Nastawniczy - zarobki - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Nastawniczy - zarobki (/thread-4560.html) Strony:
1
2
|
Nastawniczy - zarobki - black3r - 02.10.2014 Witam, Interesuje mnie to jakie zarobki na początek swojej pracy dostaje nastawniczy, i jakie są szansę rozwoju zawodowego? Bo być może już wkrótce dołącze do tego grona - rustsaltz - 02.10.2014 Kokosów to się raczej nie spodziewaj. Jako nastawniczy możesz awansować na dyżurnego ruchu, dyspozytora odcinkowego itp. A ponieważ każdy żołnierz nosi w plecaku buławę marszałkowską możesz zostać i prezesem PLK - black3r - 02.10.2014 No tak kokosów się nie spodziewam wiadomo Ten rok chcę iść gdzieś do pracy w następnym roku iść na studia zaoczne i pracować, czy jeżeli bym się tam dostał to nie będzie z tym problemów? Można liczyć na jakieś dofinansowania? Ale pensja osiągnie chociaż 1600 zł netto na początek ? Czy nie ma raczej szans ? - rustsaltz - 02.10.2014 O to już musisz pytać pracodawcę, bo ułatwianie studiów leży w gestii kadr - black3r - 11.10.2014 Ok dostałem się , wkrótce badanie psychologiczne na to stanowisko.. Interesuje mnie jak wygląda początkowa pensja takiego nastawniczego? Orientuje się ktoś mniej więcej ? - giergo - 11.10.2014 Nie rozumiem. Zostałeś zakwalifikowany i nadal nie wiesz ile pracodawca będzie Ci płacił? Nie zapytałeś o to? - black3r - 11.10.2014 Dokładnie :3 - Afrika Bambaataa - 11.10.2014 Dziwne jest również to, że pracodawca podczas rozmowy kwalifikacyjnej nie zapytał o wymagania finansowe... - giergo - 12.10.2014 Ech... i jak ma w tym kraju być dobrze. Dzięki takiej postawie, pracodawcy wychodzą z założenia "niech się cieszy że ma pracę". Gdyby w naszym kraju nie było ustanowionej płacy minimalnej, to również nie zapytałbyś o warunki płacowe, tylko dopytywał na forum?? - black3r - 04.11.2014 Dziękuje III kategoria wzroku, to by było na tyle. Wychodzi na to że na kolei w tej specyficznej firmie nie można używać soczewek kontaktowych. Trzeba być elitarną i superzdrową osobą żęby się dostać.. zyjemy w XXIw.. Z 3 kategorią wzroku nie mam nawet iść co zakańczać badań prawda ? - rustsaltz - 04.11.2014 Faktycznie, z III kategorią to za bardzo nie masz po co na kolej iść. Ale zakończyć chyba wypada, bo możesz w przyszłości zrobić korekcję i lekarz zgłupieje widząc niezakończone badania. - black3r - 04.11.2014 A do jakiej wady jest druga kategoria? Bo wpisała mi -0,5 i -1,5 więc to chyba aż taka tragiczna wada nie jest? A na inne stanowiska na kolej typu Monter też wymagają II kategorie wzroku ? - rustsaltz - 04.11.2014 Na kolei tragiczna. Nie lepiej zrobić korekcję? - black3r - 04.11.2014 Może i lepiej, ale chwilowo nie mam takiej kwoty żeby ją zrobić. Orientujesz się może do jakiej wady jest II kategoria ? - rustsaltz - 04.11.2014 Oj nie pamiętam. |