Podsumowanie roku 2018 - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: KOLEJOWE WYJAZDY I KÓŁECZKA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-14.html) +--- Wątek: Podsumowanie roku 2018 (/thread-6823.html) |
Podsumowanie roku 2018 - Kolejoman - 06.01.2019 Witam Tradycyjnie jak co roku publikuję swoje statystyki. W roku 2018 przejechałem koleją 32 183 (o 9 647 km mniej niż w roku 2017), w tym: - 23 105 km pociągami osobowymi/REGIO - 1 836 km pociągami pospiesznymi/TLK - 7 021 km pociągami IC - 141 km pociągami EC - 80 km pociagami specjalnymi Sporą część kilometrów nabiły dojazdy do pracy oraz wyjazdy w celach niemiłośniczych. Widać wyraźną tendencję spadkową jeśli chodzi o ilość kilometrów i zdecydowane zmniejszenie ilośći wyjazdów zaliczeniowych na rzecz wyjazdów turystyczno-krajoznawczych. Po 11 latach zmieniło się też miejsce moich codziennych dojazdów z Opola na Gliwice. -------- Jeździłem po sieciach: PKP, CD, ZSSK, DB i OBB -------- Trasy zaliczone w roku 2018: POLSKA: - Sosnowiec Jęzor - Dorota - Sosnowie Porąbka - Dorota - Łuków - Lubartów - Wrocław Gł. - Sobótka Zach. - Warszawa Zachodnia peron 8 - Warszawa Gdańska (po nowemu) NIEMCY: - Gorlitz - Horka - Weisswasser - Bad Muskau - Weisswasser - Kromlau ----------------------- Imprezy w których uczestniczyłem: - Targi Silesia Komunikacja 2018 - OBIEŻYŚWIAT do Sobótki Zachodniej - Sobota z Mają - Dzień otwarty zajezdni Bytom-Stroszek ---------------------- Zaliczenia tramwajowe: - Wiedeń (wybrane odcinki w mieście) Po szczegóły odsyłam tu: www.kolejomania.rail.pl/pkp2018.pdf oraz do działu Statystyki na www.kolejomania.rail.pl Zachęcam innych do dzielenia się swoimi statystykami. ;-) RE: Podsumowanie roku 2018 - Tomasz K. - 07.01.2019 Ja skupię się głównie na zaliczonych liniach, Polska: - Toruń Wschodni-Grudziądz - Grudziądz-Laskowice Pomorskie - Chojnice-Nakło nad Notecią-Kcynia-Gniezno - Działdowo-Lidzbark Miasto - Białystok-Suwałki-Trakiszki -Granica Państwa-Mockava - Białystok-Czeremcha - Włoszczowice-Busko Zdrój - Wrocław Gł-Sobótka Zachodnia - PODG.Franklinów-PODG Stary Staw - Chorzew Siemkowice-Kłobuck - Czerwieńsk-Gubin-Granica Państwa-Guben Cała sieć kolejowa Irlandii Północnej. Irlandia: - Dublin Connoly-Dundalk-Granica - Howth Junction & Donaghmede-Howth ' - Clonsilla-M3 Parkway - Dublin Connoly-Lansdown Road - Dublin Heuston-Limerick Junction - Limerick Junction-Waterford - Waterford-Kildare - Dub;in Connoly-Sligo Czechy/: - wyjazd z Prerova w kierunku Olomouca. - Olomouc hln.-Šternberk -Šumperk - Šumperk-Hanušovice - Hanušovice-Staré Město pod Sněžníkem - Mikuovice-Zlate Hory - Bruntál-Mala Morávka - Valšov-Olomouc hl.n. - Dětmarovice-Petrvice u Karvine-Granica - Lipová Lázně-avornik ve Slezku - Valašské Meziříčí-Rožnov pod Radhoštěm Litwa: Granica-Mockava-Kaunas (Kowno) Niemcy: -Granica-Guben RE: Podsumowanie roku 2018 - erap2 - 08.01.2019 To i ja się dołączę, troszeczkę zmniejszyłem zestawienie w tym roku - liczyłem same jazdy pociągowe na odcinkach handlowych w celach służbowych (praca, dojazdy do pracy, w celach rekrutacji itp.). Śmiało można doliczyć jeszcze z 1/4 tego na prywatne przejazdy. W 2019 roku obiecuję poprawę, będzie bardziej szczegółowo Suma: 81051 km Dla zainteresowanych bardziej zaawansowane statystyki: Tutaj większe! RE: Podsumowanie roku 2018 - Bilet Ś-krzyski - 16.01.2019 Policzone kilometry - wychodzi, że przejechałem trochę więcej niż @Kolejoman, ale przecież nie o wyścigi tutaj chodzi. Razem 35109 km - na terenie trzech państw, a w praktyce dwóch: 83.5% Japonia - 29322 km 16.5% Polska - 5787 km Niecałe 4 km w Czechach, ale graniczne odcinki zaliczam do Polski. Zaliczone odcinki w Polsce: Boguszów Gorce <-> Mezimesti Nysa <-> Kamieniec Ząbkowicki Raciborowice <-> Podłęże Gajewniki -> Dionizów Chorzew Siemkowice -> Kłobuck RE: Podsumowanie roku 2018 - SAP102 - 16.01.2019 No to ja przy Was blednę przy moich skromnych 10800 km RE: Podsumowanie roku 2018 - vulcan - 19.01.2019 W 2018 przejechałem 30160 km Sprowadzało się to głównie do odcinka Bydgoszcz - Warszawa - jakieś 25 tys. km Nowe zaliczone linie w 2018 roku: - Vilnius - Vilinius Oro Uastas - Rabat - Casablanca - Marakesz - Budapest Batthyány tér - Szentendre |