Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
WiFi na dworcach - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html)
+--- Dział: DWORCE, STACJE I PRZYSTANKI KOLEJOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-13.html)
+--- Wątek: WiFi na dworcach (/thread-2539.html)

Strony: 1 2

WiFi na dworcach - jarząbek019 - 26.07.2012

Czy u was na dworcach jest strefa bezpłatnego internetu WiFi? I co o tym myślicie?

- norbert - 26.07.2012

Na dworcu Łódź Widzew jest. Działa nawet jak siedzi się w pociągu.

- KlimaT - 26.07.2012

Inowrocław, Bydgoszcz, Toruń - nie ma, a by się przydało. Wygodnie jest coś sprawdzić, a jako że dość dużo korzystam z internetu, to i mój pakiet szybko się kończy, a 30kb/s nie zadowala.

Edit: Jednak w Bydgoszczy jest, zlokalizowana gdzieś w okolicach peronu pierwszego sieć GSM-PKP-Zapraszamy, jednak nie miałem możliwości jej sprawdzenia. Dopiero za miesiąc.

- DamianT - 27.07.2012

Niestety wifi na dworcach to co najwyżej nuta przyszłości. Na niewielu można to spotkać. Ale myślę, że z czasem będzie tego coraz więcej.

- KlimaT - 20.08.2012

Ok. Mam. Bydgoszcz Główna. Dostępna tylko w okolicach holu głównego dworca, ledwo sięgająca do poczekalni, ale prędkość... powala. 7,27mb, upload 0,42mb, ping 37ms. Nieźle... Nawet u mnie w domu mam mniej Big Grin

- mikrobart - 20.08.2012

A na stacji Wrocław Główny posucha... Wstyd, żeby największa stacja Dolnego Śląska i jedna z największych w Polsce nie udostępniała hot-spota.

- Tomasz K. - 19.09.2013

W Krakowie jest,w Katowicach tak, ale pod warunkiem, że stanie się nieopodal Mc Donalda :-P

- pitagoras23 - 19.09.2013

W Poznaniu jest, ale tylko na nowym dworcu. Jego zasięg jest średni, ale ważne że jest.
Stojąc na peronie (szczególnie 2) pod samym budynkiem też jest szansa na połączenie.

- kolejooorz - 19.09.2013

MK_ŚLĄSK napisał(a):W Krakowie jest,w Katowicach tak, ale pod warunkiem, że stanie się nieopodal Mc Donalda :-P

Koło SubWay też działa ;-)

- Dudzio - 19.09.2013

mikrobart napisał(a):A na stacji Wrocław Główny posucha... Wstyd, żeby największa stacja Dolnego Śląska i jedna z największych w Polsce nie udostępniała hot-spota.

Może trafiłeś na jakąś awarię... Kiedy ja byłem w grudniu we Wrocku to darmowe wifi było zarówno w hali głównej jak i na dworcu nocnym. Na peronach nie sprawdzałem bo miałem tam co innego na głowie (a raczej kogo :p) ale podejrzewam ze zasiegu na nie nie zabrakło.

- tobiask2906 - 19.09.2013

Gdynia Główna również posiada hot-spota, który jest całkiem niezły. Prawie zawsze można łapać zasięg w budynku głównym, a prędkość jest niezła.

Nawet na stacji w Pucku (11500 mieszkańców, D29-213) na peronie można łapać zasięg wifi! Ukazuje się w takim przypadku hot-spot o nazwie "Puck-PKP". Nie wiem czy to jest oficjalnie utworzone przez PKP, ale prawdopodobnie jakaś prywatna osoba udostępniła wszystkiem hot-spota pod tą nazwą. ;-)

O dworcu głównym we Frankfurcie nad Menem chyba nic nie muszę napisać... :-P

- ET40 - 09.06.2014

Obecnie WiFi na dworcach staje się już standardem, przynajmniej na dworcach w większych miastach.

- mikrobart - 10.06.2014

We Wrocławiu niedawno oblepiono dworzec dość intensywnie informacjami o darmowym dostępie do internetu. Zasięg obejmuje cały dworzec, perony i plac przez dworcem - testowałem kilka dni temu.

- ET40 - 10.06.2014

WiFi na PKP/PKS we Włocławku: śmiga aż miło, przynajmniej w poczekalni.

- rustsaltz - 10.06.2014

W Katowicach (Osobowej) też śmiga, przynajmniej w hali głównej.