Wykaz kas i automatów biletowych - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: KOLEJOWE WYJAZDY I KÓŁECZKA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-14.html) +--- Wątek: Wykaz kas i automatów biletowych (/thread-5749.html) Strony:
1
2
|
Wykaz kas i automatów biletowych - ET40 - 28.11.2016 Zanim umieszczę surowy spis stacji i dworców, pozwolę sobie zapytać, czy podobnie, jak w przypadku tematów "Gastronomia...", "Przechowalnie..." oraz "Baza noclegowa..." przydatny będzie taki wykaz? Czasami przydaje się informacja o obecności lub braku kasy, zwłaszcza w razie przesiadki ze zmianą przewoźnika. RE: Wykaz kas i automatów biletowych - masovian - 28.11.2016 W tym momencie przypomina mi się cytat z "Seksmisji": "Nie krępuj się, Albercik. Usta-usta". RE: Wykaz kas i automatów biletowych - Dominik Piotrowicz - 28.11.2016 Spis automatów może się przydać. Będzie to duże wyzwanie z uwagi na to, że automatów przybywa bardzo szybko, ale uważam, że warto. RE: Wykaz kas i automatów biletowych - ET40 - 29.11.2016 Niestety, specjalista od kas nas już od dawna nawet nie odwiedza. Na początek spis "wykastruję", to znaczy ograniczę tylko do stacji z czynnymi węzłami przesiadkowymi plus jakaś liczba stacji przelotowych w większych miastach (Włocławek, Płock, Kalisz itd.). Co o tym myślicie? RE: Wykaz kas i automatów biletowych - masovian - 29.11.2016 Myślę, że powiatowe miasta ze stacjami kolejowymi byłyby lepsze. I tak tego nie jest dużo. RE: Wykaz kas i automatów biletowych - kazio - 30.11.2016 (28.11.2016, 02:03)ET40 napisał(a): Czasami przydaje się informacja o obecności lub braku kasy, zwłaszcza w razie przesiadki ze zmianą przewoźnika.Mógłbys to rozwinąć?? Jeśli masz się przesiadać w Wólce Górnej, to jaką Ci różnicę robi czy tam jest kasa? Jak nie ma, to kupisz u konduktora bez dopłaty. Czy ja tu czegoś nie rozumiem? RE: Wykaz kas i automatów biletowych - ET40 - 18.12.2016 A jeżeli przesiadasz się nie w Wólce Górnej, tylko w jakimś małym miasteczku? A jeżeli przesiadasz się z autobusu na pociąg? RE: Wykaz kas i automatów biletowych - kazio - 18.12.2016 Nie wiedziałem że Wólka Górna to metropolia A z punktu widzenia biletu kolejowego, to przesiadanie się z autobusu do pociągu niczym się nie różni od wsiadania do pociągu z dowolnym innym dojazdem/dojściem na stację. Więc co właściwie masz na myśli? RE: Wykaz kas i automatów biletowych - masovian - 19.12.2016 Nie wiem co on miał na myśli, ale generalnie brak kasy jest uciążliwy. Trzeba łazić po pociągu i szukać konduktora. I to w czasie kiedy pociąg przyspiesza... RE: Wykaz kas i automatów biletowych - rustsaltz - 19.12.2016 Cytat:Mógłbys to rozwinąć?? Jeśli masz się przesiadać w Wólce Górnej, to jaką Ci różnicę robi czy tam jest kasa? Jak nie ma, to kupisz u konduktora bez dopłaty.Czasem warto się upewnić, że kasy na pewno nie ma, żeby na darmo nie szukać. RE: Wykaz kas i automatów biletowych - masovian - 20.12.2016 