Kółeczka a noclegi - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: KOLEJOWE WYJAZDY I KÓŁECZKA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-14.html) +--- Wątek: Kółeczka a noclegi (/thread-5247.html) Strony:
1
2
|
Kółeczka a noclegi - Gżągal - 23.11.2015 Teoretycznie mamy wątek już o bazie noclegowej, jednak chciałbym zapytać się o Was o sprawy związane z noclegami w małych miastach, szczególnie podczas podróży na bilecie turystycznym. Jest to moje zmartwienie od kilku podróży - poza Terespolem nie spotkałem się jeszcze aby poczekalnia w średnich miastach powiatowych i mniejszych była czynna całodobowo co powoduje, że muszę cofać się do najbliższego znajomego, który mnie przekima. No właśnie, wasze porady? Maratony filmowe odpadają z racji braku kin w wskazanych lokalizacjach - norbis97 - 23.11.2015 rysiogeniusz, Być może internaty,bursy ? bądź w sezonie letnim namiot. ;-) - pasqudek - 23.11.2015 schronisko, hostel, couchsurfing - kebeka - 23.11.2015 Ale patrząc na moje miasto w którym na żadny z tych noclegów nie możesz liczyć no może oprócz couchsurfing albo zagdania do mnie to w niektórych zakątkach tego kraju może być faktycznie ciężko. Re: Kółeczka a noclegi - ET40 - 24.11.2015 Poszukaj schronisk i hosteli PTTK. Re: Kółeczka a noclegi - masovian - 24.11.2015 rysiogeniusz napisał(a):Teoretycznie mamy wątek już o bazie noclegowej, jednak chciałbym zapytać się o Was o sprawy związane z noclegami w małych miastach, szczególnie podczas podróży na bilecie turystycznym. Jest to moje zmartwienie od kilku podróży - poza Terespolem nie spotkałem się jeszcze aby poczekalnia w średnich miastach powiatowych i mniejszych była czynna całodobowo co powoduje, że muszę cofać się do najbliższego znajomego, który mnie przekima. Gdy robiłem kółeczka, dla kółeczek, bo teraz tylko wybieram punkt docelowy, to spałem, po prostu w pociągu. Na turystycznym to nie przejdzie, bo PR nie jeżdżą przez całą noc, ale na "podróżniku" jak najbardziej. I tanio wychodzi, masz 2 noglegi w cenie biletów. :-) - Tomasz K. - 24.11.2015 masovian, Weź pod uwagę, że IC wszystkiego nie zaliczysz. Mnie tam kilka razy zdarzało się nocować na dworcowej ławce. Pamiętam, jak jechałem zaliczyć Muszyna-Plavec. Wyjazd zień wcześniej, nocka na ławce w Tarnowie, busem z Nowego Sącza do Muszyny, specjalnym muszyna-Plavec, potem kilkanaście kilometrów z buta (Plavec-Muszyna), kiblem do krynicy, kiblem do Tarnowa, kiblem do Krakowa i dalej PRZEMYŚLAKIEM. To były wyjazdy - Gżągal - 24.11.2015 W wakacje też nocowałem na zewnątrz dworca. Ale co zrobić teraz, gdy powoli zbliża się przełom jesieni i wiosny, gdzie temperatura wieczorem często spada poniżej 0? - masovian - 24.11.2015 MK_ŚLĄSK napisał(a):masovian, Weź pod uwagę, że IC wszystkiego nie zaliczysz. To fakt, ale ja nie proponuje Podróżnika zamiast Turystycznego, lecz zamiast noclegu. Nawet jak się uda zdobyć nocleg za 50 zł, to z Podróżnikiem masz 2 noclegi za mniej niż 100 zł... - Mariusz W. - 25.11.2015 Czasami kilka miejsc noclegowych mają domy kultury, ośrodki sportu itp. instytucje. - Tomasz K. - 25.11.2015 Cytat: To fakt, ale ja nie proponuje Podróżnika zamiast Turystycznego, lecz zamiast noclegu. Nawet jak się uda zdobyć nocleg za 50 zł, to z Podróżnikiem masz 2 noclegi za mniej niż 100 zł...Wiem, bo sam z podróżnika korzystam. I w sumie to tylko, żeby się wyspać Oprócz tego kupję Turystyka i zaliczam to, gdzie IC nie śmiga - rustsaltz - 26.11.2015 Ewentualnie lokalne OSP może w tej materii być przydatne. - masovian - 27.11.2015 OSP? To już lepiej spytać przechodniów czy nie znaja kogoś, kto może przenocowąć... - rustsaltz - 27.11.2015 A to może zależy od OSP, kolega (który w OSP działa) mówił, że u nich akurat jest znośnie. - sm31-131 - 27.11.2015 Hmm, nie wiedziałem że tak można - zapytam znajomego z OSP i dam znać jak to wygląda w okolicach Poznania :-). Pozdrawiam sm31-131 |