Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Najładniejszy schemat malowania taboru - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html)
+--- Dział: TABOR KOLEJOWY (https://www.forumkolejowe.pl/forum-8.html)
+--- Wątek: Najładniejszy schemat malowania taboru (/thread-321.html)

Strony: 1 2 3

Najładniejszy schemat malowania taboru - mikrobart - 29.07.2010

Moim zdaniem kolory malowania taboru KM są najlepiej dobrane i najładniej się prezentują spośród wszystkich malowań polskich przewoźników. A co Wy o tym sądzicie? Które malowanie najbardziej przypadło Wam do gustu?

Re: Najładniejszy schemat malowania taboru - JONIN_EZT - 29.07.2010

Podobnie KM i jeszcze SKM Trójmiasto, chociaż stare malowanie LOTOSu miało też coś w sobie, bo te nowe szare to takie niepasujace jest.

- mati77 - 29.07.2010

dla mnie jedno z najładniejszych to jest PMT, te kolorki są super dobrane ;-)

- mikrobart - 29.07.2010

Chyba należę do nielicznej grupy osób, którym podoba się również nowe malowanie IC, szczególnie ładnie wygląda na EP09. Podzielacie moją opinię?

- Obleśny Szczur - 29.07.2010

Nie Tongue Wola³em dziewi±tki w malowaniu sraczkowo-jajecznicowym.

- mati77 - 29.07.2010

ale chyba każdemu podoba się malowanie o kolorze porannego pawia, czyli nasz pkp'owski zielony ;-)

- mikrobart - 29.07.2010

No wg. mnie najładniejszym malowaniem dziewiątek było to pierwsze, brązowe, ale skoro zniknęło to dobrze że na jego miejsce wrzucono to ICowe.

A widzieliście, jak ślicznie prezentuje się jeden budyń, który "testowo" przemalowano na ICowo? :-P

- Mytnik - 29.07.2010

Mnie również podoba się malowanie IC. A budyń w tym malowaniu wygląda lepiej niż w tym PR-owskim. Ale ten zielony kolor (malowanie) jednak ma coś w sobie Smile

- mikrobart - 29.07.2010

Zieleń niesie jakiś sentyment to lat PRL. Budyniowe malowanie to moim zdaniem jedno z najmniej udanych, tym bardziej, że lokomotywy nie są regularnie myte - budyń staje się często bardziej kawą.

- Mytnik - 29.07.2010

Mikrobart Nie tylko lokomotywy Smile Ile razy widziałem wagony IC w których były umyte tylko okna a cała reszta brudna. Dość śmiesznie to wyglądało Smile

\\ Edit by TOMEKKOT
Nie cytujemy przedmówcy

- przem710 - 30.07.2010

Mi osobiście podoba się fabryczny schemat malowania siódemek z charakterystycznym trapezem na czole, podobne malowanie miały też niektóre ET41 tyle że był to trójkąt. Poza tym bardzo podoba mi się fioletowe malowanie IC z białymi dodatkami wygląda bardzo fajnie.
Rewelacyjnie wyglądają również lokomotywy 4E w zielonym kolorze z oryginalnymi listwami ozdobnymi.

- mikrobart - 30.07.2010

Mytnik napisał(a):Ile razy widziałem wagony IC w których były umyte tylko okna a cała reszta brudna.
Słyszałem na jakiejś telewizyjnej stacji, że rodzice kupili dzieciom miejscówki przy oknie, żeby mogły podziwiać krajobraz, ale okno było tak brudne, że dzieci sobie nie popatrzyły ;-)

[Obrazek: 37464_145431985474288_100000224632939_41...3432_n.jpg]
Zabrałem to komuś z Facebooka, za co przepraszam, ale malowanie cudowne.

- Lewy09 - 30.07.2010

Witam po długiej przerwie

Wg mnie najładniejsze malowani ma PMT najlepiej to się prezentuje na M62-3104 :-)

- mikrobart - 30.07.2010

Witaj!

A malowanie Rail Polska, np. na SM42 czy M62M? Mi się bardzo ten brąz z żółtym widzi ;-)

- Lewy09 - 30.07.2010

Oj w Rail Polska malowanie wg mnie kompletnie jest Skopane :-P