Dobra. Przygotowałem listę miast powiatowych ze stacjami w nich. Mogłem się mylić, więc proszę o poprawki. Zwłaszcza w aglomeracjach mogło mi się pokiełbasić. Źródła: sitkol i Baza Kolejowa. To, co wiedziałem, to podałem. Oczywiście proszę o informacje. Ja będę to umieszczał, a jeśli moderatorstwo też będzie to nie widzę problemu Oto lista: Aleksandrów Kujawski - kasa PR (dane kwiecień 2013) Augustów - brak Augustów Port - brak Będzin - brak kasy Będzin Miasto - kasy Będzin Ksawera - brak kasy Biała Podlaska - kasa Białogard - kasa Białystok – kasa (nie wiem czy automaty) Białystok Bacieczki - brak Białystok Fabryczny - brak Białystok Stadion - brak Białystok Starosielce - brak Bielsk Podlaski - brak Bielsko-Biała Głowna - kasa i automat Bielsko-Biała Komorowice - brak Bielsko-Biała Leszczyny - brak Bielsko-Biała Lipnik - brak Bielsko-Biała Mikuszowice - brak Bielsko-Biała Północ - brak Bielsko-Biała Północ Fiat - brak Bielsko-Biała Wschód - brak Nowy Bieruń - brak Biłgoraj - brak Bochnia - kasa i automat Bolesławiec – kasa (nie wiem czy automaty) Braniewo - brak Brodnica - brak Brzeg - kasa i automat Brzesko Okocim - automat Bydgoszcz Główna – kasa i automaty Bydgoszcz Leśna - kasa Bydgoszcz Wschód - brak Bydgoszcz Bielawy - brak Bydgoszcz Zachód - brak Bydgoszcz Fordon - brak Bydgoszcz Błonie - brak Bydgoszcz Akademia - brak Bydgoszcz Łęgnowo - brak Bydgoszcz Brdyujście - brak Bydgoszcz Osowa Góra - brak Bytom - automat Bytom Karb - brak Bytom Północny - brak Chełm - kasa PR (dane kwiecień 2013) Chełm Miasto – kasa Chodzież - brak Chojnice - kasa (30 min. przed odjazdem pociągu) Chorzów Batory - kasa Chorzów Miasto - brak Chorzów Stary - brak Choszczno - kasa Chrzanów - brak Chrzanów Śródmieście - brak Ciechanów - kasa i automat(y) Ciechanów Przemysłowy - brak Cieszyn - brak Cieszyn Marklowice - brak Czechowice-Dziedzice - kasa Częstochowa Osobowa - kasa i automat Częstochowa Stradom - kasa Częstochowa Raków - automat Częstochowa Gnaszyn - brak Częstochowa Aniołów - brak Człuchów - brak Dąbrowa Górnicza - automat Dąbrowa Górnicza Gołonóg - brak Dąbrowa Górnicza Sikorka - brak Dąbrowa Górnicza Ząbkowice - automat Dąbrowa Górnicza Strzemieszyce - brak Dąbrowa Górnicza Południowa - brak Dąbrowa Górnicza Wschodnia - brak Dębica - kasa Dębica Wschodnia - brak Drawsko Pomorskie - brak Działdowo - kasa i automat(y) Dzierżoniów Śląski - brak Elbląg - kasa Ełk - kasa PR (dane 2013) Ełk Szyba Wschód - brak Ełk Szyba Zachód -brak Garwolin - kasa KM Gdańsk Główny – kasa i automaty Gdańsk Wrzeszcz – kasa i automaty Gdańsk Oliwa – kasa (nie wiem czy automaty) Gdańsk Orunia - brak Gdańsk Śródmieście - automat SKM Gdańsk Stocznia - brak Gdańsk Politechnika - kasa i automat SKM Gdańsk Zaspa - automat SKM Gdańsk Przymorze-Uniwersytet - kasa i automat SKM Gdańsk Żabianka AWFiS - kasa i automat SKM Gdańsk Strzyża - automat SKM Gdańsk Niedźwiednik - brak Gdańsk Brętowo - automat SKM