Podsumowanie roku 2017 - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: KOLEJOWE WYJAZDY I KÓŁECZKA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-14.html) +--- Wątek: Podsumowanie roku 2017 (/thread-6246.html) |
Podsumowanie roku 2017 - Kolejoman - 02.01.2018 Witam Tradycyjnie jak co roku publikuję swoje statystyki. W roku 2017 przejechałem koleją 41 830 km (o 7 364 km mniej niż w roku 2016), w tym: - 27 756 km pociągami osobowymi/REGIO - 444 km pociągami IR/RE - 6 667 km pociągami pospiesznymi/TLK - 10 148 km pociągami IC - 1 098 km pociągami EC - 260 km pociągami SC - 457 km pociagami specjalnymi Sporą część kilometrów nabiły dojazdy do pracy oraz wyjazdy w celach niemiłośniczych. -------- Jeździłem po sieciach: PKP, CD, ZSSK, DB i OBB -------- Trasy zaliczone w roku 2017: POLSKA: - Bielawa Dolna - Węgliniec - Łódź Widzew - Łódź Fabryczna po nowemu - Idzikowice - Radzice Rd1 - Mikołajów - Żakowice Południowe - Opole Główne Towarowe - Opole Groszowice - podg. Kłodnica – podg. Żabieniec – Kędzierzyn Koźle KKD - Racibórz - Pietrowice Wielkie - Baborów - Pietrowice Wielkie - Kietrz - Prudnik - Krapkowice - Sucha Beskidzka Północ - Sucha Beskidzka Południe CZECHY: - Liberec - Frydlant v Cechach - Cernousy - Raspenava - Bily Potok pod Smrkem - Frydlant v Cechach - Jindrichovice pod Smrkem - Liberec - Turnov - Zelezny Brod - Smrzovka - Josefov Dul - Chlumec nad Cidlinou - Krinec - Krinec - Veleliby - Nymburk hl.n. - Nymburk hl.n. - Poricany - Pecky - Kourim SŁOWACJA: - Kuty - Zohor - Bratislava Vinohrady - Palarikovo - Surany - Levice - Kozarovce - Zvolen - Banska Bystrica - Kuty - Trnava - Trnava - Galanta NIEMCY: - Ahlbeck Grenze - Seebad Herringsdorf - Seebad Herringsdorf - Wolgast - Zussow - Zussow - Stralsund - Velgast - Velgast - Barth - Stralsund - Altefahr - Zinnowitz - Peenemunde - Kustrin/Kietz - Berlin Lichtenberg - Berlin Lichtenberg - Berlin Ostkreuz - Berlin Ostkreuz - Cottbus - Horka AUSTRIA: - Wien Meidling - Wien Hbf - Wien Simmering (po nowemu) - Parndorf Ort - Wien Grillgasse - Wien Hbf ODCINKI GRANICZNE: - Węgliniec - Horka - Kostrzyn - Kustrin/Kietz - Świnoujście Centrum - Ahlbeck Grenze ----------------------- Imprezy w których uczestniczyłem: - 50 lat służby wagonu 13N 308 - Opolskie Zakamarki - Targi TRAKO 2017 ---------------------- Zaliczenia tramwajowe: - Bratysława (odcinek przez starówkę) - Berlin (wszystkie odcinki, które są na mapie) - Wiedeń (prawie cała sieć z wyjątkiem pojedynczych odcinków) - Warszawa: Tarchomin Kościelny - Nowodwory - Łódź: Kopcińskiego/Narutowicz - Dworzec Łódź Fabryczna - Kilińskiego/Narutowicza, Dworzec Łódź Fabryczna - Pl. Dąbrowskiego - Brno: Tabor - Vozovna Komin, Ustredni hrbitov - Ustredni hrbitov smycka, powtórka odcinków, które zaliczałem w ścianie deszczu Po szczegóły odsyłam tu: www.kolejomania.rail.pl/pkp2017.pdf oraz do działu Statystyki na www.kolejomania.rail.pl Zachęcam innych do dzielenia się swoimi statystykami. ;-) RE: Podsumowanie roku 2017 - SAP102 - 02.01.2018 Kolejmona, statystyka imponująca :-) Pochwal się, co masz za pracę, że tyle koleją jeździsz RE: Podsumowanie roku 2017 - Bilet Ś-krzyski - 22.01.2018 Policzyłem wszystko w tabelach, co do metra - razem 30830 kilometrów. Japonia: 18833 Polska: 11850 Niemcy: 147 