Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Zarobki maszynisty, ustawiacza... - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html)
+--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html)
+--- Wątek: Zarobki maszynisty, ustawiacza... (/thread-1711.html)

Strony: 1 2

Zarobki maszynisty, ustawiacza... - xxanet - 20.01.2012

Maszyniści, ustawiacze , dyżurni , napiszcie jak u was z zarobkami . Ja - maszynista - ustawiacz 2000zł na rękę.

- Domio - 25.01.2012

W IC mechanik po dłuższym stażu pracy na ręke do 3,5 tys. zł.

Ile zarabia maszynista? - kocis11 - 25.11.2012

Witam,

chciałbym zapytać się Was ile zarabia maszynista 2 trakcyjny podstawa + dodatki w lokalizacjach:

- Warszawa

- Gdańsk

- Małaszewicze

- Rzepin

- Węgliniec

- Wrocław

Pozdrawiam
Paweł

- R0bby - 16.02.2013

U prywaciarza, pierwsza pensja. Świeżak po kursie maszynisty 3900 na łapę. Ale do roboty dojeżdżałem 300 km (tylko zwrot kosztów dojazdu). Kurs pomocnika/manewrowego/rewidenta i potem maszynisty musiałem sam sobie opłacić.

Ciężka czasem robota. Ale jako inż. informatyk w poprzedniej firmie zarabiałem 3 razy mniej.

Pozdr.

R.

- Baqku - 16.02.2013

Gdzie ??? Idę tam Smile.

- R0bby - 17.02.2013

Z tego co się orientuję to normalne pieniądze u prywaciarzy. U niektórych jest trochę mniej, u innych sporo więcej.

- Domio - 02.04.2013

Ale trzeba mieć uprawnienia żeby u prywaciarza się zatrudnić, bo z ulicy bez papierów tam chyba nie poszedłeś, też będę próbował gdzieś się zatrudnić jak szkolę skończę ale kto mnie weźmie bez papierów? Chyba że własna licencja wchodzi w grę i dalsze zatrudnienie w firmie.

- Mika - 02.04.2013

Nie ma sensu robić licencji na własną kieszeń. Sądzę, że jak zwykle sprawa toczy się o maszynistę.

Zgłoś się do przewoźnika i zaproponuj jakieś korzystne rozwiązanie, typu - Ty płacisz, a jak zdasz z automatu Cię przyjmują. Bądź coś podobnego.

- Domio - 09.04.2013

Tak chodzi o maszynistę oczywiście, gdybym miał pewność zatrudnienia to oczywiśćie bym się na takie rozwiązanie zdecydował.

- xxanet - 20.04.2013

3900 na rękę to totalna bzdura, prześlij mi listę płac, gdzie świeży pracownik zarabia 6000 zł czyli 3900 na rękę podaj też stanowisko i firmę . To ile zarabia ktoś z 20 letnim stażem : 10tys ?a może 15tys??? BZDURY!

Wypłata - xxanet - 25.04.2013

Moja ostatnia wypłata to 1800 zł z groszami z dodatkami popołudniowymi, nockami oraz rodzinnym. No po prostu tragedia za taką odpowiedzialność, miliony złotych na haku....uwierzcie mi człowiek się zastanawia czy dobry zawód wybrał.

- sphinx - 25.04.2013

U prywaciarza po pewnym czasie normą są zarobki z 5 czy 6 z przodu i to na rękę. Nie wiem czy i ile mniej zarabia "nowy" i oczywiście uprawnienia to podstawa.

- frania - 28.04.2013

W PR-ach zarobek na rękę około 2900 do max 3200 w zależności od ilości godzin świątecznych i nocnych ; w cargo 3000 do max 3500 a u prywaciarza to nawet 4500 na rękę tylko,że za 280 godzin pracy tak ,że nie masz czasu za przeproszeniem się wy.....ć a także zapomnij o rodzinie.

- Gordon - 05.05.2013

I to powinno być normowane jakoś, taki czowiek odpowiada za bezpieczeństwo to nie powinien być przemęczony. A firma przewozowa niech zatrudni więcej albo wyszkoli nowych jeżeli brak maszynisztów.

- rustsaltz - 05.05.2013

No przecież jest normowane. Masz miesięczną normę godzin, a że maszyniści godzą się na więcej to ich sprawa.