Gdańsk Jasień - automat SKM Gdańsk Kiełpinek - automat SKM Gdańsk Matarnia - brak Gdańsk Port Lotniczy - automat SKM Gdańsk Rębiechowo - automat SKM Gdańsk Osowa - automat SKM Gdynia Główna – kasa i automaty Gdynia Chylonia – kasa i automat(y) Gdynia Orłowo – automat SKM Gdynia Wielki Kack - brak Gdynia Redłowo - kasa i automat SKM Gdynia Wzgórze Św. Maksymiliana - kasa i automat SKM Gdynia Stocznia - brak Gdynia Grabówek - brak Gdynia Leszczynki - kasa SKM Gdynia Cisowa - kasa SKM Giżycko - kasa Gliwice - kasa i automat Gliwice Łabędy - brak Gliwice Kuźnica - brak Głogów - kasa PR (dane kwiecień 2013) Głogów Huta - brak Gniezno – kasa i automat(y) Goleniów - kasa PR Port Lotniczy Szczecin Goleniów Gorlice - brak Gorlice Glinik - brak Gorlice Zagórzany - brak Gorzów Wielkopolski – kasa Gorzów Wielkopolski Wieprzyce - brak Gorzów Wielkopolski Zamoście - brak Gorzów Wielkopolski Karnin - brak Gorzów Wielkopolski Zieleniec - brak Gostynin – brak kasy i automatów Grajewo- brak Grodzisk Mazowiecki – kasa (nie wiem czy automaty) Grodzisk Mazowiecki Piaskowa - brak Grodzisk Mazowiecki Radońska - kasa Grodzisk Mazowiecki Jordanowice - brak Grodzisk Mazowiecki Okrężna - brak Grudziądz – kasa (nie wiem czy automaty) Grudziądz Mniszek – brak Grudziądz Przedmieście – brak Gryfice - kasa PR Gryfino - kasa PR Hajnówka - brak Hrubieszów - brak Hrubieszów Miasto - brak Iława Główna - kasa Iława Miasto - brak Inowrocław – kasa (nie wiem czy automaty) Jarocin - kasa Jarosław - kasa PR Jasło- brak Jasło Niegłowice - brak Jaworzno Szczakowa - brak Jaworzno Ciężkowice - brak Jelenia Góra - kasa Jelenia Góra Orle - brak Jelenia Góra Zachodnia - brak Jelenia Góra Cieplice - brak Jelenia Góra Sobieszów - brak Jędrzejów - kasa PR (dane 2009) Kalisz - kasa Kalisz Szczypiorno - brak Kalisz Winiary - brak Kamienna Góra - brak Kamień Pomorski - kasa PR Kartuzy – kasa (nie wiem czy automaty) Katowice – kasa i automat(y) Katowice Ligota - brak kasy Katowice Brynów - brak kasy Katowice Podlesie - brak kasy Katowice Zawodzie - brak kasy Katowice Załęże - brak kasy Katowice Piotrowice - brak kasy Katowice Szopienice Południowe - brak kasy Kędzierzyn-Koźle - kasa PR (dane 2014) Kędzierzyn Koźle Zachodnie - brak Kędzierzyn Koźle Azoty - brak Kędzierzyn Koźle Przystanek - brak Kępno - kasa PR Kętrzyn - brak Kielce – kasa (nie wiem czy automaty) Kielce Piaski - brak Kielce Czarnów - brak Kielce Herbskie - brak Kielce Biiałogon - brak Kluczbork - kasa PR (dane 2014) Kłodzko Główne - kasa Kłodzko Miasto - kasa Kłodzko Zagórze - brak Kłodzko Książek - brak Kolbuszowa - brak Koło - brak Kołobrzeg - kasa i automat Kołobrzeg Stadion - brak Konin – kasa i automat(y) Konin Zachód - brak Koszalin – kasa (nie wiem czy automaty) Kościan - kasa PR Kościerzyna - kasa Kraków Główny – kasa i automaty Kraków Płaszów - kasa i automaty (2) Kraków Zakliki - brak Kraków Bonarka - brak Kraków Sidzina - brak Kraków Mydlniki - automat Kraków Mydlniki Wapiennik Kraków Prokocim - automat Kraków Łobzów - kasa i automat Kraków Batowice - brak Kraków Olszanica - brak Kraków Bieżanów - brak Kraków Bieżanów Drożdżownia - brak Kraków Młynówka - automat Kraków Swoszowice - brak Kraków Łagiewniki - brak Kraków Business Park - kasa w budynku biurowca Kraków Sanktuarium - brak Kraków Lotnisko - automaty (3) Krasnystaw Miasto - brak Krasnystaw Fabryczny - brak Kraśnik -brak Krosno - brak Krosno Miasto - brak Krosno Polanka - brak Krosno Turaszówka - brak Krotoszyn - kasa PR Kutno – kasa i automat(y) Kutno Azory – brak kas i automatu Kwidzyn - brak Legionowo - automat KM Legionowo Piaski - brak Legionowo Przystanek - brak Legnica - kasa Legnica Piekary - brak Leszno – kasa i automat(y) Leszno Górne - brak Leszno Grzybowo - brak Leżajsk - brak Lębork - kasa Lębork Mosty Lębork Nowy Świat Lipno - brak Lubaczów - brak Lubań Śląski – brak Lubartów - brak Lubartów Lipowa - brak Lubartów Słowackiego - brak Lublin – kasa (nie wiem czy automaty) Lublin Ponikwoda - brak Lublin Północny - brak Lublin Zadębie - brak Lublin Zemborzyce - brak Lubliniec - kasa Lwówek Śląski – brak kas i automatu Łańcut - kasa Łask - brak Łęczyca - kasa PR (dane 2012) Łobez - kasa PR Łowicz Główny - kasa i automat(y) Łowicz Przedmieście - brak Łódź Fabryczna – kasa i automaty Łódź Kaliska – kasa i automaty Łódź Widzew - kasa Łódź Chojny - kasa Łódź Dąbrowa - brak Łódź Pabianicka - brak Łódź Żabieniec - brak Łódź Andrzejów - brak Łódź Niciarnia - brak Łódź Radogoszcz Zachód - brak Łódź Olechów Wschód - brak Łuków - kasa i automat(y) Malbork – kasa (nie wiem czy automaty) Malbork Kałdowo - brak Miechów - automat Międzyrzecz - brak Mikołów - brak Mikołów Jamna - brak Mińsk Mazowiecki - kasa i automat(y) Mińsk Mazowiecki Anielina - automat SKM Mława - kasa Mława Miasto - kasa Mogilno - kasa PR (30 min przed odjazdem; dane kwiecień 2013) Mońki - brak Mysłowice - brak kas i automatów Mysłowice Kosztowy - brak kas i automatów Mysłowice Brzezinka - brak kas i automatów Mysłowice Brzęczkowice - brak kas i automatów Myszków - kasa i automat Myszków Mrzygłód - brak Myszków Nowa Wieś - brak Myszków Światowit - brak Nakło nad Notecią - kasa PR (dane kwiecień 2013) Namysłów - kasa PR (dane 2014) Nidzica - kasa PR (dane 2013) Nisko - brak Nisko Osiedle - brak Nisko Podwolina - brak Nisko Racławice - brak Nowa Sól - kasa PR (dane kwiecień 2013) Nowe Drezdenko - kasa PR (dane kwiecień 2013) Nowy Dwór Mazowiecki - kasa i automat(y) Modlin (dzielnica Nowego Dworu Mazowieckiego) – kasa i automat(y) Nowy Sącz - kasa Nowy Sącz Jamnica - brak Nowy Sącz Biegonice - brak Nowy Targ - brak Nowy Tomyśl - brak Nysa - kasa PR (dane 2014) Oborniki Wielkopolskie - brak Oborniki Wielkopolskie Miasto - kasa PR Olesno Śląskie - kasa PR (dane 2014) Oleśnica - brak Oleśnica Rataje - brak Olkusz - brak kas i automatów Olsztyn Główny – kasa (nie wiem czy automaty) Olsztyn