chyba tylko przez to.

- maly97 - 13.04.2012

Z tego co pamiętam to w zeszłym roku Hefajstos właśnie się nie zmieścił w peronach.

maly97 napisał(a):Z tego co pamiętam to w zeszłym roku Hefajstos właśnie się nie zmieścił w peronach.

No to sprawę mamy wyjaśnioną.

- krzychuPKP - 13.04.2012

Czy ja wiem, czy długość krawędzi peronów jest tego powodem? Fakt, że Cegielski jedzie w tym roku tylko 6-o wagonowy, ale wcześniej przez tyle lat nie było tego problemu. Jestem tylko ciekaw min niektórych ludzi, którzy specjalnie jadą Hefajstosem, by pociągnął ich parowóz, a zamiast tego w ogóle nie pojadą z parolokiem(bo do Leszna spaliniak/elektryk, od Leszna część skłądu z parolokiem, część z spaliniakiem, a z powrotem cała trasa z spalinówą), i tylko 50% nich pojedzie z OLeńką. Chyba, że robią to na zasadzie: Część wagonów towarowych z elektrykiem jedzie z spalinówką, a zwykłich ludzi pociągnie parowóz ;-D

- pepe - 14.04.2012

Po długotrwałej burzy mózgów powstała taka oferta wspólnej jazdy do Wolsztyna:

Kraków Płaszów - 20:56 TLK 35504 Wojażer
Toruń Główny - 5:41

Toruń Główny - 6:33 REGIO 5626
Poznań Główny - 9:11

Poznań Główny - 9:20 KW 77324
Wolsztyn - 11:20

- Adams - 14.04.2012

Czekamy na opinię ET40 co do ostatniego etapu podróży, tym bardziej że Bydgoszcz skomunikowanie z Regio 5625 w Inowrocławiu ma, więc żadnej wymówki słyszeć nie chcemy.
Piszcie kto czym przyjedzie do Poznania i trzeba ustalić jakieś konkretne miejsce na spotkanie, bo czasu na przesiadkę (przynajmniej w naszym przypadku) będzie niewiele.
Z tego co mi wiadomo, to prawdopodobnie mikrobart w tej sytuacji pojedzie z Wrocławia z przesiadką w Lesznie i dołączy do nas w Wolsztynie, ale niech on już sam to potwierdzi (lub zaprzeczy) :-P