Liczba postów: 141
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Czy ktoś z okolic Szczecina ma w planach zrobienie licencji na własną rękę?
Ze strony UTK pobrałem plik z rejestrem ośrodków szkoleniowo egzaminacyjnych i znalazłem tam: Usługi Szkoleniowo - Handlowe JB Józefa Boczkowska.
Ma ktoś może jakieś doświadczenia związane z tą firmą? Wstępnie dowiedziałem się, że planują w IV kwartale tego roku rozpocząć kurs na licencję maszynisty, czyli pewnie na początku października jak znajdzie się grupa szkoleniowa.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Liczba postów: 913
Liczba wątków: 1
Reputacja:
15
Ja miałem i nie polecam. Firma jest bardzo droga gdyż za kurs dzienny na licencję chciała 6150 zł(Wrocław 4300), z powodu wysokiej ceny przez kilka miesięcy nie mogła zebrać grupę na szkolenie i koniec końców wymyśliła sobie kurs na maszyniste bocznicowego. Za taki kurs zażyczyła sobie około 4000 zł (w innych ośrodkach 2000-2500zl)i wtedy zrezygnowałem i poszedłem do Wrocka. Kurs miałem robić przez PUP i później podjąć pracę w CTLu w Policach. Podsumowując to przez tą firme mam jakieś pół roku w plecy z pracą na kolei. Z plusów to tylko tyle że współpracują z PUP i CTL.
Reputacja:
0
Kurczę, to nie fajnie. Ja akurat w Policach mieszkam. Niestety patrząc na odległość do innych miast, to i tak bardziej opłaca mi się więcej zapłacić za ten kurs na miejscu niż wyjechać na półtora miesiąca i się tam utrzymać, bo łączny koszt wyjdzie zbliżony. Jutro powinienem dostać od tej firmy więcej informacji.
Reputacja:
15
Powodzenia w szukaniu grupy za taką cenę.
Liczba postów: 33
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
A czym si zajmuje taki maszynista bocznicowy? Wykonuje tylko manewry ?
Reputacja:
15
Tak, ale tylko w obrębie bocznicy, np ZCh Police czy HM Głogów. Gdybym chciał iść na bocznice to poszedł bym do Głogowa gdzie mam tylko 35km.
Reputacja:
15
We Wrocławiu kolejna licencja weekendowa rusza 22 września.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Hej tez szukam kursu w Szczecie ale jedyne co jest to właśnie ta firma jak wyżej. Jak będziesz miał jakies informacje daj znac
Reputacja:
0
11 września wracam do PL i będę dzwonić, dowiadywać się o ten kurs w Szczecinie. Na maila odpisali mi tylko tyle że w czwartym kwartale planują rozpocząć, a na prośbę o więcej szczegółów nic mi nie odpisali..
Magdul masz już badania za sobą?
Liczba postów: 5
Reputacja:
0
Drodzy forumowicze zastanawiam się nad rozpoczęciem kursu na Licencję Maszynisty w Legnicy OSMIKNM Henrykówka ?? Czy jest może ktoś po odbyciu w tym miejscu kursu ewentualnie czy możecie coś polecić w granicach województwa dolnośląskiego ?
Reputacja:
15
To jest ośrodek który należy do Pol Miedź Trans i z tego co słyszałem robili tam licencję ludzie którzy mieli już zaklepaną pracę w spółce. Ja osobiście robiłem we Wrocławiu w CSie przy Bocznej. Koszt ze wszystkim 4300 a instruktorzy poważnie podchodzą do tematu jeśli chodzi o egzamin
Liczba postów: 5
Reputacja:
0
Dzwoniłem tam dziś i generalnie kurs jest dla wszystkich nie tylko dla kandydatów z Pol-Miedzi. Fakt współpracują ze sobą ale to akurat w późniejszym okresie może być atutem. Kurs ma rozpoczac sie we wrześniu dam znac jak ciśnie więcej ustalę bądź podzielę sie opiniami bo z racji bliskości skorzystam...
Reputacja:
15
Wkolo lubuskiego masz jeszcze Poznań gdzie szkoli bodajze ATC GRUPA oraz Wrocław gdzie jest CS Natura Tour.