Zachodni - kasa PR (dane 2013) Oława - brak Opoczno – brak kasy i automatu Opoczno Południe – brak kasy i automatu Opole Główne – kasa i automat(y) Opole Zachodnie - brak Opole Groszowice - brak Opole Grotowice - brak Opole Wschodnie - brak Opole Gosławice - brak Ostrołęka - brak Ostrowiec Świętokrzyski - kasa PR (dane 2009) Ostróda - kasa PR (dane 2013) Ostrów Wielkopolski - kasa PR Ostrów Wielkopolski Gorzyce - brak Ostrzeszów - kasa PR Oświęcim – kasa Otwock - kasa i automat(y) Ożarów Mazowiecki - kasa i automat(y) Pabianice - kasa PR (dane 2012) Parczew - brak Parczew Kolejowa - brak Piaseczno - kasa i automat(y) Piła Główna - kasa i automat(y) Piła Kalina - brak Piła Podlasie - brak Piotrków Trybunalski – kasa (nie wiem czy automaty) Pisz - brak Pleszew - kasa PR Płock - automat KM Płock Radziwie - brak Płock Trzepowo - brak Płońsk - brak Poznań Główny – kasa i automaty Poznań Garbary - kasa, brak automatów Poznań Wschód - brak kasy i automatów Poznań Dębina - brak kasy i automatów Poznań Karolin - brak kasy i automatów Poznań Górczyn - brak kasy i automatów Poznań Junikowo - brak kasy i automatów Poznań Krzesiny - brak kasy i automatów Poznań Wola - brak kasy i automatów Poznań Antoninek - brak kasy i automatów Poznań Starołęka - brak kasy i automatów Poznań Strzeszyn - brak kasy i automatów Prudnik - brak Pruszcz Gdański - kasa Pruszków – kasa (nie wiem czy automaty) Pruszków WKD - kasa Przemyśl Główny – kasa (nie wiem czy automaty) Przemyśl Zasanie - brak Przeworsk - kasa Przysucha - brak Pszczyna - kasa i automat Pszczyna Czarków - brak Puck - brak Puławy - brak Puławy Miasto - kasa PR (dane kwiecień 2013) Puławy Azoty - brak Puławy Chemia - brak Racibórz - kasa i automat Racibórz Markowice - brak Radom – kasa i automat(y) Radom Potkanów - brak Radom Połduniowy - brak Radomsko - kasa PR (dane 2012) Rawicz - kasa PR Ropczyce - brak Ropczyce Witkowice - brak Ruda Śląska - automat Ruda Śląska Chebzie - automat Rybnik - kasa i automat Rybnik Towarowy - brak Rybnik Rymer - brak Rybnik Paruszowiec - brak Rybnik Piaski - brak Rybnik Niewiadom - brak Rybnik Niedobczyce - brak Rybnik Gotartowice - brak Ryki - brak Rzeszów Główny – kasa (nie wiem czy automaty) Rzeszów Załęże - brak Rzeszów Osiedle - brak Rzeszów Starowniwa - brak Rzeszów Zwięczyca - brak Sandomierz - brak Sanok - brak Sanok Miasto - brak Sanok Dąbrówka - brak Siedlce – kasa i automat(y) Siedlce Zachodnie - brak Siedlce Wschodnie - brak Siemianowice Śląskie - brak Siemiatycze - kasa Sieradz - kasa Sieradz Męka - brak Sieradz Warta - brak Sierpc - automat KM Skarżysko-Kamienna - kasa Skarżysko Zachodnie - brak Skierniewice – kasa i automat(y) Skierniewice Rawka - kasa Sławno - kasa Słubice - brak Słupca - brak Słupsk – kasa Sochaczew - kasa i automat(y) Sokółka - kasa PR (dane 2013) Sopot – kasa i automat(y) Sopot Kamienny Potok - brak Sopot Wyścigi - kasa Sosnowiec Główny – kasa , automaty są, na ogół