Badanie frekwencji 2012 - Ipsos/PKP Intercity - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Badanie frekwencji 2012 - Ipsos/PKP Intercity (/thread-2510.html) |
- maszynista - 21.07.2012 PSIM Mówiłeś o formularzach i małym szkoleniu na forum. Bardzo chętnie wziął bym w nim udział. :-) Jeżeli mowa o ubiorze to buty (bardziej eleganckie-wyświecone z takim czubem :-) ), niewytarte jeansy, koszula biała i na to identyfikator. Będzie dobrze? Jeżeli mowa o pasażerach kolejarzach to powiem im prostu z mostu, że za kilka miesięcy będę pracować na kolei (niech nie utrudniają mi pracy). - psim - 21.07.2012 Myślę że taka gadka nic nie zmieni. Trzeba być asertywnym - tu i teraz masz zadanie do wykonania i masz je wykonać prawidłowo. To co będzie za kilka miesięcy nie ma znaczenia. We wszelkich sprawach wątpliwych masz prosić o pomoc kierownika i kropka. Nie wolno się z nikim spierać, zwł. jeśli wbrew zasadom sprawdzasz bilety sam, bo mogą narobić dymu. - Krzychu191 - 21.07.2012 Dokładnie, w zeszłym roku trafiłem na bardzo przyjazne drużyny, szczególnie ze Szczecina. Wszystko spisywałem wraz z kierownikiem/konduktorem, wolałem samemu nie chodzić a i drużyny też tak chciały. 2 tyg temu spotkałem kierownika z jednej z drużyn krakowskich, który mnie poznał i dość długo porozmawiał w Reglach, więc są bardzo mili ludzie w drużynach ;-) (co nie zmienia faktu, że są wyjątki, ale każdy wyjątek potwierdza regułę) - Scotty - 21.07.2012 Ja kilka razy trafiłem na tego samego kierownika, usłyszałem dobry tekst z jego ust "ty młody idziesz z wikarym, a ty pójdziesz z proboszczem" Co do pracowników kolei będących po służbie lub jako pasażer nie trafiłem na chamskich. - maszynista - 21.07.2012 Damy radę tylko kanapek na drogę nie może zabraknąć. Umowy się podpisuje czy co? - psim - 22.07.2012 Później, później się podpisuje. Przy wypłacie Wyluzuj, w tej branży (tajemniczy klient, badania, itp) takie podpisywanie umów - po wykonaniu roboty - to niestety standard. Ale bez nerwów, IPSOS raczej nikogo nie wykiwa. - maszynista - 22.07.2012 psim, Masz formularze na których mógłbym zobaczyć i co to chodzi? Na nocne też badają? Ja bym miał nocne Rozewie i Warszawę. - mikrobart - 22.07.2012 maszynista napisał(a):Jeżeli mowa o pasażerach kolejarzach to powiem im prostu z mostu, że za kilka miesięcy będę pracować na kolei (niech nie utrudniają mi pracy).Z pewnością ich to bardzo zainteresuje. - endrju - 23.07.2012 Witajcie, wiecie może kiedy ruszają zapisy, czy może już są prowadzone? Chciałem startować w roku poprzednim, ale wypadł mi ważny wyjazd, więc w tym roku chciałbym nadrobić zaległości :-) W innym miejscu powiedziano mi, abym się skontaktował z lokalnym koordynatorem. Gdzie można znaleźć jakiś kontakt do niego? - Katarzyna - 23.07.2012 psim napisał(a):Najgorsi są pasażerowie-kolejarze. Ci to zawsze wynajdą 100 problemów, pretensji do ankietera, zarzutów. Czasami złośliwie odmówią okazania biletu, i trzeba iść po kierownika. Nie wiem skąd im się to bierze.Dlatego że przy kontroli biletów wystarczy, że przywitają się z kierownikiem/konduktorem, w najgorszym przypadku powiedzą "sieciowy/miesięczny". Pokazanie biletu to za duży wysiłek. Poza tym kolejarze uważają pociąg za swój drugi dom więc czemu mają się komuś tłumaczyć - psim - 23.07.2012 Katarzyna, to by się mniej więcej zgadzało z moimi obserwacjami. Trafiłem nieraz na osobników, którzy orzekli że mi swojego biletu nie wręczą, tylko mogą co najwyżej (z wielką łaską) podyktować dane. Chyba się srodze zawiedli, bo zamiast się zmartwić - na co wyraźnie liczyli - bez problemu przystałem na taką formę ankietowania, wypytując bardzo dokładnie o wszelkie szczegóły :-) - maszynista - 25.07.2012 Wakacje w pełni. Jeżeli skład będzie zapełniony po brzegi-ludzi stoją/siedzą w korytarzach/przedsionkach to pchamy się dalej ze spisywaniem czy wolniej, kogo można spisujemy, nie na siłę....? - endrju - 25.07.2012 Przepraszam, że tak brutalnie ponowię pytanie ;P Czy ktoś ma jakiś kontakt do nich, aby ewentualnie zgłosić swoją kandydaturę do ankietowania? :-P Z góry dzięki. - maszynista - 25.07.2012 Wszyscy (prawie) oczekujemy..... na konkretną propozycję pracy.... - endrju - 25.07.2012 No to dzięki za szybką odpowiedź. Myślałem, że już coś przegapiłem. W takim razie będę uważnie śledził wątek. |