![]() |
X Parowozjada w Chabówce - ForumKolejowe.pl patronem medialnym imprezy - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: IMPREZY KOLEJOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-10.html) +--- Wątek: X Parowozjada w Chabówce - ForumKolejowe.pl patronem medialnym imprezy (/thread-4361.html) Strony:
1
2
|
X Parowozjada w Chabówce - ForumKolejowe.pl patronem medialn - mikrobart - 06.07.2014 W tym roku w dniach 23-24 sierpnia w Chabówce bawimy się na jubileuszowej, X Parowozjadzie. Organizator imprezy - PKP Cargo zaproponowało Forum objęcie imprezy patronatem medialnym. Oczywiście chętnie przyjmujemy wyzwanie - naszym zadaniem jest przecież promowanie wszystkich zachowań prokolejowych i rozwijającym świadomość wspaniałego dziedzictwa kolejowego jakiego jesteśmy posiadaczami. Termin: 23-24 sierpnia 2014 r. Miejsce: Chabówka Więcej informacji wkrótce! Spotkamy się w Chabówce? Może jakieś kółeczko z tej okazji? - Valcyte - 06.07.2014 Jestem za ![]() - Leonardo - 06.07.2014 Pewnie! - kebeka - 09.07.2014 Jeśli będę miał wolne to również jestem chętny ![]() - milosniczka - 09.07.2014 ja również mogę jechać ![]() - mikrobart - 29.07.2014 Cytat:Niespełna miesiąc dzieli miłośników kolei od rozpoczęcia X edycji „Parowozjady”, która w dniach 23-24 sierpnia odbędzie się w Skansenie Taboru Kolejowego w Chabówce. Oto komunikat prasowy PKP Cargo dotyczący tegorocznej Parowozjady. Znamy zatem parowozowych gości imprezy ![]() - mikrobart - 05.08.2014 Kto się wybiera? Ja pojadę prawie na pewno, wolałbym sam z Wrocławia nie jechać bo będzie mi się nudziło ![]() - Adams - 05.08.2014 mikrobart, a masz chociaż jakiś pomysł czym się z Wrocławia do Chabówki możesz dostać, żeby być o sensownej godzinie? Ja miałbym z tym spory problem :-P - mikrobart - 06.08.2014 Przed chwilą nad tym myślałem. Jakbym nie jechał - czy to Zefirem, czy Polskim Busem to czeka mnie 5-6 h oczekiwania w Krakowie na Monciaka. Sytuacja powoli robi się nieciekawa bo sześciogodzinny pobyt w środku nocy, nawet w takim pięknym mieście, nie do końca mi się uśmiecha. - Poznanski_mech - 06.08.2014 mikrobart napisał(a):. Jakbym nie jechał - czy to Zefirem, czy Polskim Busem to czeka mnie 5-6 h oczekiwania w Krakowie na Monciaka. Ewentualnie możesz wybrać Piasta/Śnieżke do Warszawy i tam przesiadka na Monciaka a podróż dłuższa tylko o godzinke. - mikrobart - 07.08.2014 To jest opcja dopuszczalna - problem tylko w tym, że chciałbym jechać na Podróżnika i wychodzi mi ponad 20 zł dopłaty (Wrocław Gł. - Sieradz, dopiero później zaczyna obowiązywać Podróżnik). - Poznanski_mech - 09.08.2014 Ale do Zefira też musisz dopłacić, bilet dopiero do Zdzieszowic będzie ważny. - mikrobart - 21.08.2014 Komunikat od organizatorów: Cytat:W tegorocznej „Parowozjadzie” weźmie między innymi udział świeżo wyremontowany w warsztatach w Chabówce parowóz górski OKz32-2 z 1934 roku! Będzie go można zobaczyć po raz pierwszy po siedmioletniej przerwie. - Adams - 21.08.2014 W imieniu @Kebeki, chciałbym poinformować, że posiada on dwa wolne miejsca w aucie na trasie Jaworzna do Chabówki na parowozjadę. Wyjazd z Jaworzna wczesnym rankiem, natomiast powrót ok. godz. 17.00. Jakby ktoś był chętny z Jaworzna lub okolic, to proszę o kontakt do mnie na PW, wówczas skontaktuję taką osobę z Kubą. Istnieje także możliwość zabrania kogoś po drodze ;-) - Kuba - 22.08.2014 Zastanawiam się czym jechać, na podróżniku do Warszawy i Monciak to 14 godzin w pociągu ale za to na miejscu o ósmej, interkibel Giewont jutro rano za to niezbyt wygodny i w Chabówce dopiero po 11, ciężka sprawa :-P |