Kilka pytań dotyczących EN Jan Kiepura - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html) +--- Dział: KOLEJ DALEKOBIEŻNA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-5.html) +--- Wątek: Kilka pytań dotyczących EN Jan Kiepura (/thread-4330.html) Strony:
1
2
|
Kilka pytań dotyczących EN Jan Kiepura - ertyso5 - 19.06.2014 Witam z racji że jadę ww. pociągiem 7 sierpnia z Kutna do Wuppertalu mam kilka pytań a mianowicie : Czy w pociągu jest Wi-Fi ? Czy są gniazdka do elektryczne ? I czego się spodziewać ? Bilety kupione w ofercie SparNight ? Re: Kilka pytań dotyczących EN Jan Kiepura - Mariusz W. - 19.06.2014 ertyso5 napisał(a):Czy w pociągu jest Wi-Fi ?Nie. - Poznanski_mech - 19.06.2014 ertyso5 napisał(a):Czy w pociągu jest Wi-Fi ?Wszystko zależy od wagonu klasy pierwszej. Być może będzie WiFi na odcinku Warszawa Wschodnia - Berlin Hbf jednak sygnał może być słaby. Na odcinku Berlin Hbf - Amsterdam Centraal nie przewidziany jest żadne wagon w składzie z siecią WiFi. Cytat:Czy są gniazdka do elektryczne ?Gniazdka znajdują się w każdym przedziale wagonu numer 180 oraz 181. ertyso5 napisał(a):I czego się spodziewać ?Przede wszystkim przyjemnej podróży ertyso5 napisał(a):Bilety kupione w ofercie SparNight ?To już nie od Nas zależy a od Ciebie, jednak szczerze polecam! - ertyso5 - 19.06.2014 Dziękuję za szybką odpowiedz mam jeszcze jedno pytanie mam kupione bitety do wagonu sliperetka czy coś wygodne to ? Jak mam wagon 176 to z gniazdek nici ? - Poznanski_mech - 19.06.2014 ertyso5 napisał(a):mam kupione bitety do wagonu sliperetka czy coś Wagon typu Sleeperette oznaczenie 152Az czyli wagon z fotelami wypoczynkowymi. Są to rozkładane fotele do pozycji półleżącej. ertyso5 napisał(a):wygodne to ?Nawet bardzo. ertyso5 napisał(a):Jak mam wagon 176 to z gniazdek nici ?Niestety ale ten wagon nie jest wyposażony w gniazdka. - ertyso5 - 20.06.2014 Bardzo dziękuję za odpowiedź. - pitagoras23 - 20.06.2014 Polecam te dwa filmy poświęcone Kiepurze. - ertyso5 - 20.06.2014 Pierwszy widziałem a za drugi serdecznie dziękuję - oktixerek7x - 03.01.2015 Witam. Za kilka dni zamierzam wybrać się do Dusseldorfu i zamierzam skorzystać z bezpośredniego połączenia jakie oferuje EN Kiepura. W związku z tym mam kilka pytań dotyczących podróży. 1)Ile kosztuje przejazd na odcinku Konin - Dusseldorf, jeśli nie uda mi się skorzystać z promocyjnej puli biletów (niedługo planowany wyjazd)? w wagonie z m-cami do siedzenia (np. bezprzedziałówka) 2)Czy do wagonu z m-cami do siedzenia mogę zabrać małego psa, trzymanego na smyczy i w kagańcu w torbie(ale nie w specjalnym transporterze), na kolanach? Czy muszę za niego zapłacić? Jeśli tak, to ile? 3)Czy i jakie istnieją zniżki dla osoby uczącej się w liceum, mającej obecnie 17 lat? 4)Czy mogę kupić od razu bilet powrotny Dusseldorf - Konin na dworcu w Koninie? 5)Czy w pociągu przeprowadzana jest kontrola paszportowa? Czy osoba dorosła, która posiada dowód osobisty może na nim wjechać? Z góry dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam, Oktix7x - Mariusz W. - 03.01.2015 oktixerek7x napisał(a):4)Czy mogę kupić od razu bilet powrotny Dusseldorf - Konin na dworcu w Koninie?Tak. oktixerek7x napisał(a):5)Czy w pociągu przeprowadzana jest kontrola paszportowa? Czy osoba dorosła, która posiada dowód osobisty może na nim wjechać?W państwach Układu z Schengen kontrola graniczna jest dokonywana tylko wyrywkowo, nie ma stałej kontroli paszportowej w pociągach. Dokumentem uprawnionym do przekraczania granicy państw Układu z Schengen jest dowód osobisty państwa będącego stroną tego Układu. - pitagoras23 - 03.01.2015 ad.1 i ad.2 http://intercity.pl/pl/site/dla-pasazer ... epura.html ad.3 Kiepura to pociąg międzynarodowy. Tylko na polskim odcinku obowiązują ulgi ustawowe wynikające z faktu posiadania ich przez osobę uczącą się. ad.4. Jeżeli jest kasa międzynarodowa - to tak ad.5 Nie. Dobrze mieć dowód osobisty, ale na granicy nie ma żadnej kontroli. - Mariusz W. - 03.01.2015 pitagoras23 napisał(a):Dobrze mieć dowód osobisty, ale na granicy nie ma żadnej kontroli.Nie „dobrze mieć”, tylko „trzeba mieć”. - Barciur - 04.01.2015 Dokłądnie jak Mariusz mówi. W Regio ze Szczecina do Angermunde spotkałem się z kontrolą policji niemieckiej. W BWE chodzili i nasi funkcjonariusze SG jak i niemieccy policjanci po pociągu, ale do mojego przedziału nie zajrzeli. Oczywiście jakby zajrzeli i jakbym nie miał dokumentu, byłoby nieciekawie. - oktixerek7x - 04.01.2015 Dziękuje wszystkim za pomoc. Chciałem się jeszcze dowiedzieć, że bo wchodząc na stronę podaną przez użytkownika Pitagoras23, wpisując w rubryce po prawej stronie trasę mojej podróży (Wyszukaj połączenie i kup bilet) nie ma stacji Dusseldorf, natomiast szukając połączenia w Bilkomie czy na rozklad-pkp.pl wynika, że Kiepura zatrzymuje się na takiej stacji? - KlimaT - 04.01.2015 oktixerek7x, sprawdziłem na stronie DB (bahn.com) i Kiepura zatrzymuje się w Dusseldorfie. |