Liczba postów: 194
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Witam
Od siebie mogę dodać, że Transport Tyccon, posiada wbudowany nowy system grania na internecie. Jest to o wiele ciekawsze niż granie z botami. Moja przygoda się zaczęła w 2000 roku (wtedy to jeszcze, dosowa wersja była). Dopiero niedawno wpadłem na OpenTTD i jestem po wielkim wrażeniem.
Jest parę polskich serwerów w tym dodatek PKP, który w dosyć słaby sposób odwzorował nasz tabor, ale to nie o to chodzi w tym symulatorze, za to pojemności taborowe są realne i to się liczy.
Na sieci możecie mnie tam znaleźć jako JONIN.
After student session. Na kolejowe sprawy już czas
Liczba postów: 6 035
Liczba wątków: 247
Reputacja:
4
Dodam jeszcze że od nowej wersji istnieje możliwość budowania torowisk tramwajowych. Jeszcze tej opcji nie testowałem ale może być bardzo fajna zobaczymy.
Liczba postów: 58
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Ile ja się w TTD nagrałem. Jakby był ktoś chętny na granie w sieci to można się zgadać i pograć
Ale ostrzegam, gra wciąga i można zarywać noce
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.m0ke.kolej.org.pl">www.m0ke.kolej.org.pl</a><!-- w -->
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.wgk.cal.pl">www.wgk.cal.pl</a><!-- w -->
Liczba postów: 8 026
Liczba wątków: 365
Reputacja:
2
A powiedzcie mi, jak ta gra wygląda pod względem graficznym?
Liczba postów: 194
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Tutaj nie chodzi o grafikę, bo jak na końcowe lata 90' to już jest naprawdę nieźle. Najlepsze w TTD to ten biznesowy klimat no i oczywiście grywalność.
After student session. Na kolejowe sprawy już czas
Liczba postów: 1 830
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
No kultowa gra, setki godzin spędzonych przed monitorem, cóż więcej :]
Liczba postów: 4 536
Liczba wątków: 165
Reputacja:
4
I po tych setkach godzin się w ogóle nie nudzi, zwłaszcza, jak się ma masę newGRF-ów i hard-packa :-)
Jedyny minus hard-packa jest taki, że nie działają w nim mapy ściągane z internetu, oprócz mapy Serbii autorstwa Prebral & Wil. E. Coyote.
Jaro
Szybko mi się znudziła, inwestując w lotnictwo zostawia się wszystkich daleko w tyle.
Było ustawione na wyższy współczynnik i grając w multiplayer dalej lotnictwem wyprzedzało się wszystkich na przewozach pasażerskich.
Liczba postów: 4 536
Liczba wątków: 165
Reputacja:
4
Ale masz jeszcze przewozy towarowe, tak w grze, jak i w życiu bardziej dochodowe :-)
Jaro