Najładniejszy schemat malowania taboru - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: TABOR KOLEJOWY (https://www.forumkolejowe.pl/forum-8.html) +--- Wątek: Najładniejszy schemat malowania taboru (/thread-321.html) |
Najładniejszy schemat malowania taboru - mikrobart - 29.07.2010 Moim zdaniem kolory malowania taboru KM są najlepiej dobrane i najładniej się prezentują spośród wszystkich malowań polskich przewoźników. A co Wy o tym sądzicie? Które malowanie najbardziej przypadło Wam do gustu? Re: Najładniejszy schemat malowania taboru - JONIN_EZT - 29.07.2010 Podobnie KM i jeszcze SKM Trójmiasto, chociaż stare malowanie LOTOSu miało też coś w sobie, bo te nowe szare to takie niepasujace jest. - mati77 - 29.07.2010 dla mnie jedno z najładniejszych to jest PMT, te kolorki są super dobrane ;-) - mikrobart - 29.07.2010 Chyba należę do nielicznej grupy osób, którym podoba się również nowe malowanie IC, szczególnie ładnie wygląda na EP09. Podzielacie moją opinię? - Obleśny Szczur - 29.07.2010 Nie Wola³em dziewi±tki w malowaniu sraczkowo-jajecznicowym. - mati77 - 29.07.2010 ale chyba każdemu podoba się malowanie o kolorze porannego pawia, czyli nasz pkp'owski zielony ;-) - mikrobart - 29.07.2010 No wg. mnie najładniejszym malowaniem dziewiątek było to pierwsze, brązowe, ale skoro zniknęło to dobrze że na jego miejsce wrzucono to ICowe. A widzieliście, jak ślicznie prezentuje się jeden budyń, który "testowo" przemalowano na ICowo? :-P - Mytnik - 29.07.2010 Mnie również podoba się malowanie IC. A budyń w tym malowaniu wygląda lepiej niż w tym PR-owskim. Ale ten zielony kolor (malowanie) jednak ma coś w sobie - mikrobart - 29.07.2010 Zieleń niesie jakiś sentyment to lat PRL. Budyniowe malowanie to moim zdaniem jedno z najmniej udanych, tym bardziej, że lokomotywy nie są regularnie myte - budyń staje się często bardziej kawą. - Mytnik - 29.07.2010 Mikrobart Nie tylko lokomotywy Ile razy widziałem wagony IC w których były umyte tylko okna a cała reszta brudna. Dość śmiesznie to wyglądało \\ Edit by TOMEKKOT Nie cytujemy przedmówcy - przem710 - 30.07.2010 Mi osobiście podoba się fabryczny schemat malowania siódemek z charakterystycznym trapezem na czole, podobne malowanie miały też niektóre ET41 tyle że był to trójkąt. Poza tym bardzo podoba mi się fioletowe malowanie IC z białymi dodatkami wygląda bardzo fajnie. Rewelacyjnie wyglądają również lokomotywy 4E w zielonym kolorze z oryginalnymi listwami ozdobnymi. - mikrobart - 30.07.2010 Mytnik napisał(a):Ile razy widziałem wagony IC w których były umyte tylko okna a cała reszta brudna.Słyszałem na jakiejś telewizyjnej stacji, że rodzice kupili dzieciom miejscówki przy oknie, żeby mogły podziwiać krajobraz, ale okno było tak brudne, że dzieci sobie nie popatrzyły ;-) Zabrałem to komuś z Facebooka, za co przepraszam, ale malowanie cudowne. - Lewy09 - 30.07.2010 Witam po długiej przerwie Wg mnie najładniejsze malowani ma PMT najlepiej to się prezentuje na M62-3104 :-) - mikrobart - 30.07.2010 Witaj! A malowanie Rail Polska, np. na SM42 czy M62M? Mi się bardzo ten brąz z żółtym widzi ;-) - Lewy09 - 30.07.2010 Oj w Rail Polska malowanie wg mnie kompletnie jest Skopane :-P |