Wymagania na maszynistę - co, jak i gdzie ? - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Wymagania na maszynistę - co, jak i gdzie ? (/thread-4256.html) Strony:
1
2
|
Wymagania na maszynistę - co, jak i gdzie ? - rokoboko - 03.05.2014 POSZUKUJEMY CHĘTNYCH NA STANOWISKO MASZYNISTA POJAZDÓW TRAKCYJNYCH. OBOWIĄZKI: - PROWADZENIE POJAZDU TRAKCYJNEGO ZGODNIE Z ROZKŁADEM JAZDY ORAZ OBOWIĄZUJĄCYMI PRZEPISAMI , - DBANIE O STAN TECHNICZNY POJAZDU I NADZÓR NAD BEZPIECZEŃSTWEM JAZDY, - NALEŻYTE PROWADZENIE DOKUMENTACJI POCIĄGOWEJ, - WSPÓŁPRACA Z DRUŻYNĄ KONDUKTORSKĄ. WYMAGANIA: - UPOWAZNIENIE WYKONYWANIA PRACY NA WW. STANOWISKU, - DOŚWIADCZENIE W ZAWODZIE MASZYNISTY- MIN. ROK, - DYSPOZYCYJNOŚĆ I CHĘĆ DO PRACY, - DOBRY STAN ZDROWIA, - MILE WIDZIANE UPRAWNIENIA REWIDENTA. 1. Gdzie pójść po technikum elektrycznym (technik elektryk), aby zdobyć ten papier ? Co mam zrobić ? 2. Gdzie i jak mogę nabyć to doświadczenie, jeśli jestem tylko po technikum..? - mixer - 03.05.2014 1 i 2) Zatrudnić się w jakiejś spółce która szkoli maszynistów, zdanie egzaminów z wynikiem pozytywnym, jeździć przez rok jako maszynista i będziesz spełniał warunki które są wymagane w tym ogłoszeniu. - rokoboko - 03.05.2014 mixer napisał(a):1 i 2) Zatrudnić się w jakiejś spółce która szkoli maszynistów, zdanie egzaminów z wynikiem pozytywnym, jeździć przez rok jako maszynista i będziesz spełniał warunki które są wymagane w tym ogłoszeniu.1. Po technikum od razu mogę się zatrudnić. ? Jeśli tak, to gdzie ? 2. Egzaminy po zatrudnieniu, czy w technikum ? 3. No wlasnie... Co mam robić, aby jeździć. Co, jak i gdzie. ? - psim - 03.05.2014 rokoboko napisał(a):1. Po technikum od razu mogę się zatrudnić. ? Jeśli tak, to gdzie ? Np. w Arrivie. Trochę więcej ogarnięcia i samodzielności proponuję! - rokoboko - 03.05.2014 psim napisał(a):rokoboko napisał(a):1. Po technikum od razu mogę się zatrudnić. ? Jeśli tak, to gdzie ? Dzięki. Przeglądałem różne tematy, strony, ale jakoś nie wiedziałem co po tym technikum. Jeśli od razu takie coś to super ;-). Czyli muszę: 1. Zgłosić się tam. 2. Przejść kurs. 3. Zdać go. 4. Znaleźć teraz pracę, gdzie będę jeździl przez rok ? 5. Gotowy do tego ogloszenia co pisalem. Tak ? - psim - 03.05.2014 rokoboko napisał(a):Czyli muszę: Na dobry początek przeczytaj ze zrozumieniem to ogłoszenie które podlinkowałem. I nie licz na to że któryś przewoźnik będzie na tyle naiwny, że zafunduje Ci szkolenie, nie zapewniając sobie jednocześnie możliwości zatrzymania (zatrudnienia) Cię przez kolejnych kilka lat. - rokoboko - 03.05.2014 psim napisał(a):rokoboko napisał(a):Czyli muszę: Przeczytałem. Jeśli zafunduje mi szkolenie to potem mnie przyjmie. No okey.. Będzie mi płacil za prace, czy nie ? - andijaw - 03.05.2014 Będzie Ci płacił za pracę, ale przez okres obowiązywania kontraktu nie będziesz go mógł zmienić. Z jednej strony warto, z drugiej strony uwiązywać się nikt nie chce. - rokoboko - 03.05.2014 andijaw napisał(a):Będzie Ci płacił za pracę, ale przez okres obowiązywania kontraktu nie będziesz go mógł zmienić. Z jednej strony warto, z drugiej strony uwiązywać się nikt nie chce.Tak jak normalnie. Podpisze i nie mogę zrezygnowac. Zależy na ile by mnie "trzymali" ;-). NP. Jeśli u nich będę pracował rok, to liczy mi się to do tego doświadczenia w tym ogłoszeniu xo pisalem ? - andijaw - 03.05.2014 Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego jak będzie skonstruowana umowa i tam zapewne wszystkie terminy będą wyszczególnione. - mixer - 03.05.2014 rokoboko no jeżeli skończysz szkolenie i zaczniesz jeździć maszynistą to chyba logiczne że ten okres od zdania egzaminu liczy Ci się. Wszystkie firmy które teraz szkolą na maszynistów dają dla pracowników lojalki. W IC ostatnio dawali na 3 lata . - rokoboko - 03.05.2014 mixer napisał(a):rokoboko no jeżeli skończysz szkolenie i zaczniesz jeździć maszynistą to chyba logiczne że ten okres od zdania egzaminu liczy Ci się. Wszystkie firmy które teraz szkolą na maszynistów dają dla pracowników lojalki. W IC ostatnio dawali na 3 lata . a gdzie polecacie isc po technikum ? do towarowych czy osobowych ? cargo, intercity, interegio itp. ? - mixer - 03.05.2014 Interregio to kategoria pociągu a nie przewoznik w tym wypadku są to Przewozy Regionalne. Wybierzesz sobie co będziesz chciał. A może kto będzie robił kurs bo to raczej od tego będzie uzależniony Twój wybór. - rokoboko - 03.05.2014 mixer napisał(a):Interregio to kategoria pociągu a nie przewoznik w tym wypadku są to Przewozy Regionalne. okey. jest potem problem z przejściem Np. na osobowe ? - mixer - 03.05.2014 Taki sam problem jak przy zmianie firmy w której pracujesz. Może łatwiej.. taki sam problem jaki jest przy zmianie gimnazjum. |