Starania - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: HISTORIA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-68.html) +--- Wątek: Starania (/thread-245.html) Strony:
1
2
|
Starania - Petyniak - 07.07.2010 Na dobry początek takie moje małe rymowania z życia wzięte...piszcie co źle robię :mrgreen: Czekając na pociąg : W ciszy na peronie podróżni czekają. Czekają, czekają z nudów już srają. Pociąg podjeżdża wypchany po brzegi, jak tu się zmieścić jak ludzi 3 szeregi ? I pociąg odjechał, podróżni zostali, PKP olali, autobusem pojechali. W pociągu się tłukąc : W pociągu podmiejskim ludzie się tłuką, wytrzymać w nim jest nie lada sztuką. Jadą, jadą wytrzymać nie mogą. Spierają się z mechem i składu załogą. Wagonu nie podepną, bo wagonu nie mają, więc dalej się ludzie ściskają, a spółki kolejowe dalej składy obcinają. - Poznanski_mech - 07.07.2010 Czyta się bardzo fajnie tylko nie jestem pewien czy tak lepiej nie brzmi: Petyniak napisał(a):jak tu się zmieścić jak ludzi 3 szeregi ? Też poetą nie jestem ale tak jakoś same szeregi mi bardziej idę w język - Petyniak - 07.07.2010 Dzięki. A tutaj tak na szybko trochę niekolejowo ;-) Na forum postów nowych brak, wszystko idzie tu na wspak, brak nowości, postów też, o, za oknem idzie jeż. Idę na dwór oglądać sobie jeża. Lepsze to niż przeczytanych postów wieża. ----- I taki krótki, też na szybko ale podoba mi się :-D Czekam na ICka w peronach stacji wyczuwam w powietrzu zapach wakacji... Czekam i focę wszystko co się da. Przyjedzie ICek za kwadranse dwa. ----- - mikrobart - 07.07.2010 Petyniak napisał(a):Na forum postów nowych brak, Chyba nie na tym forum :-D - Petyniak - 07.07.2010 mikrobart napisał(a):wszystko idzie tu na wspak, Oczywiście, że nie tu ;-) - Poznanski_mech - 07.07.2010 Ten na szybcika trochę mi się nie zarymował - Petyniak - 07.07.2010 Stacji - wakacji Da - dwa... No, mi się jakoś rymuje :lol: - Poznanski_mech - 07.07.2010 Petyniak napisał(a):Idę na dwór oglądać To mi jakoś nie podeszło :/ - Petyniak - 07.07.2010 Tak myślałem, kiepski ze mnie pisarz : D Może to (taka modernizacja pierwszego) : W ciszy na peronie podróżni czekają. Czekają, czekają z nudów włosy wyrywają. Siódemka podjeżdża. Skład wypchany po brzegi, jak tu się zmieścić gdy ludzi szeregi ? Siódemka odjechała, podróżni zostali, PKP olali, z PRki skorzystali. - Poznanski_mech - 07.07.2010 Petyniak napisał(a):Tak myślałem, kiepski ze mnie pisarz : D To mi się podoba, coś z ciebie będzie - Petyniak - 07.07.2010 Muszę pokombinować...przedłużę ten pierwszy i będzie git. Zobaczymy co wyskrobie w nocy (bezsenność ;-) ) - giness86 - 07.07.2010 Petyniak napisał(a):Tak myślałem, kiepski ze mnie pisarz : D Dobre :-D podoba mi się :-D - Petyniak - 08.07.2010 Dzięki...coś nie umiem go przedłużyć, wena mnie opuściła - rustsaltz - 08.07.2010 Na zamkniętym szlaku ruch. wbrew zarządzeniu gwizdek. A może śpiew ptaków? A może szlak się budzi ze snu Na zamkniętym szlaku kolejarz. Nie patrzę mu w twarz stukot kół, a może śpiew ptaków? A może kolej się budzi jeszcze raz Na zamkniętym szlaku semafor. Wbrew wszystkim podany "Baczność". To nie jest śpiew ptaków To szlak znów do ruchu przygotowany Na zamkniętym szlaku Ja. Pod nogami podkłady I tylko śpiew ptaków Przypomina o dniach sławy Na zamkniętym szlaku Usiadłem na szynie Nie słyszę już ptaków Dlaczego wraz ze szlakiem nie ginę? Koleżanka wyjechała więc jest czas na pisanie kolejowych (???) wierszy :mrgreen: - Patrykos - 08.07.2010 rustsaltz napisał(a):Koleżanka wyjechała więc jest czas na pisanie kolejowych (???) wierszy :mrgreen:Koleżanka wyjechała to można nareszcie zacząć k. jeździć! |