Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei
Skansen w Pyskowicach - potrzeba rąk do pracy! - Wersja do druku

+- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl)
+-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html)
+--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html)
+--- Wątek: Skansen w Pyskowicach - potrzeba rąk do pracy! (/thread-1913.html)

Strony: 1 2 3

- rustsaltz - 31.03.2012

CarnageLink napisał(a):Wiesz każdy kolejarz wszystkiego nie wie. Masz ruchowców, trakcyjnych, drogowców itp itd Każdy zna swój fach i każdy powiedziałby Ci naprawdę wiele interesujących rzeczy.
Dlatego nie trzeba znać się na wszystkim, trzeba wiedzieć, kto ma instrukcję, która mówi o danym problemie Wink

- CarnageLink - 01.04.2012

rustsaltz napisał(a):Dlatego nie trzeba znać się na wszystkim, trzeba wiedzieć, kto ma instrukcję, która mówi o danym problemie Wink

Żaden kolejarz nie ma każdego fachu ogarniętego. Powiadasz , że trzeba wiedzieć kto ma instrukcję. Taki mały przykład. Skąd dyżurny ruchu ma posiadać instrukcję maszynisty czy pomocnika maszynisty. Każdy kolejarz ma inne przepisy.

P.S. Jak komuś potrzeba skanów instrukcji to pisać na pw.

- rustsaltz - 01.04.2012

CarnageLink napisał(a):Powiadasz , że trzeba wiedzieć kto ma instrukcję. Taki mały przykład. Skąd dyżurny ruchu ma posiadać instrukcję maszynisty czy pomocnika maszynisty. Każdy kolejarz ma inne przepisy.
Właśnie dlatego trzeba wiedzieć, kto jest w posiadaniu odpowiedniej instrukcji

- CarnageLink - 02.04.2012

rustsaltz napisał(a):Właśnie dlatego trzeba wiedzieć, kto jest w posiadaniu odpowiedniej instrukcji

Ja wiem, że mam kilka instrukcji więcej niż potrzebuję. Zawsze czegoś ciekawego można się dowiedzieć. Tak jak mam w podpisie i w ostatnim poście jest cały czas aktualne.

- mikrobart - 11.04.2012

W sobotę postaram się Was nawiedzić, o ile nie będę miał wtedy zmiany w pracy.

- CarnageLink - 13.04.2012

Ja tam kiedyś też wpadnę, ale kiedy to będzie to sam nie wiem.

- hajdi - 25.05.2012

Witajcie koledzy
czytam z zainteresowaniem wypowiedzi na temat wolentariatu, z racji moich obowiązków zawodowych bywam w szopie dość rzadko i częściej umawiałem się w Dzierżnie, w dniu 09.06 prawdopodobnie będę mógł wpaść do Pyskowic, przyjadę prosto z trasy więc mógłbym być koło godziny 13-tej i zostać do niedzieli i tu pytanko czy można się gdzieś przespać i czy będzie jakiś front robót i wreszcie może któryś z kolegów dojeżdża od strony Chałupek bądż Raciborza, z góry dziekuję za odpowiedź.

- rustsaltz - 25.05.2012

A kolega bywał w Dzierżnie? Jeśli tak to proszę się ujawnić Wink

- hajdi - 25.05.2012

Tak, bywałem parokrotnie nie są to regularne odwiedziny ale prezes Zbyszek i Krzysiek zawsze znaleźli dla mnie jakieś zajęcie :-) Teraz będę dojeżdżał z Brna pociągiem zamiast siedzieć w ciężarówce to może uda mi się do was przyjechać. Nazywam się Leszek Hajdasz jeśli chodzi o ujawnienie :-)

[ Dodano: 2012-05-25, 20:19 ]
Pytam o front robót bo szkoda by było jechać taki kawałek drogi na darmo :-)

- rustsaltz - 25.05.2012

Jak już tu (chyba) wspomniano potrzebny jest dekarz Wink. A w kwestii prac odezwij się na PW, ew gg.
Chyba się w Dzierżnie minęliśmy Wink

- rustsaltz - 27.05.2012

26 maja minął pod znakiem wycinki krzaków, udało się oczyścić spory fragment skrajni na torze wyjazdowym. Poza tym do TOZK dołączyło oficjalnie dwóch kolegów.

- przem710 - 27.05.2012

Z forum?

- MichałŁ - 27.05.2012

Z forum. Jak będą chcieli to się pochwalą.

- psim - 28.05.2012

TOZKiOS serdecznie ich wita Smile

Jednemu się już nawet świeżutka, jeszcze ciepła legitymacja przydała, jak dziś przyszło dwóch przystojnych strażników miejskich na kontrolę.

Melduję wycięcie wszystkich drzew z wnętrza hali wachlarzowej oraz spod orła. Melduję posianie pelargonii pod zbiornikiem na sprężone powietrze Big Grin

- przem710 - 29.05.2012

Cytat:Jednemu się już nawet świeżutka, jeszcze ciepła legitymacja przydała, jak dziś przyszło dwóch przystojnych strażników miejskich na kontrolę.

A co te "damozjady" od Was chcą?