popsute Sosnowiec Południowy - brak czegokolwiek Sosnowiec Jęzor - brak czegokolwiek Sosnowiec Maczki - brak czegokolwiek Sosnowiec Porąbka - brak czegokolwiek Sosnowiec Kazimierz - brak czegokolwiek Sosnowiec Dańdówka - brak czegokolwiek Stalowa Wola Rozwadów Stalowa Wola Centrum Stalowa Wola Południowa Starachowice - brak Starachowice Wschodnie - kasa PR (dane 2009) Starachowice Michałów - brak Stargard - kasa Starogard Gdański - brak Strzelce Krajeńskie Wschód - brak Strzelce Opolskie - kasa PR (dane 2014) Strzelin - brak Strzyżów nad Wisłokiem - brak Sucha Beskidzka - kasa PR (dane maj 2013) Suwałki - kasa PR (dane 2013) Szamotuły - brak Szczecin Główny – kasa i automaty Szczecin Dąbie - kasa Szczecin Port Centralny - brak Szczecin Zdroje - brak Szczecin Zdunowo - brak Szczecin Gumieńce - brak Szczecin Załom - brak Szczecin Podjuchy - brak Szczecinek - kasa PR Szczecinek Chyże - brak Szczytno - brak Sztum - brak Szydłowiec - brak Środa Śląska - brak Środa Wielkopolska - kasa PR Świdnica Miasto - brak Świdnik Miasto - kasa PR (dane kwiecień 2013) Świdnik Wschodni - brak Świdnik Port Lotniczy Świdwin - kasa PR Świebodzin - kasa Świętochłowice - brak Świnoujście - kasa PR Świnoujście Port - brak Świnoujście Centrum Świnoujście Przytor - brak Świnoujście Warszów - brak Świnoujście Odra - brak Tarnobrzeg - brak Tarnowskie Góry - kasa Tarnów – kasa (nie wiem czy automaty) Tarnów Mościce - brak Tczew - kasa Tomaszów Mazowiecki - brak Toruń Główny – kasa i automat(y) Toruń Miasto - kasa PR (dane kwiecień 2013) Toruń Wschodni – kasa i automat(y) Toruń Czerniewice - brak Toruń Kluczyki - brak Trzcianka - brak Trzebnica - brak Tuchola - automat Arriva Tychy - kasa i automat Tychy Żwaków - brak Tychy Lodowisko - automat Tychy Zachodnie - brak Tychy Al. Bielska - brak Tychy Grota Roweckiego - brak Wadowice - brak Wałbrzych Główny - brak Wałbrzych Miasto - kasa Wałbrzych Szczawienko - brak Wałbrzych Fabryczny - brak Wałcz - brak Wałcz Raduń - brak Warszawa Śródmieście – kasa i automaty Warszawa Centralna – kasa i automaty Warszawa Wschodnia – kasa i automaty Warszawa Zachodnia – kasa i automaty Warszawa Gdańska – kasa i automat Warszawa Wileńska – kasa i automat(y) Warszawa Śródmieście WKD – kasa i automaty Warszawa Ochota WKD - kasa Warszawa Reduta Ordona - brak Warszawa Aleje Jerozolimskie – brak Warszawa Raków - brak Warszawa Salomea - brak Warszawa Lotnisko Chopina – automaty Warszawa Okęcie - brak Warszawa Dawidy - brak Warszawa Jeziorki - brak Warszawa Służewiec - brak Warszawa Żwirki i Wigury – brak Warszawa Rakowiec - brak Warszawa Rembertów - automat KM Warszawa Olszynka Grochowska - brak Warszawa Gocławek - brak Warszawa Wawer - brak Warszawa Anin - brak Warszawa Międzylesie - brak Warszawa Radość - brak Warszawa Miedzeszyn - brak Warszawa Falenica - brak Warszawa Zacisze-Wilno - automat KM Warszawa Mokry Ług - brak Warszawa Powiśle - automat KM Warszawa Stadion - automat