Zaliczone linie - większość udało się przejechać w ubiegłych latach, dlatego ilość nie robi wrażenia. Świnoujście Centrum - Ahlbeck jest zaliczony do Niemiec, natomiast Grambow - Szczecin Gumieńce do Polski. Polska: Kraków Przedmieście -> Płaszów Leszno <-> Głogów Rożki <-> Wolanów [Pasewalk] Grambow -> Szczecin Gumieńce Niemcy: Świnoujście Centrum -> Zussow Zussow -> Pasewalk Pasewalk -> Grambow [Szczecin Gumieńce] Większość dorobku z 2017 przypada na Japonię - kilometrów, zaliczania, dni w podróży i...wydanych pieniędzy. Podobnie zresztą było w roku 2016. Najlepiej byłoby zamiast listy wstawić mapę - przejechanych linii oraz samych zaliczeń. Jednak nie mam dobrej mapy na podkład. Może przez kilka lat uda mi się zrobić jakąś w formie pliku bmp, png, svg itp. RE: Podsumowanie roku 2017 - vulcan - 15.03.2018 W 2017 przejechałem ok. 38 200 km koleją. Zaliczeń nie ma sensu wypisywać, ale te jazdy był na sieci kolejowej PKP PLK, CD, ZSR, MAV, SRB, MKZ i TranOSE RE: Podsumowanie roku 2017 - stmichal - 02.05.2018 Witam! Czas na coroczne podsumowanie W roku 2017 przejechałem koleją 49484 km (o 865 km mniej niż w roku 2016). Podział według przewoźników: Przewozy Regionalne 7114km: PKP Intercity 15626km -TLK/IC: 15619km -Ex/EIC/EC/EIP: 7km Koleje Mazowieckie: 100km Koleje Dolnośląskie: 37km Koleje Małopolskie: 24km SKM Warszawa: 13km Koleje Śląskie: 915km Imprezy kolejowe: 401km PKP Cargo: 17409km -------- Jeździłem po następujących sieciach: PKP, ZSSK, FS, CFR, BDZ, ZS, MAV, NSB, SZ, SJ, CD -------- Statystycznie to rozkłada się tak: PKP: 41639km Słowacja: 1753km Włochy: 1502km Rumunia: 1053km Bułgaria: 822km Serbia: 779km Węgry: 688km Norwegia: 572km Słowenia: 451km Szwecja: 187km Czechy: 38km Graficznie to przedstawia się tak: -------- Imprezy na których byłem: - Motorakiem po Bieszczadach - Opolskie Zakarmarki -------- Podział kilometrów na miesiące: styczeń: 1662km, luty: 7841km, marzec: 5685km, kwiecień: 4391km, maj: 4793km, czerwiec: 3094km, lipiec: 2199km, sierpień: 1896km, wrzesień: 5378km, październik: 4631km, listopad: 2757km, grudzień: 5157km Co graficznie przedstawia się tak (na czerwono średnia za ten rok, zielonym kolorem zaznaczono średnią liczoną od 2010 roku): -------- Podział na klasy: 2 klasa: 27500km 1 klasa: 0km WL: 968km (2 przejazdy) praca: 21016km -------- Zaliczone nowe odcinki w Polsce: Gajewki - Dionizów Droniowiczki - Jawornica Opole Groszowice - Opole Wschodnie Kędzierzyn Koźle - Kłodnica Racibórz - Baborów Pietrowice Wielkie - Kiekrz Krapkowice - Prudnik Wolanów - Rożki Zagórz - Zagórz R101 Nowy Zagórz - Krościenko Sucha Besk. Półn. - Sucha Besk. Połd. Parczew Kolejowa - Łuków Wrocław Sołtysowice - Wrocław Wojnów Białystok - Waliły Bydgoszcz Wschód Tow. - Nowa Wieś Wielka -------- Teraz „ciekawostki”: - Łączna cena wszystkich biletów na których jechałem w 2017 roku: 1564,15zł - Średnia cena za 1 przejechany kilometr: 3,16gr/km (bez przejazdów związanych z pracą: 5,33gr/km) - Łącznie w pociągach spędziłem: 863 godzin i 54 minut, czyli prawie 36 dób - Średnia prędkość pociągu którym jechałem wynosi: 57,28km/h - najdłuższy wyjazd bez powrotu do stacji „macierzystej”: 3465km w ciągu 7 dni - najdłuższa przerwa w jeżdżeniu pociągami: 20 dni - średnio przejechałem: 135,5 km/dzień Pozdrawiam |