Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Lokomotywy serii 163 w Przewozach Regionalnych - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html)
+--- Dział: KOLEJ REGIONALNA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-30.html)
+--- Wątek: Lokomotywy serii 163 w Przewozach Regionalnych (/thread-2635.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

- pitagoras23 - 14.09.2013

Teraz chyba już nie. Jeszcze jak jeździły w Intercity to bywały w Łodzi.

- wilczek19 - 15.09.2013

Wanda głównie jeździ we Wrocławiu ze składem na Pardubice ( czechy)

- Jacek Z. - 15.09.2013

Kolego z Chorzowa, a nie masz czasem bliżej do Katowic? - jeśli od września nic się nie zmieniło, tam powinieneś mieć IR Piast w obu kierunkach.

Jeszcze zimą/wiosną Czeszkę która odpinała Wełtawę na Warszawie Wschodniej puszczano zaraz potem na TLK Wokulski - nie wiem jak jest teraz. Być może zrezygnowano, bo jak się opóźnił z powrotem Wokulski, to i Wełtawa miała w plecy.

- Tomasz K. - 15.09.2013

Czeszki na PIAŚCIE nadal goszczą.

- pitagoras23 - 15.09.2013

Czeszki ja widuje na Kamieńczyku, na składach osobowych Poznań - Wrocław, od wielkiego święta na regio Poznań - Toruń w zastępstwie za czekolady czy papugę.

- KlimaT - 15.09.2013

Bo czeszki jeżdżą na regio o 6 z Torunia i 19 z Poznania Wink

- mixer - 15.09.2013

Jacek Z. napisał(a):Jeszcze zimą/wiosną Czeszkę która odpinała Wełtawę na Warszawie Wschodniej puszczano zaraz potem na TLK Wokulski - nie wiem jak jest teraz. Być może zrezygnowano, bo jak się opóźnił z powrotem Wokulski, to i Wełtawa miała w plecy.
Już odeszli od tego obiegu,z resztą trochę głupi był.. Teraz Czeszka czeka na Wschodniej w uporku od Centralnej.

- 19TLK94 - 15.09.2013

Jacek Z. napisał(a):Kolego z Chorzowa, a nie masz czasem bliżej do Katowic? - jeśli od września nic się nie zmieniło, tam powinieneś mieć IR Piast w obu kierunkach

Tak ale planuje 1-dniową wyprawę na Łódź i chce wiedzieć czy tam goszczą Czeszki Smile

- 19TLK94 - 06.10.2013

Mam pytanie, ktoś wie co się dzieje z Jadwigą i Grażyną ? Bo już 3 miesiące minęły od ich ostatniego przejazdu na IR "Piast" - czyżby zdejmowali im okleiny ? Smile

- pitagoras23 - 07.10.2013

Oklein nie zmieniono. Może pojechały do Czech na rewizję, bo bądź co bądź to nadal czeskie lokomotywy.

- 19TLK94 - 07.10.2013

Z tym, że na Ilostanie Pojazdów Trakcyjnych są oznaczone jako czynne

- pitagoras23 - 07.10.2013

Bo one są czynne - nikt ich nie skasował i jeździć będą nadal, ale może po prostu przebywają na terenie Czech. Oczywiście to tylko moje przypuszczenia.

- jarząbek019 - 12.10.2013

dziś miałem okazje rozmawiać z mechanikami ze 163 i dowiedziałem się ze u nich w karcie pracy drużyn trakcyjnych wpisuje się nie serie 163 ale EU11, kolejna ciekawostka ze LEDowe białe światła są do jazdy w Czechach.Podobno dziś wypożyczenia kosztuje ok 1tys zł a byki od Cargo kosztowały ok 4tys za dzień

- Jacek Z. - 03.04.2014

Podobno na składach PR do/z stolicy Polski pojawiła się kilka tygodniu temu nieoczekiwanie Wanda (163-045). Kolega widział ją chyba dwa razy, zdaje się na IR Matejko, potem słuch o niej zaginął. Czy ktoś z Was wie może, gdzie ona się teraz podziewa?

- Alienik - 08.04.2014

Wczoraj widziana z Regio "Glacensis" we Wrocku Smile