KM Warszawa Ochota - automat KM Warszawa Koło - brak Warszawa Kasprzaka - brak Warszawa ZOO - brak Warszawa Praga - brak Warszawa Toruńska - brak Warszawa Żerań - brak Warszawa Płudy - brak Warszawa Choszczówka - brak Warszawa Włochy - kasa i automat KM Warszawa Ursus Północny - brak Warszawa Gołąbki - brak Warszawa Ursus - automat KM Warszawa Ursus Niedźwiadek - brak Warszawa Wesoła - automat KM Warszawa Wola Grzybowska - brak Wąbrzeźno - kasa PR (dane kwiecień 2013) Wągrowiec - brak Wejherowo - kasa Wejherowo Nanice - kasa Wejherowo Śmiechowo - kasa Wieliczka Park - automat Wieliczka Bogucice - brak Wieliczka Rynek Kopalnia - automat Wieluń - brak Wieluń Dąbrowa - brak Wieruszów - brak Wieruszów Miasto - brak Włocławek - kasa Włocławek Brzezie - brak Włocławek Zazamcze - brak Włoszczowa - kasa PR (dane 2009) Włoszczowa Północ - kasa Wodzisław Śląski - brak Wodzisław Śląski Radlin - brak Wolsztyn - brak Wołomin - kasa i automat(y) Wołomin Słoneczna - automat KM Wołów - brak Wrocław Główny – kasa i automaty Wrocław Nadodrze - brak Wrocław Mikołajów - kasa i automat(y) Wrocław Pracze - brak Wrocław Stadion - brak Wrocław Brochów - brak Wrocław Leśnica - brak Wrocław Kuźniki - brak Wrocław Popowice - brak Wrocław Żerniki - brak Wrocław Muchobór - brak Wrocław Psie Pole - brak Wrocław Osobowice - brak Wrocław Różanka - brak Wrocław Świniary - brak Wrocław Nowy Dwór - brak Wrocław Sołtysowice - brak Wrocław Zachodni - brak Wrocław Zakrzów - brak Wrocław Kowale - brak Wrocław Pawłowice - brak Wrocław Swojczyce - brak Wrocław Grabiszyn - brak Września - brak Wyszków - kasa Zabrze - kasa i automat Zakopane – kasa, brak automatów Zamość - brak Zamość Wschód - brak Zamość Starówka - brak Zawiercie - kasa i automat Zawiercie Borowe Pole - brak Ząbkowice Śląskie - brak Zduńska Wola - kasa Zgierz - kasa PR (dane 2012) Zgierz Jaracza - brak Zgierz Kontrewers - brak Zgierz Północny - brak Zgorzelec - brak kas i automatów Zgorzelec Miasto - kasa Zielona Góra – kasa Złotów - kasa PR Żagań - brak Żary - brak Żary Kunice - brak Żnin - brak Żory - brak Żyrardów – kasa i automat(y) Żywiec - kasa i automat RE: Wykaz kas i automatów biletowych - szy_mat - 20.12.2016 Tak wstępnie, z pamięci: Białogard - kasa Częstochowa Osobowa - kasa Częstochowa Stradom - kasa Gdańsk Śródmieście - automat SKM (bilety SKM kupimy również w każdym automacie gdańskiego ZTMu) Giżycko - kasa Jarocin - kasa Kartuzy – kasa (nie wiem czy automaty) Kołobrzeg - kasa Kołobrzeg Stadion Kołobrzeg Kostrzewno - to stara nazwa powyższego przystanku Kraków Główny – kasa i automaty Kraków Business Park - kasa w budynku biurowca Poznań Główny – kasa i automaty Poznań Garbary - kasa, brak automatów Poznań Wschód - brak kasy ani automatów Poznań Dębina - brak kasy ani automatów Poznań Karolin - brak kasy ani automatów Poznań Górczyn - brak kasy ani automatów Poznań Junikowo - brak kasy ani automatów Poznań Krzesiny - brak kasy