Liczba postów: 12
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Witam. Mam ogólnie zapytanie do wszystkich MK. Odnośnie tego czy z waszej strony np. było by zainteresowanie zbieraniem monet o tematyce kolejowej... parowozy, elektrowozy itp. Czy według was było by zbycie tego u nas w kraju i jakie mogłoby być zainteresowanie monetami? Pyzdr
Liczba postów: 2 287
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Hmmm, dla zbieraczy kolejowego "staffu" by³oby to co¶ fajnego. Ale czemu pytasz?
Reputacja:
0
Bo zrodzila się możliwość wypuszczenia serii. Tylko jest jedno ale... czy był by zbyt na to? ;/
Liczba postów: 2 287
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Zapewne wszystko rozbija siê o cenê.
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
W zakresie mojego zbieractwa mieszczą się również banknoty i monety z wizerunkiem taboru. Jasne, że byłbym zainteresowany serią takich monet. Ale jak to zwykle bywa, sprawa rozbija się o cenę.
Że tak spytam znienacka, co to miało by być? Jakieś wydawnictwo okolicznościowe, rocznicowe czy okazjonalne? No i kto by to wydawał? Męczennica Państwowa ... tfu! ... Mennica Państwowa, PKP czy ktoś prywatnie?
Liczba postów: 387
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Koszty, koszty i jeszcze raz koszty. Bicie w hurtowych ilościach powoduje zbicie z ceny.
Jednak 10 - 20 monet to bedzie spory koszt. Matryca, materiały itp
Liczba postów: 204
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
skoti258 więcej szczegółów. O zbyt się martwic nie musisz. Opisz jakie to monety czy normalne obiegowe, regionalne (określony czas obiegu), czy po prostu moneta. Co by miała przedstawiać? jakaś seria czy tylko jedna moneta? piszesz zbyt ogólnikowo.
Zapraszam na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.gssk.cba.pl">www.gssk.cba.pl</a><!-- w -->
Reputacja:
0
Witam.
Pomysłodawcą wybicia monet tzw.okolicznościowych jest mój brat.Chodzi o serie 3-5 sztuk monet z motywem parowozu.Ze wględu na minimalną ilość wybicia monet 500 sztuk koszt monet nie jest mały.Proszę was o propozycje co do serii parowozu jaką chcielibyście na takich monetach zobaczyć.Czy ktoś by chciał zrobić projekt?Wszelkie pytania,sugestie,propozycje proszę kierować na <!-- e --><a href="mailto:adams900@wp.pl">adams900@wp.pl</a><!-- e --> Pozdrawiam
Reputacja:
0
Lepiej zainwestuj w większą ilość parę/nasie tys szt. Co prawda koszt będzie wysoki ale szybciej je sprzedasz i zarobisz na nich
//przem710
Zapraszam na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.gssk.cba.pl">www.gssk.cba.pl</a><!-- w -->
Liczba postów: 266
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Takie monety ciekawie się prezentują. Jak chcesz to moge pstryknąć foty Kanadyjskich (z parowozami) i Japońskiej (Shinkansen) monet. Co do serii Pm36-1 za złoty medal w Paryżu, Pt31/47, Ty51, TKt48 czy Ol49. Skoncentrowałbym się na maszynach produkcji krajowej.
Konrad ,,Tp4'' Czapracki vel. C-ARTon
Reputacja:
0
Z Pm36 wyszła już moneta. Wiec raczej lepiej inne serie brać pod uwagę
Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę ja odsprzedać szczegóły i na PW
Reputacja:
0
Witam.
Chętnie zainwestowałbym w większą ilość lecz nie wiem co zrobie jak się nie sprzedadzą.Osobiście pod uwagę biore tylko polskie parowozy.Z miła chęcia obejrzałbym jeśli takie są monety z pociągami.Mój e-mail <!-- e --><a href="mailto:adams900@wp.pl">adams900@wp.pl</a><!-- e --> jeśli ktoś ma jakieś propozycje,sugestie pozdro
Liczba postów: 387
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
W dalszym ciągu nie ma podanej ceny.
Reputacja:
0
Czego chcesz tu mieć cenę?? skoki258 jaki to będzie nominał? 2zł? Czy lokalny dukat lub denar (jak kto woli) o to że się nie rozejdą nie powinieneś się martwić 8-) Jest bardzo dużo osób które by to wzięło jako ciekawostek.
Ostrzegam po raz ostatni, chyba nie muszę pisać dlaczego.
//przem710