WARS - doświadczenia, czy faktycznie potrzebny? - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html) +--- Dział: KOLEJ DALEKOBIEŻNA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-5.html) +--- Wątek: WARS - doświadczenia, czy faktycznie potrzebny? (/thread-8361.html) |
WARS - doświadczenia, czy faktycznie potrzebny? - SAP102 - 29.09.2023 Jak w temacie, jakie macie doświadczenia z wagonami restauracyjnymi w pociągach PKP Intercity, oraz czy Waszym zdaniem cena jest adekwatna do jakosci oferowanych przezeń usług? RE: WARS - doświadczenia, czy faktycznie potrzebny? - erap2 - 29.09.2023 Mam bardzo duże doświadczenie - 1,5 roku pracy ? WARS jest taką gorszą Żabką - zabierają większość dochodu franczyzobiorcy, pomoc z ich strony niewielka - raczej rzucają kłody pod nogi. No i ich ulubiona wymówka, gdy ktoś im zwraca uwagę, że pracownicy na wagonie pracują po 20 godzin z rzędu - "My nikogo do pracy w wagonach nie zatrudniamy - proszę zwrócić się do franczyzobiorcy który łamie kodeks pracy" RE: WARS - doświadczenia, czy faktycznie potrzebny? - SAP102 - 07.01.2024 A jak wygląda to bardziej od strony dla pasażerów? Mnie zawsze zastanawiała jedna rzecz: praktycznie każdy, kogo znam, narzeka na ceny w Warsie, a co idę do Warsu to kolejka RE: WARS - doświadczenia, czy faktycznie potrzebny? - erap2 - 07.01.2024 Dla pasażera? Herbata jest (przynajmniej była jeszcze niedawno) tańsza niż w McDonald's. Kawę z ekspresu mają dobrą, gorzej z rozpuszczalną. Jedzenia nie jadłem zbyt wiele bo jako pracownik jakoś nie miałem ochoty jeść tego, co sprzedaję (nie dlatego, że nie dobre, wręcz przeciwnie). Z opinii klientów - pierogi smaczne, schabowe dobre, kanapki były popularne bo tanie i sycące - najczęściej przygotowywane na bieżąco. Jak pewnego dnia z menu zniknął panierowany camembert z żurawiną to bardzo dużo ludzi było niezadowolonych, bo mimo wysokiej ceny był bardzo popularny. RE: WARS - doświadczenia, czy faktycznie potrzebny? - SAP102 - 07.01.2024 Jeśli chodzi o menu z Warsu to tak, schabowy bardzo mi smakuje To jest fakt jeszcze nie jest jakiś mega drogi biorąc pod uwagę ilość dodatków RE: WARS - doświadczenia, czy faktycznie potrzebny? - SAP102 - 13.07.2024 Pozwolę sobie znowu zrobić odkop... Moim zdaniem wagony gastronomiczne są potrzebne w pociągach długodystansowych. Osobiście wolę te wagony WARS wagonowe niż te, które są w EZT. Te w EZT wydają mi się małe RE: WARS - doświadczenia, czy faktycznie potrzebny? - norbis97 - 13.07.2024 Mam bardzo dobre doświadczenia z korzystania oferty Warsu, co prawda sporadycznie, ale nie mam żadnych powodów do narzekań. Ale tak na marginesie pysznej jajecznicy na śniadanie nie ma ma nigdzie indziej, w pociągu zawsze lepiej smakuje RE: WARS - doświadczenia, czy faktycznie potrzebny? - masovian - 14.07.2024 (13.07.2024, 08:25)SAP102 napisał(a): Pozwolę sobie znowu zrobić odkop... W EZT trzeba brać z donosem do miejsca siedzenia. Ale wagonowe są rzeczywiście lepsze. RE: WARS - doświadczenia, czy faktycznie potrzebny? - SAP102 - 14.07.2024 Oj z tym donosem do miejsca to już miałem różne przypadki (bardzo liczę, na wypowiedź kolegi Erapa, który może wypowie się od kuchni jak to wygląda): O ile, jeszcze gdy w EZT zamawiałem bezpośrednio w WARS i prosiłem o doniesienie na miejsce nie było nigdy problemów... Tak, gdy zamawiałem przez aplikację z prośbą to zdarzało mi się, że odrzucało, albo proszony byłem o osobisty odbiór |