ani automatów Poznań Wola - brak kasy ani automatów Poznań Antoninek - brak kasy ani automatów Poznań Starołęka - brak kasy ani automatów Poznań Strzeszyn - brak kasy ani automatów Szczecin Główny – kasa (nie wiem czy automaty) Szczecin Dąbie - kasa Świnoujście Świnoujście Port - de facto peron powyższego Tczew - kasa Toruń Główny – kasa (nie wiem czy automaty) Warszawa Śródmieście – kasa i automaty Warszawa Centralna – kasa i automaty Warszawa Wschodnia – kasa i automaty Warszawa Zachodnia – kasa i automaty Warszawa Wileńska – kasa (nie wiem czy automaty) Warszawa Śródmieście WKD - kasa i automaty Wejherowo - kasa Wrocław FAT - dawna nazwa Wrocławia Grabiszyna Zakopane – kasa, brak automatów Zawiercie - kasa RE: Wykaz kas i automatów biletowych - masovian - 20.12.2016 Świnoujście Port jest kilkaset metrów dalej od Świnouujścia. Poza tym wrpowadziłem poprawiki i czekam na dalsze infromacje. RE: Wykaz kas i automatów biletowych - Dominik Piotrowicz - 20.12.2016 Trzebinia - automat Krzeszowice - kasa i automat Zabierzów - automat Bochnia - kasa i automat Brzesko-Okocim - automat Biadoliny - kasa Kraków Płaszów - kasa i automaty (2) Kraków Zakliki - x Kraków Bonarka - x Słomniki - automat Słomniki Miasto - x Kraków Sidzina - x Kraków Mydlniki - automat Kraków Mydlniki Wapiennik Kraków Prokocim - automat Kraków Łobzów - kasa i automat Kraków Batowice - x Kraków Olszanica - x Kraków Zabłocie - [przystanek nieczynny - w trakcie budowy] Kraków Bieżanów - x Kraków Bieżanów Drożdżownia - x Kraków Młynówka - automat Kraków Krzemionki - [przystanek nieczynny - w trakcie budowy] Kraków Swoszowice - x Kraków Łagiewniki - x Kraków Sanktuarium - x Kraków Lotnisko - automaty (3) Wieliczka Bogucice - x Wieliczka Park - automat Wieliczka Rynek-Kopalnia - automat Podłęże - kasa Miechów - automat Nowy Sącz - kasa Oświęcim - kasa Strekowiec - kasa RE: Wykaz kas i automatów biletowych - rustsaltz - 20.12.2016 W Trzebini kasy brak (chyba że w ciągu ostatniego miesiąca coś się zmieniło). Brakuje Dąbrowy Górn. Wschodniej. Będzin - brak kasy Będzin Miasto kasy (i bodaj automaty KŚ) Będzin Ksawera - brak kasy Katowice Ligota - brak kasy Katowice Brynów - brak kasy Katowice Podlesie - brak kasy Katowice Zawodzie - brak kasy Katowice Załęże - brak kasy Katowice Piotrowice- brak kasy Katowice Szopienice Południowe - brak kasy Mysłowice - brak kas i automatów Mysłowice Kosztowy - brak kas i automatów Mysłowice Brzezinka - brak kas i automatów Mysłowice Brzęczkowice - brak kas i automatów Myszków kasa Myszków Mrzygłód - brak Myszków Nowa Wieś -brak Myszków Światowit - brak Olkusz - brak kas i automatów Sosnowiec Główny – kasa (nie wiem czy automaty) - są, na ogół popsute Sosnowiec Południowy - brak czegokolwiek Sosnowiec Jęzor - brak czegokolwiek Sosnowiec Maczki - brak czegokolwiek Sosnowiec Porąbka - brak czegokolwiek Sosnowiec Kazimierz - brak czegokolwiek Sosnowiec Dańdówka - brak czegokolwiek |