Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Infopasażer - system monitorowania opóźnienia pociągów - PKP IC, KD, Arriva - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html)
+--- Dział: ROZKŁAD JAZDY, BILETY I TARYFY PRZEWOZOWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-34.html)
+--- Wątek: Infopasażer - system monitorowania opóźnienia pociągów - PKP IC, KD, Arriva (/thread-1624.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

- Gżągal - 07.11.2012

Oby tylko wraz z odżyciem Infopasażera nie odżył zapał PKP Intercity, że system świetnie funkcjonuje, a dzisiejsza awaria to dla dobra pasażera, podobnie jak kod do wpisania na stronie głównej

- mikrobart - 10.11.2012

rysiogeniusz napisał(a):dzisiejsza awaria to dla dobra pasażera, podobnie jak kod do wpisania na stronie głównej
Oj, nie przesadzajmy, że awarie są celowe. Po to Infopasażera opublikowano, żeby można było z niego korzystać, nie wierzę w teorie spiskowe.

- Gżągal - 10.11.2012

Nie do końca się zrozumieliśmy ;-) Awarie na pewno nie są celowe, jednak na początku z ogromną radością ogłaszano, jaki to ten system jest wspaniały a teraz...no cóż, funkcjonuje średnio

- endrju - 10.11.2012

Szczerze mówiąc cały czas funkcjonuje tak samo - przeciętnie. Ale dla zwykłych, kolejowych zastosowań jak dla mnie się sprawdza.

- psim - 07.12.2012

CAPTCHA też można zrobić z jajem. Ale to trzeba mieć mózg, i szczyptę fantazji.

Przykładowe CAPTCHA na stronie austriackich kolei (przy REJESTRACJI, a nie przy każdorazowym użyciu):

[Obrazek: th_oebb.jpg]

- KlimaT - 07.12.2012

Faktycznie, z captcha to przegięli. Utrudnia to korzystanie na telefonie.

- loony - 07.12.2012

KlimaT napisał(a):Utrudnia to korzystanie na telefonie.
A jaka różnica między korzystaniem przez tel, a komputer? Smile

- przewoz - 07.12.2012

U mnie (na tel: Opera Mini) ogromna różnica, bo każde pole wypełniam bez wglądu na stronę. Czyli captcha muszę zapamiętać i wklepać w stosownym formularzu. Jak się pomylisz... to zwykle dowiadujesz się po próbie wysłania kodu Smile

- loony - 07.12.2012

Ja mam Opera Mobile i taki kłopot nie występuje - przegląda się wszystko jak na komputerowej przeglądarce.
Ale to wszystko zależy od telefonu, jak nie masz androida no to Opery Mobile nie wgrasz.

- mikrobart - 07.12.2012

loony napisał(a):jak nie masz androida no to Opery Mobile nie wgrasz.
Nieprawda, jest wersja na Symbiana.

- KlimaT - 07.12.2012

Wiesz, loony, o wiele łatwiej wpisuje się captcha na klawiaturze, niż na ekranie telefonu dotykowego. Poza tym, czasem to captcha jest tak nieczytelne... :/

@up i java też. Pamiętam, bo miałem.

- mikrobart - 07.12.2012

KlimaT, oj, u mnie, na Xperii P Captcha wygląda bardzo ładnie. Dzisiaj całą drogę korzystałem z Infopasażera jadąc do domu - działał płynnie, zapamiętał Captchę, nie musiałem jej wpisywać za każdym wywołaniem programu - działał w tle.

- loony - 07.12.2012

KlimaT napisał(a):@up i java też. Pamiętam, bo miałem.
Opera Mini jest pod javę :->

Mam wrażenie, że szukacie dziury w całym. Ja nie mam problemy z przepisywaniem captchy, z przeglądaniem strony na telefonie i gdyby nie ten wątek to bym nawet nie pomyślał, że komuś znowu źle...

- przewoz - 07.12.2012

Wiesz... u mnie kiedyś raz włączoną Operę z Infopasażerem mogłem cały dzień sprawdzać.
Teraz co pół godziny woła o nowy kod, który wpisuje się po prostu źle.
Mogło być lepiej, zrobili gorzej. Żeby choć po złym wpisaniu kodu zapamiętywał nazwę stacji, ale nie... stację też muszę od zera wpisać.

- Romanek - 13.12.2012

Moje najnowsze obserwacje jak dziala Infopasażer.
Wczoraj jechałem z Bydgoszczy pociągiem 58425. Na stacji Krostkowo staliśmy 10 minut z powodu jakiejś usterki którą jednak udało síę naprawić. Następna stacja Białośliwie i znowu 10 minut postoju. Wtedy postanowiłem sprawdzić jak to wygląda na Infopasażerze. Patrzę a tu pociąg jedzie planowo i już zbliża się do stacji końcowej. Po godzinie 9.09 pociąg zniknął z wykresu a w rzeczywistości był jeszcze daleko. Dojechaliśmy z opóźnieniem 19 minut. To już nie pierwszy przypadek jaki widziałem że pociąg jechał opóźniony a infopasażer pokazuje że jedzie planowo. Przestałem już wierzyć w podawane przez ten system informacje.