Dobry, zwracam się z pytaniem, dlaczego moje zdjęcia, ani wpisy, nie są akceptowane? Czy to może wynikać z jakiegoś konkretnego błędu, czy też blokady założonej na moje konto?
(23.02.2025, 16:13)Silesia napisał(a): U mnie co prawda zdjęcia są akceptowane, ale wpisy już nie, nawet gdy podaję dowody. Również nie mogę komentować, więc chyba też mam jakąś blokadę...
Poprawka. Napisałem, że zdjęcia są akceptowane, ponieważ po akceptacji ostatniego zdjęcia do napisania tego postu nie dodawałem fotek. Teraz dodałem zdjęć kilka, wszystko zgodnie z regulaminem i wydaje mi się, że były dobre jakościowo. A w przypadku E6MST-026 to była pierwsza fotka. Tu załącznik:
(23.02.2025, 16:13)Silesia napisał(a): U mnie co prawda zdjęcia są akceptowane, ale wpisy już nie, nawet gdy podaję dowody. Również nie mogę komentować, więc chyba też mam jakąś blokadę...
Poprawka. Napisałem, że zdjęcia są akceptowane, ponieważ po akceptacji ostatniego zdjęcia do napisania tego postu nie dodawałem fotek. Teraz dodałem zdjęć kilka, wszystko zgodnie z regulaminem i wydaje mi się, że były dobre jakościowo. A w przypadku E6MST-026 to była pierwsza fotka. Tu załącznik:
Silesia ta fota była przez chwilę a potem zniknęła z Ilostanu nie wiem dlaczego
Niestety, ale widać że fotka nie posiada formatu, który miała gdy robiłeś zdjęcie. Ewidentnie widać dysproporcje w wymiarach - zdjęcie jest nienaturalnie spłaszczone (albo rozciągnięte w osi x - jak kto woli). Na dodatek zdjęcie jest przeostrzone, lokomotywa lekko przysłonięta przez płot, a ogółem zdjęcie robione pod słońce.
(19.03.2025, 18:49)sopelsky napisał(a): Niestety, ale widać że fotka nie posiada formatu, który miała gdy robiłeś zdjęcie. Ewidentnie widać dysproporcje w wymiarach - zdjęcie jest nienaturalnie spłaszczone (albo rozciągnięte w osi x - jak kto woli). Na dodatek zdjęcie jest przeostrzone, lokomotywa lekko przysłonięta przez płot, a ogółem zdjęcie robione pod słońce.
No nie było the best ale było pierwsze w metryczce dlatego się zdziwiłem gdy zostało usunięte
Dlaczego to zdjęcie nie zostało zaakceptowane? Jest portretowe, odstęp 6 miesięcy zachowany, wszystko zgodnie z regulaminem.
A tak poza tym to od kilku dni czekam na akceptację zdarzenia dla SU46-029.
Dlaczego to zdjęcie nie zostało zaakceptowane? Jest portretowe, odstęp 6 miesięcy zachowany, wszystko zgodnie z regulaminem.
A tak poza tym to od kilku dni czekam na akceptację zdarzenia dla SU46-029.
[/quote
Cześć, tym razem za bardzo zmniejszyłeś rozdzielczość. Załączone zdjęcie ma rozmiar 548x450, powinno być 1200x800 (standardowo). Ponadto można zawsze lepiej "złapać" w kadr taki pojazd. Przede wszystkim można było odejść kilka kroków w tył i zwiększyć zoom (o ile te zdjęcia są robione aparatem fotograficznym, nie smartfonem). Musisz trochę się pobawić i poeksperymentować. Jeżeli zrobisz zdjęcie takiego długiego pojazdu z oddali, to najdalszy wagon na zdjęciu nie będzie się wydawał aż taki mały. W razie czego napisz w wiadomości prywatnej to postaram się coś doradzić.