Kolejozagadka - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: GRY, ZABAWY, KONKURSY (https://www.forumkolejowe.pl/forum-107.html) +--- Wątek: Kolejozagadka (/thread-2389.html) |
- RysiekChaszcz - 15.04.2013 Boczna linia to: Wrocław Górny - Jedlina Zdrój Niestety coś Mi nie pasuje bo Śląska Kolej Górska nie łączy się w żadnym miejscu z linią Wrocław - Jedlina Zdrój a więc jedna z twoich podpowiedzi była nie precyzyjna. Sam wiadukt jest w Jedlinie Dolnej nad Bystrzycą :-) Linia ta łączy się z "Podsudecką" w Jedlinie Zdroju oraz przecina linię Katowice - Legnica w Świdnicy Kraszowice - flanker - 15.04.2013 RysiekChaszcz ach bzdura, bo podpowiedź jak najbardziej była precyzyjna i nie w pełni odpowiedziałeś :-P A i nie ma czegoś takiego jak Wrocław Górny ;-D Chciałeś chyba napisać Wrocław Główny ;-) Cytat:Linia ta łączy się z "Podsudecką" w Jedlinie ZdrojuBzdura, Podsudecką to właśnie ona w Świdnicy przecina, a łączy się ze Śląską Koleją Górską Wałbrzych - Kłodzko która oczywiście wchodziła w o wiele większy zespół rożnych linii powiązanych i połączonych z linią 274. Linia 286 - Wałbrzych - Kłodzko (czynna) Linia 285 - Wrocław Główny - Jedlina Zdrój: odcinek Wrocław - Świdnica (czynna w ruchu towarowym, ruch pasażerski uwalony 23.06.2000) odcinek Świdnica - Jedlina Zdrój (zamknięta, ruch pasażerski uwalony 01.05.1992, towarowy tego samego dnia na odcinku Świdnica - Jugowice, Jugowice - Jedlina czynny towarowo do 2000, po 2000 linia nieprzejezdna i zamknięta). Stacja w której obie linie się spotykają - Jedlina Zdrój No i podpowiedź o Śląskiej Kolei Górskiej była jak najbardziej trafiona - Wałbrzych - Kłodzko przecież :-P Także linie te łączą się właśnie w Jedlinie Zdrój. No to zadawaj :-) - RysiekChaszcz - 15.04.2013 Dobra co do Wrocka to literówka a podsudecką pomyliłem. :-P ;-D Gdzie znajdował się najwyższy semafor kształtowy na terenie dzisiejszej Polski. Ile miał metrów :-) Jako podpowiedź podam że od podstawy do szczytu miał ponad 20 metrów. - RysiekChaszcz - 16.04.2013 Podpowiedź fotograficzna która pokazuje jak on wyglądał ;-D - flanker - 16.04.2013 RysiekChaszcz po cholerę on był taki wysoki?! :-O :-D - RysiekChaszcz - 16.04.2013 Ze względu na widoczność. Ta fotka jest okrojona do maximum. Mam w oryginale z wszystkimi danymi wraz z wysokością i ustawieniem n.p.m. Nie było to po żadną cholerę :-) ale w celu zabezpieczenia widoczności sygnału/a podczas wjazdu pod górę ;-D - MichałŁ - 16.04.2013 Szklarska Poręba. - RysiekChaszcz - 16.04.2013 MichałŁ napisał(a):Szklarska Poręba.Zgadłeś a poniżej pełne zdjęcie z danymi. Zadajesz :-) - MichałŁ - 16.04.2013 To może tak Jest takie miejsce w Polsce gdzie kolej droga i rzeka spotykają się w jednym miejscu, jednak każde jest na innej wysokości i pod innym kątem do reszty. Jak nazywa się miejscowość z tym wyjątkowym "splotem" ? - rustsaltz - 16.04.2013 Tczew? - MichałŁ - 16.04.2013 Nie. Kolej droga i rzeka przecinają się każda pod innym kątem i na różnej wysokości W Tczewie droga nie przecina torów. - RysiekChaszcz - 17.04.2013 Polanica Zdrój ??? - MichałŁ - 17.04.2013 Niestety Nie. W Polanicy kolej najpierw przecina drogę a potem rzekę a ja napisałem w pytaniu że w jednym miejscu się przecinają wszystkie. Podpowiem że to miejsce jest w województwie z którego pochodzę. - RysiekChaszcz - 17.04.2013 Lubelskie ????? Niestety nie wiem :-( :-( :-( :-( - MateuszG - 17.04.2013 Lublin, ulica Nadbystrzycka, rzeka Bystrzyca i D29-8 oraz D29-68? |